رئیس کمیته پولی کمیسیون اقتصادی مجلس : ساختار بانک مرکزی با طرح جامع اصلاح بانکی متحول میشود
تهران (پانا) - رئیس کمیته پولی، مالی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید با قانون اصلاح نظام بانکی در مجلس ساختار بانک مرکزی تغییر میکند و بانک مرکزی با مصوبه کمیسیون اقتصادی کاملا متحول میشود.
به گزارش صداوسیما، بحرینی رئیس کمیته پولی، مالی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: از اولین روزی که طرح قانون بانکداری اسلامی بدون ربا در مجلس نهم اعلام وصول شد تا امروز که طرحی جامع در کمیسیون اقتصادی در دست بررسی است، بخش عمده از آن تصویب شده است.
او افزود: این طرح، طرحی جامع است که قانون عملیاتی بدون ربا و قانون پولی -بانکی سال بانکی را زیر نظر دارد. این قانون همچنین ساختار بانک مرکزی را نیز تغییر میدهد و بانک مرکزی با مصوبه کمیسیون اقتصادی کاملا متحول میشود.
بحرینی ادامه داد: در بانک مرکزی به صورت متناوب گاهی کارهایی انجام شده است. این اصلاح از زمان قاسمی که در دهه ۶۰ رئیس بانک مرکزی بود آغاز شد. در زمان سیف رئیس اسبق بانک مرکزی دو پیش نویس برای بانک مرکزی و بانکداری آماده شد و با ورود مجلس بود که این پیشنویسها به نتیجه رسید.
رئیس کمیته پولی، مالی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: دو پیشنویس به دولت رفت و بانک مرکزی درخواست تصویب در دولت داشت که وزیر اقتصاد وقت نپذیرفت و مجددا دو پیشنویس به وزارت اقتصاد ارسال شد و مدتها وقت صرف شد تا در صحن دولت دوباره لایحه کنار گذاشته شد و فقط برخی احکام و موارد تصویب شد که از نظر مجلس پذیرفته نیست.
او افزود: در مجلس علاوه بر لایحه ناقص دولت سه طرح اعلام وصول شده داشتیم: ۱- طرح بانک مرکزی برای تحول بانک مرکزی ۲- طرح بانکداری جمهوری اسلامی که نظام بانکداری را باید مدیریت کند ۳- طرح تاسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران است که اکنون در صحن مجلس مطرح است. بانک توسعه اسلامی مکمل بانک مرکزی است. وقتی نظامهای بانکی کشورها مطالعه میشود بانک توسعه قوی وصل به بانک مرکزی مطرح است.
بحرینی در ادامه گفت: در کشور ما وزارت اقتصاد تخصص مالیات، خزانه و گمرک را به عهده دارد و مدیریت بانک به عهده وزارت اقتصاد نیست. اگر مجلس نیز در اصلاح ساختار نظام بانکی نظارت نداشته باشد ذینفعان نیز همچنان نگران خواهند بود. وظیفه بانک مرکزی پایش مقررات نظام بانکی است که به دلیل انجامندادن وظایف است که مجلس ورود کرده است.
او افزود: در تکوین طرحی که در کمیسیون اقتصادی است دهها نفر از افراد متخصص بانکی، فقهی و حقوقی در اصلاح نظام بانکی نظر میدهند و این یک کار یک بعدی نیست بلکه همه موارد در قانون دیده شده است.
بحرینی خاطرنشان کرد: فرایند و زیرساخت و آی تی دو نگاه متفاوت است. اگر قانونگذار مختصات سیستم آیتی را ببیند اشتباه است اما ضوابط انفورماتیک بانکی در این قانون دیده شده است. ما قانون ۲۰۰ مادهای را به دلیل نظامهای تصویب به کندی پیش میبریم در صحن نسبت به تک تک موارد نمایندگان میتوانند نظر بدهند و صحبت کنند بعد دولت نظر بدهد.
رئیس کمیته پولی، مالی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: در ایران صحن علنی نسبت به تک تک کلمات نیز نظر میدهد و باید به صورت جامع همه موارد در نظر گرفته شود. ما درباره نهادها باید از تجربه کشورهای دیگر استفاده کنیم. در این طرح برای بانک ساختاربندی مشخص شده است و با بانکداری جهانی منطبق است. در وضع مطلوب باید تجربه موفق دنیا را بگیریم و با فرهنگ و الزامهای دینی و فقهی و وضع کشور حتی به لحاظ ظرفیت کشور بومیسازی کنیم که در این طرح همه موارد و تجربه بانکداری دنیا دیده شده است.
ارسال دیدگاه