معاون بهداشت وزارت بهداشت
نظارتهای بهداشتی در ایام محرم و صفر تشدید میشود
تهران (پانا) - معاون بهداشت وزارت بهداشت از تشدید نظارتهای بهداشتی در ماههای محرم و صفر خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، علیرضا رئیسی با ارسال دستورالعمل نظارتهای بهداشتی در ایام محرم و صفر به معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور با اشاره به برگزاری جلسات و مراسم مذهبی در مساجد، تکایا و اماکن متبرکه و توزیع گسترده نذورات و غذا در این ایام، بر ضرورت پخت و پز در مکانهایی با وضع بهداشتی مناسب تاکید کرد و افزود: تمام افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
معاون بهداشت با بیان این که مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشند، توصیه کرد که از مواد غذایی مشمول بستهبندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.
رئیسی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندی شده مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی، اظهار کرد: در تهیه غذا از روغنهای دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین و از نمکهای بستهبندی یددار تصفیهشده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود، افزود: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری بیش از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتیگراد یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
وی افزود: در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفرهها و از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
معاون بهداشت با بیان اینکه در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالمسازی الزامی است، توصیه کرد: از سالاد و سبزی بستهبندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود و استفاده از آب آشامیدنی سالم، شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده میشود، ضروری است.
رئیسی افزود: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا ظروف یکبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شده و از مصرف ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) خودداری شود.
معاون بهداشت با تاکید بر ضرورت رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی و نصب سیستم لولهکشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی، گفت: لازم است، پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمعآوری، انتقال و دفع شود. به ویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمعآوری مرتب ظروف و لیوانهای یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.
رئیسی با بیان این که احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی باید از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود، تاکید کرد: توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دستههای عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.
ارسال دیدگاه