علیرضا محجوب تشریح کرد؛
دلیل فرسوده ماندن مدارس تهران
تهران (پانا) - عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه نرسیدن بخش مناسبی از مالیاتهای استان تهران به دست آموزش و پرورش یکی از علل بازسازی نشدن مدارس این شهر است، گفت که یک درصد از سود شرکتهای سوده دولتی نیز باید به آموزش و پرورش برسد اما اجرای این قانون نیز بلاتکلیف است.
به گزارش خانه ملت، علیرضا محجوب با اشاره به اینکه استان تهران جزو ۵ استان نخست به لحاظ کمبود امکانات آموزشی و دارا بودن مدارس تخریبی است و اکنون ۳۰ درصد مدارس آن نیاز به بازسازی دارند، گفت: از آنجا که تهران قدیمیترین مدارس کشور را در خود جای داده و در دوره قاچاریه زمانی که همه ایران صرفا مکتبخانه داشتند در تهران حدود ۱۵۰ مدرسه وجود داشت لذا طبیعی است ابنیه مدارس قدیمی و فرسوده باشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه یکی از علل اینکه آموزش و پرورش بودجه کافی برای بازسازی مدارس ندارد را عدم تعلق مناسب مالیات به این وزارتخانه عنوان کرد و توضیح داد: فقط ۸ درصد مالیات وصولی تهران در این شهر و شهرهای اطراف آن خرج میشود، درواقع به این بهانه و استدلال که دفاتر مرکزی شرکتها در تهران هستند و مالیاتها از دفاتر مرکز وصول میشوند، درآمدهای فوق به استانها میروند.
او ادامه داد: سهم مالیاتی تهران از برخی استانهای کوچک نیز کمتر است، درحالی که در گذشته تا سال ۸۳ و ۸۴ و قبل از تصویب قانون تجمیع عوارض و مالیات این بخش قابل ملاحظهای از این مالیاتها توسط آموزش و پرورش هزینه میشد به همین دلیل بازسازی مدارس عملا متوقف شد.
محجوب با بیان اینکه مجلس نیز در این مورد اقدام تبعیضآمیز کرد چراکه ۲درصد از مالیات بر ارزشافزوده را به وزارتخانه بهداشت و درمان داده است بدون آنکه سهم آموزش و پرورش را از این مالیات بدهد، افزود: تمامی این اقدامات متوقف نشان میدهد برخلاف ادعای دولت، خزانه قادر نیست سهم دستگاهها را به خوبی حفظ کرده و به آنها دهد
این نماینده مجلس بیان کرد: یک درصد از سود شرکتهای سوده دولتی نیز باید به آموزش و پرورش برسد اما اجرای این قانون نیز بلاتکلیف است.
او ادامه داد: تهران از لحاظ سرانه فضای آموزشی در کشور یازدهمین استان زیرخط میانگین و ۱۴ هزار کلاس درس در این استان نیازمند مقاومسازی است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از کمبود ۱۳۰۰ مدرسه در استان تهران خبر داد و افزود: تهران از لحاظ سرانه فضای آموزشی در کشور یازدهمین استان زیرخط میانگین است و ۱۴ هزار کلاس درس در این استان نیازمند مقاومسازی است.
ارسال دیدگاه