مدیرکل و رئیس کمیته پدافند غیرعامل آموزش و پرورش استان زنجان :
مدیریت بحران یکی از مهمترین فعالیتها در حوزه پدافند غیرعامل است
زنجان(پانا) - مریم رشتچی مدیرکل و رئیس کمیته پدافند غیرعامل آموزش و پرورش استان زنجان در حاشیه یادواره شهدای دانش آموز استان گفت: مدیریت بحران یکی از مهمترین فعالیتها در حوزه پدافند غیرعامل است.
مریم رشتچی در حاشیه یادواره شهدای دانش آموز استان زنجان با بیان اینکه امروزه کسب آمادگیهای لازم برای برگزاری مانورهای مهم و تأثیرگذار مبتنی بر سناریو در سطح مدارس یکی از اصول اساسی در شرایط بحران به شمار میرود، از تشکیل کارگروهی به منظور برنامه ریزی جهت برگزاری کارگاه های سناریو نویسی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران برای مدیران مدارس استان خبر داد.
رئیس کمیته پدافند غیرعامل آموزش و پرورش استان اظهار داشت : آگاهیهای ضروری، گامی اساسی در سناریونویسی می باشد و با توجه به اینکه سناریو نویسی برای شرایط عدم قطعیت نوشته می شود لازم است در این زمینه آگاهی های لازم وجود داشته باشد و در این خصوص با آگاهی کامل اقدام شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان توجه به فرایند مدیریت بحران را یکی از مهمترین فعالیتها در حوزه پدافند غیرعامل دانست و تاکید نمود: در حوزه پدافند غیرعامل، یکی از موضوعات مهم، شناخت دشمن است و در این راستا باید داشتههای دشمن و داشتههای خودمان به خوبی بررسی شده و مشخص شود زیرا موضوع هزینه فایده از مهمترین بخشهای حوزه پدافند غیرعامل به شمار میرود و باید به خوبی مشخص شود که چه هزینهای صورت گرفته و در نهایت چه فایدههای فرهنگی، نظامی، اقتصادی، روانی و یا در موارد دیگر حاصل میشود.
رشتچی با اشاره به اینکه، بحران ها به دلیل ماهیت و شرایط خاصی که در موقعیت های اضطراری بوجود می آورند، فراتر از آن هستند که با امکانات و برنامه های موجود مدیریت شوند و غیرمنتظره بودن بحران ها همراه با عدم توانایی در تعیین زمان و مکان دقیق وقوع آن ها، حجم بالای اطلاعات رسیده، گستردگی تخریب و خسارات مالی و جانی ایجاد شده، تعدد سازمان های درگیر و ماهیت چند وجهی آن، همه و همه سبب می شود که مدیران به طور مرتب با شرایطی مواجه شوند که نیازمند اتخاذ تصمیمات سریع و صحیح است و استفاده از نظام برنامه ریزی در اداره بحران های کشورها یک اصل شناخته شده است.
وی در ادامه با اشاره به تاریخچه مدیریت بحران و سیر تاریخی آن در برنامه ریزی ها، اولین مدل برنامه ریزی برای شرایط بحران را برنامه ریزی مبتنی بر سناریو معرفی نمود.
رئیس کمیته پدافند غیرعامل آموزش و پرورش استان افزود : سناریوها جزء ابزارهای مدیریتی و برنامهریزی محسوب می شوند و بر اساس آن ها است که نیازهای مقابله شناسایی می شوند و در این زمینه باید آگاهیهای لازم به مدیران داده شود و مدارس با آگاهی کامل در این زمینه اقدام نمایند.
وی در پایان تاکید نمود: سناریوها باید به گونهای طراحی شوند که به صورت محلی، استانی، و ملی قابل پیادهسازی باشند و مدارس بتوانند این سناریوها را برای خود به صورت تخصصیتر و عمقیتر اجرا کنند.
ارسال دیدگاه