نائب رئیس کمیسیون آموزش: دولت باید ردیف جداگانه برای ریشهکنی بیسوادی منظور کند
تهران(پانا) - نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که دولت باید ردیف جداگانه برای ریشهکنی بیسوادی منظور کند.
قاسم احمدی لاشکی در برنامه پرسشگر شبکه آموزش گفت: «آمارهای ما در زمینه سوادآموزی متنوع است و باعث میشود نتوانیم تصمیم صحیحی بگیریم. بهتر است آمار باسوادی از سن لازمالتعلیمی یعنی شش سالگی شروع شود. متاسفانه آمار پوشش تحصیلی دارد پایین میآید و در برخی استانهای محروم افرادی شناسنامه ندارند.»
او افزود: «رابطه بین اقتصاد و پوشش تحصیلی مستقیم است و وقتی وضع اقتصادی افت میکند پوشش متفاوت میشود. از سوی دیگر تا زمانی که مدارس کپری و... داریم تمام هم و غم ما باید بر حل این موضوع باشد.»
لاشکی افزود: «اعلام آمار بیسوادی ۶۰۰ هزار اتباع خارجی، چندان خوب و خوشایند نیست. نمیتوانیم بگوییم باسوادترها و متخصصها وارد کشور میشوند.»
او ادامه داد: «ما بچه مسلمانیم و به ما یاد دادهاند که ز گهواره تا گور دانش بجوی، آن وقت نهضت سوادآموزی اعلام میکند جمعیت بالای ۵۰ سال هدف کاری ما نیست؟»
او به وجود نداشتن تقاضای اجتماعی و ضرورت افزایش انگیزههای سوادآموزی اشاره کرد و درباره الزامی شدن سوادآموزی که رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی وعده داد تا آذر آن را به عنوان طرح در مجلس مطرح و مصوب کند گفت: «بحث اول منابع است. یقین دارم دولت به علت بارمالی با این طرح مخالفت میکند و شورای نگهبان آن را مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی میداند.»
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: «بودجه سالانه دولت باید ۱۵ آذر به محلس ارائه شود. آموزش و پرورش هم وضع بودجه مناسبی ندارد. ما سال قبل ۴۲ هزار میلیارد تومان برای آن گذاشتیم که ۹۹ درصد مربوط به هزینههای جاری بود و هنوز نقصان هست. دولت باید ردیف جداگانه برای ریشهکنی بیسوادی منظور کند. البته اکنون ۳۷ طرح دوفوریتی در نوبت ماندهاند و باید سریعتر رسیدگی شوند.»
ارسال دیدگاه