مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در مراسم توزیع تجهیزات هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش:
آموزش های فنی و حرفه ای بستری برای صنعتی شدن جوامع است
اهواز (پانا) - مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان اظهار کرد: ٢٥ میلیارد ریال اعتبار به تجهیز کارگاهی مدارس فنی و حرفه ای و کار دانش در خوزستان اختصاص پیدا کرده است.
محمد تقی زاده صبح امروز در مراسم توزیع تجهیزات هنرستان های فنی و حرفه ای و کار دانش خوزستان با تشکر از تلاش های حوزه معاونت آموزش متوسطه در مهارت آموزی دانش آموزان گفت: آموزش های فنی و حرفه ای باید اولویت اول تعلیم و تربیت باشد چون توجه به این آموزش ها از پایه های صنعتی شدن جوامع و کشورها و ایجاد کننده صنایع پایدار است.
وی گفت: بررسی پیشینه تاریخی کشور ایران نشان می دهد که این کشور مهد علم و دانش بوده است و ایرانیان در دوره های مختلف توجه ویژه ای به صنعت داشتند.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه از ١٧ هزار سال پیش ایرانیان به ساخت ابزار های زندگی توجه ویژه ای داشتند، گفت: در دوره ایلامیان اولین تصفیه خانه صنعتی آب در کشور مشاهده شده است، همچنین در شاهنامه فردوسی نمونه های روشنی از توجه ایرانیان به صنعت و هنر وجود دارد. در دوره اشکانیان نیز یک نوع باطری معروف به باطری اشکانی یا بغدادی ساخته شده است.
تقی زاده دوران طلایی آموزش و پرورش در پرداختن به آموزش های فنی و حرفه ای را مربوط به اواخر دوره قاجاریه دانست و گفت: در آن زمان مدرسه ای به نام سعادت در بوشهر توسط مدیر ، معلمان ، اولیا و اداره امور مالیاتی منطقه اداره می شد و در این مدرسه معلمها توسط مدیر استخدام می شدند و ضمن اینکه از سطح علمی بسیار بالایی برخوردار بودند، برای تدریس به سراسر ایران اعزام می شدند.
وی گفت: در سال ١٣٥٢ سازمان ملل تصمیم گرفت یک قطب صنعتی در آسیا ایجاد کند تا وابستگی های صنعتی آسیا به اروپا و امریکا کم شود و پس از بررسی و مقایسه کشورها تصمیم گرفته شد این قطب صنعتی در ایران یا کره جنوبی ایجاد شود.
وی ادامه داد: بعد از ارزیابی و سنجش در آموزش و پرورش و مسائل فرهنگی و اجتماعی این دو کشور مشخص شد در آموزش و پرورش ایران فقط به میزان ٢ درصد به فعالیت های فنی و حرفه ای توجه می شود و ٩٧ آموزش ها به صورت تئوری است اما در کره جنوبی به میزان ٣٧ درصد به مسائل فنی و حرفه ای پرداخته می شود.
تقی زاده با تاکید بر اینکه این رویکرد باید تغییر کند تا بتوانیم نقش مهمی در تولید صنعت جهانی ایفا کنیم، تصریح کرد: آن موقع گفتند که ٧ سال زمان لازم است تا از نظر آموزش های فنی و حرفه ای به کشوری مثلکره برسیم اما تا به امروز نتوانستیم به این سطح دست پیدا کنیم.
وی صنعتی شدن را راهی برای رفع معضل بیکاری در استان عنوان کرد و گفت: باید ذهن دانش آموزان را در گیر آموزش های فنی و حرفه ای و کار دانش کنیم و از این طریق مهارت آموزی در آنان را افزایش دهیم و راهی برای جذب دانش آموزان به بازار کار بگشاییم.
تقی زاده افزود: ما متولین تعلیم و تربیت هستیم و باید از نهایت تلاش خود برای توسعه آموزش های فنی و حرفه ای استفاده کنیم.
وی با اعلام اینکه ٢٥ میلیارد ریال اعتبار به تجهیز کارگاهی مدارس فنی و حرفه ای و کار دانش در خوزستان اختصاص پیدا کرده است، گفت: ١٠ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیز در آینده به این بخش تخصیص داده می شود و امیدواریم با آموزش های مهارتی دانش آموزان این استان شاهد نقش تاثیر گذار آنان در صنعت کشور و دنیا باشیم.
وی دانش آموزان خوزستانی را دانش آموزان نخبه و با استعدادی در حوزه های علمی، فرهنگی و ورزشی عنوان کرد و با اشاره به شرکت تیم کشتی دانش آموزی خوزستان در رقابت های جهانی در مراکش گفت: دانش آموزان خوزستانی موفق شدند در بین بیش از ٥٠ کشور صاحب مقام اول جهانی در رشته کشتی فرنگی شوند.
گفتنی است؛ صبح امروز تجهیزات کارگاهی مدارس فنی حرفه ای و کاردانش به اعتبار ٢٥ میلیارد ریال در بین مناطق و نواحی آموزش و پرورش خوزستان توزیع شد.
ارسال دیدگاه