بیستویکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی به ایستگاه پایانی رسید
تهران (پانا) - مراسم اختتامیه بیستویکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در محل مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
مراسم اختتامیه جشنواره قصهگویی با حضور محمدرضا زمردیان، رئیس بیست و یکمین جشنواره قصه گویی، فاضل نظری، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بهرام شاه محمدلو، هوشنگ مرادی کرمانی، منصور ضابطیان، راضیه برومند، لیلی رشیدی، مجید قناد، فرهاد حسن زاده، عادل بزدوده، احترام برومند، شرمین نادری، علی خانجانی،عباس خامه یار و محمد بیرانوندی از مهمانان و مدعوین این مراسم بودند. شامگاه پنج شنبه ۲۹ آذرماه در محل مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
پس از قرائت قرآن و اجرای گروه سرود کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سجاد اسماعیلی مجری بازیگر جشنواره بینالمللی قصهگویی روی صحنه آمد و قصه حضور خود در جشنواره را تعریف کرد. سپس محمد سلوکی روی صحنه آمد و از محمدرضا زمردیان دعوت به حضور روی صحنه کرد.
محمدرضا زمردیان، رییس جشنواره قصهگویی در سخنانی با ابراز خوشحالی از اینکه امسال سهم کوچکی از جشنواره قصهگویی دارد، گفت: قصهگویی در کانون یک فرایند سالیانه است و در بیش از هزار مرکز، مربیان ما قصه میگویند تا زمینه رشد و ارتقای کودکان و نوجوانان را فراهم آورند.
وی درباره نوآوری در این دوره جشنواره قصهگویی بیان کرد: پس از دو دهه برگزاری جشنواره قصهگویی به نظر میرسید باید نوای قصهگویی هر چه بیشتر در کشور بپیچد و مشارکت همه مردم را شاهد باشیم، به همین دلیل تصمیم گرفتیم غیر از اعضای کانون، مردم عادی نیز در این جشنواره مشارکت داشته باشند و به رقابت بپردازند.
زمردیان در ادامه با ارائه گزارشی از جشنهای قصهگویی در راستای برگزاری جشنواره قصهگویی گفت: یکی از ویژگی های متفاوت امسال در جشنواره، راه اندازی بخش ۹۰ ثانیه بود که با استقبال مواجه شد. مایه افتخار ماست که قریب به ۱۱ هزار اثر به دبیرخانه رسید که هیات داوران نزدیک به یک ماه از بین آنها منتخبان را اعلام کردند.
در ادامه ویدئویی از سروش صحت، دبیر هنری بیستویکمین جشنواره قصهگویی که به دلیل فیلمبرداری فیلم جدیدش در سالن حضور نداشت، پخش شد. وی در این ویدئو گفت: خیلی زشت است دبیر یک جشنواره در شب اختتامیه حضور نداشته باشد، اما چون فیلمسازی سخت است، نتوانستم در مراسم حاضر شوم. از مدعوین جشنواره و هیاتهای داوران عذرخواهی می کنم. خیلی دلم میخواست پیش شما باشم، اما امیدوارم شب خوبی داشته باشید و قصهگویی در کشور رونق بگیرد.
در ادامه برگزیدگان بخش علمی جشنواره بیست و یکم به شرح زیر اهدا شد:
برگزیدگان بخش علمی:
رتبه اول: سارا نادری و لایق رحمانى از کرمانشاه
رتبه دوم: جلیل الیاسى سرزلى و صابر شریفى از کرمانشاه
رتبه سوم: فریبا فروزانفر از البرز، بهار ملک پور شهرکى، ریحانه کیوانى هفشجانی و زیبا علیخانى از چهارمحال و بختیاری
در این بخش همچنین فاطمه ولادى از آذربایجان غربى، ریحانه رفیع زاده و زهرا رهبرنیا از اصفهان شایسته تقدیر دانسته شدند.
در این بخش منصور ضابطیان و کاسپر سورنسن، هیات داوران بخش بین الملل روی صحنه آمدند تا برگزیدگان این بخش را معرفی کنند. منصور ضابطیان، بیانیه هیات داوران بخش بینالملل را قرائت و تاکید کرد: قرار بود ۱۵ قصه در این بخش ببینیم اما به دلیل اتفاقی که برای فرزند یکی از قصهگوها افتاد، ۱۴ قصه دیدیم. هیات داوران این بخش از سه دنیای مختلف به قصهها نگاه کردند و تصمیم گرفتند سه جایزه و دو دیپلم افتخار را اهدا کنند. سعی کردیم در انتخاب آثار، هم به تکنیکها توجه کنیم و هم اینکه بچهها با آنها همراهی کنند.
کاسپر سورنسن نیز در سخنانی گفت: از زمانی که کودک بودم دلداده قصههای ایرانی بودم و وقتی به اینجا آمدم همان زیبایی ها را مشاهده کردم.
در ادامه برگزیدگان بخش بین الملل معرفی شدند.
برگزیدگان بخش بین الملل
رتبه اول: نجمه احمدزاده مروست از یزد
رتبه دوم: آلیسیا دونجو بانگ از کره
رتبه سوم: فلور کانالس باستیداس از اسپانیا
همچنین فرزاد شیرمحمدى از تهران با قصه شنگول و منگول و حبه انگور و اولیویر ویلانوو از فرانسه شایسته تقدیر شناخته شدند.
عباس خامهیار، معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش بعدی مراسم در سخنانی گفت: من سالهای سال رایزن فرهنگی ایران در کشورهای مختلف بودم و به خاطر هواداری و عشق، میزبان اعضای کانون در این کشورها بودم که واقعا ما را میان ملتهای مختلف سرافراز کردند.
وی با بیان اینکه اینها نمایندگان خوبی برای فرهنگ ادب و هنر ایران هستند، اظهار کرد: با داشتن ۸۳ رایزنی فرهنگی در کشورهای مختلف، آمادگی داریم میزبان اعضای کانون و فعالان این عرصه برای اجرای برنامههای آنها باشیم.
در ادامه، هوشنگ مرادی کرمانی و محمدرضا زمردیان برای نکوداشت اسماعیل آذرینژاد روی صحنه آمدند و از این فعال فرهنگی تقدیر کردند.
همچنین هدیه ویژه فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامل دو هزار جلد کتاب به وی اهدا شد.
اسماعیل آذری نژاد در سخنانی گفت: بیش از ۵ سال است که برای کودکان مناطق محروم استانم قصه میگویم، به امید اینکه محرومیت با قصه از بین برود. از مجموعه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سپاسگزارم و ای کاش بخشی از آموزش و پرورش به کانون واگذار میشد تا کودکان ما کودکی کنند چرا که در آموزش و پرورش کودکان ما کودکی نمیکنند.
وی ابراز امیدواری کرد که کودکان ایران به رشد و شادی برسند و خوشحالم که توانستم بارانی بر کویر استانم باشم.
اعلام برگزیدگان قصه۹۰ ثانیه، بخش بعدی مراسم بود که برای اهدای جوایز این بخش، هوشنگ مرادی کرمانی، بهرام شاهمحمدلو، شرمین نادری، عادل بزدوده و محمدرضا زمردیان روی صحنه آمدند و بیانیه هیات داوران توسط شرمین نادری قرائت شد. برگزیدگان این بخش به شرح زیر اعلام شدند:
برگزیدگان بخش ۹۰ ثانیه:
رتبه اول: نرگس حاجى زاده از استان بوشهر
رتبه دوم: درسا پارسا از استان تهران
رتبه سوم: کوثر فلاح نژاد از استان البرز
در این بخش با توجه به انتخاب آراى مردمى برگزیدگان به شرح زیر اعلام شدند:
رتبه اول: ستایش خلیلى از اصفهان
رتبه دوم: سهیلا ابوالحسنى هنجنى از تهران
رتبه سوم: اعظم خزایى از خراسان رضوى
هوشنگ مرادی کرمانی در ادامه با اشاره به قصهگویی گفت: اگر تخیلی در بین نویسندگان وجود دارد، به دلیل قصههایی است که از پدربزرگها و مادربزرگهایشان شنیدهاند. استاد اول همه ما نویسندگان و شعرا، اینها بودند همچنان که گابریل گارسیا مارکز هم به مادربزرگش به عنوان اولین استادش اشاره کرده بود.
وی با خشنودی از برگزاری جشنواره قصهگویی اظهار کرد: از دوست عزیزم مصطفی رحماندوست که بنیان این جشنواره را بنا نهاد، تشکر میکنم و همچنین از والدین و پدربزرگ و مادربزرگهایی که هنوز برای کودکان قصه میگویند.
در ادامه، مراسم نکوداشت بهرام شاهمحمدلو برگزار شد و فاضل نظری به همراه راضیه برومند و سهراب و کاوه شاهمحمدلو از این هنرمند پیشکسوت تقدیر کردند.
شاهمحمدلو در سخنانی کوتاه گفت: پر از مهربانی و شادی شدم از شما و برایم بسیار ارزشمند است. به جز آرزوی سلامتی برای شما صحبت دیگری ندارم. از راضیه برومند که سالها در مورد کودکان کار کرده، نوشته و اجرا کرده است تشکر و قدردانی میکنم. همچنین از سهراب و کاوه به دلیل شایستگیهایشان.
فاضل نظری نیز در این مراسم گفت: پیش از اجرای این بخش مراسم قصدی برای صحبت نداشتم، اما وقتی حال خوب سالن را دیدم، بر آن شدم که صحبتی کوتاه کنم. همه ما کودک درونی داریم که امروز بزرگ شدنمان باعث شده پیوندش با ما قطع شود اما در برخی موارد مثل این مراسم باز هم کودکی میکنیم.
وی بیان کرد: ما به کسانی که خاطرات خوشی برایمان ساختند، وفاداریم بنابراین این خبرخوشی برای شما مربیان و قصهگویان است که برای کودکان کار میکنید و خیالتان راحت که حتما این کودکان و نوجوانانی که عمرتان را صرف آنها میکنید، اینچنین حسی را به شما خواهند داشت.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاکید کرد: ما و همچنین قصهگویان وظیفه داریم در راستای ارتقا و رشد کودکان و نوجوانان کشور قدم برداریم.
احترام برومند، فرهاد حسنزاده، علی خانجانی، منصور ضابطیان و لیلی رشیدی هیات داوران بخش ملی جشنواره برای اهدای جوایز این بخش روی صحنه آمدند. احترام برومند بیانیه هیات داوران را قرائت کرد و در ادامه برگزیدگان این بخش معرفی و تقدیر شدند. برگزیدگان بخش ملى به شرح زیر اعلام شد:
بخش دختران و پسران:
رتبه اول: نگار موحدى رودى از خراسان رضوى
رتبه دوم: مبینا جعفرى از هرمزگان
رتبه سوم: کیمیا یعقوبى گودرزى از تهران
بخش پدربزرگها و مادربزرگها:
رتبه اول: فاطمه موسوى از استان البرز
رتبه دوم: زهره خیراندیش از استان کرمانشاه
شایسته تقدیر: مهین شهمرادزاده از کرمان
بخش زنان و مردان
رتبه اول: فرانک حیاتى از استان کرمانشاه
رتبه دوم: عفت تفضلى از استان هرمزگان
رتبه سوم: فائزه خسروى از استان کرمان
همچنین در این بخش، هادى رفیعى از زنجان، نادیا بوستانى از یزد و سارا کوکب کاهبازیان از سیستان و بلوچستان به عنوان شایسته تقدیر اعلام شدند.
جایزه ویژه بخش ۹۰ ثانیه:
محمدحسین تقویان از استان خراسان رضوى
شیرین عبدالکریمى از استان تهران
دیپلم افتخار این بخش به یسنا قاسمى از استان گیلان و هانیه عابدى از استان قزوین اهدا شد.
همچنین در این بخش جایزه خبرنگاران نیز به المیرا حصارکى از تهران و مریم گلباز از تهران تعلق گرفت.
بر این اساس، باتوجه به آثار ارسالى به بیست و یکمین جشنواره بین المللى قصه گویى، رییس این جشنواره جایزه ویژه اى را براى دو نفر از قصه گویان؛ احمد عسگری در بخش زنان و مردان با قصه «امروز نه یک روز دیگر» از همدان و نگار طهماسبى در بخش دختران و پسران با قصه کلیله و دمنه از لرستان در نظر گرفت.
بیستویکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی از ۲۶ الی ۲۹ آذرماه در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
ارسال دیدگاه