در گفتوگو با پانا؛
چنارانی، نماینده مجلس: امیدواریم شورای نگهبان هرچه سریعتر لایحه حمایت از کودکان را تایید کند
در لایحه برای همه کسانی که با کودکان در ارتباط هستند وظایفی تعیین شده است
تهران (پانا) - عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی درباره لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان گفت از شورای نگهبان انتظار میرود که هر چه سریعتر لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان را تایید کند تا این لایحه جنبه قانونی پیدا کند.
هاجر چنارانی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را یکی از گامهای مثبت برای رفع خلأهای قانونی موجود در حوزه کودکان عنوان کرد و به پانا گفت: این لایحه پس از سالها در مجلس دهم نهایی و تصویب و برای اینکه جنبه قانونی پیدا کند به شورای نگهبان ارسال شد و اکنون منتظریم که این شورا نظر نهایی خود را اعلام کند.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که روز کودکان (۱۶ مهرماه) پیش رو است، آیا فکر میکنید تایید این لایحه به روز کودکان برسد؟ گفت: زمانی را نمیتوان برای تایید لایحه حمایت از کودکان در نظر گرفت چرا که این موضوع باید از سوی شورای نگهبان به تایید برسد.
وی با بیان اینکه لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان لایحهای مترقی است، گفت: در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، افرادی که به هر نوعی با کودکان و نوجوانان ارتباط پیدا میکنند از جمله والدین، سرپرستها و نهادهایی همچون بهزیستی، آموزش و پرورش، وزارت علوم، صدا و سیما و قوه قضاییه به صورت جدا و مشخص وظایف و تکالیفی برای آنها تعیین شده است.
این نماینده مجلس، ابراز امیدواری کرد که هر چه سریعتر این لایحه به تایید شورای نگهبان برسد چراکه میتواند در کاهش انواع خشونت، آسیب و جنایت علیه کودکان موثر باشد.
سال ۸۱ قانونی تحت عنوان حمایت از کودکان و نوجوانان، مشهور به قانون «کودکآزاری» با ۹ ماده تصویب شد. با توجه به خلأهای قانونی موجود در زمینه حقوق کودکان و نوجوانان و وقوع کودکآزاریهای بسیار، قوه قضاییه لایحهای با عنوان «حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان» را در سال ۸۷ در قالب ۵۹ ماده تقدیم دولت کرد. پس از ارسال لایحه مذکور به دولت، مواد این لایحه به ۴۹ ماده کاهش یافت و در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۳۹۰ در کمیسیون لوایح دولت دهم به تصویب رسید و به مجلس ارسال شد. این لایحه سرانجام دوم مرداد ۹۷ به صحن علنی مجلس رفت و با ۱۵۸ رای موافق، ۱۸ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۲۲ نماینده حاضر کلیات این لایحه را که به ۵۱ ماده افزایش یافته است را تصویب کردند و بلافاصله وارد جزییات آن شدند که بعد از یک هفته بررسی به جز یک ماده (ماده ۱۲) که به کمیسیون قضایی و حقوقی ارجاع شد، ۵۰ ماده دیگر به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید. ماده ۱۲ نیز که درباره برخورد قضایی با قاچاقچیان کودکان و نوجوانان است ششم شهریورماه پس از بررسی دوباره در کمیسیون ذیربط به صحن علنی آمد و به تصویب نمایندگان رسید.
ارسال دیدگاه