استاندار خراسان جنوبی:
مراکز علمی و پژوهشی در راستای شناسایی خواص طبی و درمانی عناب عمیقاً تلاش کنند
خوسف (پانا) ـ استاندار خراسان جنوبی که در مراسم شکرگزاری عناب در روستای سیوجان از توابع شهرستان خوسف سخن می گفت با بیان این مطلب افزود: دانشگاه ها، جهاددانشگاهی و مراکز علمی و کاربردی در راستای انجام پژوهش های عمیق به منظور شناساندن خواص درمانی و طبی عناب باید به صورت جدی تلاش و برنامه ریزی کنند.
محمد مهدی مروج الشریعه استاندار خراسان جنوبی، عناب را بزرگترین مزیت شهرستان خوسف و روستای سیوجان دانست و تصریح کرد: در ماه های آینده با برنامه ریزی هایی که صورت خواهد گرفت جشنی با حضور تمام سفرای کشورهای خارجی که در تهران دارای سفارتخانه هستند و نیز برخی شخصیت های کشوری و استانی برگزار خواهیم کرد.
مقام عالی دولت در استان، با بیان اینکه میدانی در بیرجند به نام میدان عناب نامگذاری خواهد شد، ادامه داد: باید تلاش کنیم تا خواص درمانی و طبی عناب و سایر مزیت های این محصول استراتژیک نه تنها به مردم ایران که به همه کشورهای منطقه و دنیا شناسانده شود.
مروج الشریعه، به قیمت گذاری این محصول و حذف واسطه گری در زمینه خرید و فروش این محصول اشاره کرد و ادامه داد: دبیرخانه دائمی جشنواره عناب باید در شهرستان خوسف راه اندازی شود و یکی از اقداماتی که مورد انتظار است حذف واسطه گری و مدیریت قیمت عناب است.
وی ضمن تاکید بر صادرات عناب گفت: یکی دیگر از وظایف دبیرخانه دائمی جشنواره عناب تلاش برای بین المللی کردن عناب و نیز تلاش برای صادرات این محصول مهم است چرا که در این صورت خواهیم توانست از عناب کاران و کشاوران فعال در این زمینه حمایت کنیم.
استاندار خراسان جنوبی، با بیان اینکه باید جدول ویژه ای از پژوهش ها برای عناب باز شود افزود: در این زمینه علاوه بر دستگاه تخصصی که جهاد کشاورزی است مراکز علمی و پژوهشی و مراکز و موسسات تحقیقاتی قوی و استاندارد نقش بسیار مهم و ویژه ای بر عهده دارند.
مروج الشریعه، فرآوری عناب را مورد تاکید قرار داد و افزود: جلوگیری از خام فروشی و تلاش برای فراوری این محصول از دیگر مواردی است که باید مد نظر دبیرخانه دائمی این جشنواره قرار گیرد تا ارزش افروده عناب به دست کشاورزان واقعی برسد.
ارسال دیدگاه