روحانی با سردیس هخامنشی به ایران برگشت
رئیسجمهوری: نشست شورای امنیت به حمایت قاطع از برجام تبدیل شد
تهران (پانا) - رئیسجمهوری مهمترین نکته در سفر امسال به سازمان ملل را «تاکید همه رسانه ها و رهبران کشورها بر حقانیت جمهوری اسلامی ایران و زورگویی آمریکا» دانست.
به گزارش ایرنا، حجتالاسلام حسن روحانی ظهر امروز (پنجشنبه) پس از بازگشت از نیویورک در فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران به تشریح سفر خود به مجمع عمومی سازمان ملل پرداخت و گفت: در این سفر برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی و بیان مواضع و رویکردهای جمهوری اسلامی ایران شرکت کردیم.
وی ادامه داد: دو سخنرانی در سازمان ملل و سه سخنرانی در جمع اصحاب رسانه و مسئولان ارشد رسانههای آمریکا، فرهیختگان و سیاسیون و رهبران جوامع مسلمان آمریکا انجام شد.
رئیسجمهوری اظهار داشت: همچنین ۱۷ دیدار با رهبران کشورها و مسئولان سازمان های بین المللی و سه کشور همسایه، دو کشور آسیایی، سه کشور آمریکای لاتین، ۶ کشور اروپایی، یک سازمان بین المللی ورزشی و مالی و دبیرکل سازمان ملل صورت گرفت.
روحانی گفت: آمریکا مسیر یکجانبهگرایی را اتخاذ کرده و به نهادهای بینالمللی و مقررات بینالمللی بی اعتناست و این چیزی نبود که فقط ما بگوییم و دیگران نیز با لحنهای مختلف به آن اشاره کردند.
وی ادامه داد: به نظر من امریکا از این مجمع هیچ دستاوردی نداشت و زمانی که آقای ترامپ سخنرانی و از دولت دوساله خود تعریف کرد همه حاضران به او خندیدند و رسانههای آمریکا در این باره گفتند سران جهان به آقای ترامپ خندیدند و این امر را تحقیر دولت و ملت امریکا تلقی کردند.
روحانی تصریح کرد: ما توانستیم مواضع خود را به صراحت بیان کنیم که همان مواضع رهبری، ملت ایران و کل نظام است.
نشست شورای امنیت ضد آمریکا تمام شد
رئیسجمهوری درباره نشست شورای امنیت درباره جلوگیری از اشاعه تسلیحات کشتار جمعی یادآوری کرد: آمریکا ابتدا گفت این نشست درباره ایران است و بعد گفتند به موضوع دیگری مربوط است ولی یک روز مانده به اجلاس آقای ترامپ توئیت کرد که این اجلاس راجع به ایران است.
روحانی گفت: آنچه آنها از برگزاری این اجلاس هدفشان بود ضد خودشان تمام شد زیرا بحث ۱۵ کشور عضو شورای امنیت درباره خلع سلاح بود و از طرفی این اجلاس به حمایت قاطع از برجام تبدیل شد و ترامپ در این جلسه تنها و منزوی بود.
رئیسجمهوری ادامه داد: در کنار اجلاس مجمع عمومی، اجلاس وزیران امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۴ (انگلیس، فرانسه، روسیه و چین به همراه آلمان) تشکیل شد و وزیران این کشورها مباحث خوبی داشتند و در پایان بیانیه قاطعی دادند که علاوه بر مواضع محکم آنها درباره تعهد به برجام و تشکر از ایران برای تعهد خود و عمل به برجام اعلام کردند کانال ویژه بانکی برای روابط با ایران برقرار می کنند و سازوکار اجرایی آن را متعهد شدند.
روحانی بیان کرد: خانم موگرینی (مسوول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا) اعلام کرد که قبل از ماه نوامبر این اقدام عملیاتی خواهد شد که امریکایی ها از این اقدام ناراحت بودند.
دیدارهای دوجانبه
رئیسجمهوری اضافه کرد: در دیدار با سران کشورها موضوعات دوجانبه، منطقهای و مساله برجام و روابط تجاری و اینکه همه کشورها به تحریم آمریکا پایبند نخواهند بود به بحث گذاشته شد. کشورهای اروپایی، ژاپن و دیگران این مساله را به صراحت بیان کردند.
وی ادامه داد: با مسئولان موسسه مالی و صندوق بینالمللی پول که دیدار داشتیم درباره ترتیبات و روابط مالی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
روحانی یادآوری کرد: در مذاکره با رئیس کمیته المپیک وی از تحولات خوب ورزش ایران و موقعیتهای وزرشکاران ایرانی بویژه از حرکت بانوان در مسابقات متعجب بود.
رئیسجمهوری بیان کرد: در این اجلاس دبیرکل سازمان ملل از اقدامات ایران تشکر و تصریح کرد قاطعانه پشت برجام خواهند ایستاد و به صراحت اعلام خواهند گفت کار آمریکا خلاف بود. وی همچنین از فعالیتهای منطقه ای ایران بویژه در سوریه و یمن تشکر کرد.
روحانی گفت: مهم این است که جز یکی دو کشور هیچ کشوری پشت آمریکا نیست و این یک انزوای کمنظیر برای آمریکاست.
سردیس هخامنشی به ایران بازگشت
روحانی به یک آثار تاریخی ایران که همراه خود از سفر آورده است، اشاره کرد و گفت: این اثر تاریخی مربوط به ۲هزار و ۵۰۰ سال پیش است که پس از اقدام های حقوقی قوی که انجام شد این اثر را همراه خود آوردیم.
سردیس سرباز هخامنشی در سال ۱۹۳۳ میلادی به دست باستان شناسان موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو کشف شد و در سال ۱۹۳۶ به سرقت رفت.
سردیس هخامنشی از سال ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۱ در کانادا بود. این اثر پس از چند بار دست به دست شدن در پاییز ۲۰۱۷ برای حراج از کانادا به نیویورک رسید.
پس از انتقال این اثر به حراجی نیویورک، شواهدی از دزدی این اثر به پلیس و دادستانی گزارش شد و دادستانی نیز با اذعان به مسروقه بودن آن دستور توقیف داد.
جمهوی اسلامی ایران در اکتبر ۲۰۱۷ با ارائه مدارک مالکیت، استرداد این اثر تاریخی را از دادگاه نیویورک درخواست کرد.
دادگاه در یازدهم جولای ۲۰۱۸ رای نهایی خود را برای استرداد اثر به ایران اعلام کرد و سرانجام در چهارم سپتامبر (سیزدهم شهریور) تحویل نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد شد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد چهاردهم شهریورماه به خبرنگاران گفت: سردیس سرباز هخامنشی که به صورت غیرقانونی از ایران خارج شده بود، از دادستانی نیویورک تحویل گرفته شد و به زودی به ایران منتقل می شود.
رییس جمهوری اسلامی ایران شامگاه سه شنبه در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک سخنرانی کرد و عصر امروز در بازگشت از سفر خود، این اثر را به میهن بازگرداند.
ارسال دیدگاه