مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان: بیلان منفی دشت‌‌های استان هرمزگان به ۲۷۰ میلیون مترمکعب رسیده است

تهران (پانا) - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان با اشاره به وجود ۵۴ دشت ممنوع در استان هرمزگان می‌گوید ظرف ۱۷ سال متوسط بارش در استان از ۱۸۵ میلیمتر به ۱۳۶ میلیمتر کاهش یافته است و این امر موجب شده تا ۱۳ میلیارد مترمکعب روان آب‌های هرمزگان به ۹ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کند.

کد مطلب: ۸۵۵۸۶۱
لینک کوتاه کپی شد
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان: بیلان منفی دشت‌‌های استان هرمزگان به 270 میلیون مترمکعب رسیده است

به گزارش وزارت نیرو، هوشنگ ملائی در همایش بررسی راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی شهرستان رودان با بیان این مطلب افزود: امروزه بحث و مشکل‌های پیرامون آب بر هیچکس پوشیده نیست و برای جلوگیری از این بحران ملی لازم است تمامی افراد از کودکی آموزش‌های لازم را ببینند.
وی با اشاره به اینکه سهم ایران از بارش‌های سالیانه در دنیا تنها یک سوم است، گفت: کمبود بارش در کشور ایران سبب بروز خشکسالی شده است بنابراین بایستی اجرا و پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای و اقتصاد مقاومتی مورد اهمیت قرار بگیرد.
ملائی افزود: استان هرمزگان دو دهه خشکسالی پی در پی را در ۵۰ ساله اخیر داشته است و جزو کم بارش ترین و خشک‌ترین استان‌های کشور به حساب می‌آید که این بحران لزوم ارائه راهکار برای مدیریت منابع را دو چندان می‌کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان تصریح کرد: افزایش تعداد چاه‌ها در هرمزگان به بیش از ۲۵ هزار حلقه چاه در این سالها منجر به این شده است که برداشت از منابع آبی به بیش از یک و نیم میلیارد مترمکعب برسد که این زمانی چالش به وجود میاورد که بدانیم روان آب‌های استان طی سال جاری تنها بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون متر مکعب بوده است.
ملائی خاطر نشان کرد: ظرف ۱۷ سال متوسط بارش در استان از ۱۸۵ میلیمتر به ۱۳۶ میلیمتر کاهش یافته است و اثرهای ان در روان آب‌ها به گونه ای بوده است که ۱۳ میلیارد متر مکعبی که حاصل از روان آب بوده به ۹ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده است.
وی درادامه اظهار کرد: بیلان منفی دشت‌ها که به صورت سالیانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب بوده به ۲۷۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است که این نشان می‌دهد در امر مدیریت و راهکارها نتوانستیم عملکرد خوبی داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در خصوص دشت‌های استان نیز بیان کرد: حدود ۷۰ دشت در استان وجود دارد که ۵۴ دشت و به تعبیری ۷۷ درصد از دشت‌ها ممنوعه و ۲۰ دشت نیز آزاد است که این تعداد در مناطقی از استان است که غالب دشت‌ها شور و یا ظرفیت منابع آبی ندارند و ۹۹.۵ درصد آب را از ۵۴ دشت ممنوعه در حال برداشت هستیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار