حیدر تورانی:
کتاب درسی نونگاشت تا پایان سال ۱۴۰۰ تألیف نمیشود
تهران (پانا) - سرپرست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی از تالیف نشدن کتاب درسی نونگاشت تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد.
حیدر تورانی سرپرست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در اختتامیه شانزدهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد، با طرح این پرسش که کدام آموزشی و پرورشی زیربنای توسعه است، افزود: آموزش و پرورشی زیربنای توسعه است که در اجرای سند تحول بنیادین، اهتمام بورزد.
او گفت: در جامعه گرفتار انجام درست کار نادرست هستیم؛ چه پروژههایی در کشور انجام میشود که از اصل نادرست است اما تلاش میشود که درست انجام شود.
سرپرست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اهمیت تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادی کمک کرده است که در زمین دیگران بازی نکنیم.
او ادامه داد: بعد از ۴۰ سال هنوز برخیها اسم این سازمان را درست بیان نمیکنند و سازمان تألیف کتاب درسی مینامند؛ در حالی که نام این سازمان، پژوهش و برنامهریزی آموزشی است؛ برخی به این سازمان، «مغز متفکر» و برخی «آشپزخانه آموزش و پرورش» است میگویند؛ البته این سازمان مغز متفکر آموزش و پرورش است اگر اصلاحاتی را انجام دهد.
تورانی اضافه کرد: سازمانی مغز متفکر است که مرز گستر بوده، گشاده رو باشد و محوریت تحول را در دستور کار قرار دهد اما چیزی که مغفول است، سبک رهبری چنین سازمانهایی است که بهترین سبک، سبک رهبری اثربخش است.
او ادامه داد: به دنبال این هستیم که سیاست چندتألیفی را راهاندازی کنیم و در حال حاضر با بیش از ۱۰۰۰ ناشر همکاری میکنیم که با اهداف آموزش و پرورش همسو هستند.
سرپرست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به فعالیت کتب کمک درسی اشاره کرد و گفت: آیا در حقوق تربیتی کودکان آمده است که ذهنشان را با کتابهای کمک درسی پر کنیم؟ و مطالبه والدین از مدرسه نمره باشد؟ باید این روند اصلاح شود.
او اضافه کرد: اگر معلمی به اندازه کافی توانمند نیست که موقعیت یادگیری خلق کند، آیا باید به سمت کتب کمک درسی برویم؟؛ دانشآموزان باید در مسیر پیشرفت قرار بگیرند نه اینکه مدام قضاوت شوند.
او با اشاره به تبلیغات کتب کمک درسی در صدا و سیما و گلایه از آن، افزود: ما از ظرفیت تبصره ۸۲۸ شورای عالی آموزش و پرورش برای همکاری با ناشران استفاده میکنیم البته در دنیا کتاب کمک درسی نداریم بلکه کتابها یا درسی و یا آموزشی است.
تورانی با بیان اینکه اکثر کتابهای ما خلاقیت محور هستند اما خوب خودمان را معرفی نمیکنیم، گفت: ما به دنبال ماندگاری کتب درسی هستیم و تا پایان سال ۱۴۰۰ کتاب نونگاشت نداریم و میخواهیم از همسویی به انطباق برسیم و بازطراحی جدید انجام دهیم.
ارسال دیدگاه