تغییرات زیست محیطی شدید هاوایی پس از فوران آتشفشان!
تهران (پانا) - مقامات هاوایی در حال بررسی تغییرات زیست محیطی در این ایالت پس از فوران آتشفشان کیلاویا و عبور یک طوفان دریایی هستند.
آتشفشان کیلاویا در فصل بهار و با آغاز ماه آوریل شروع به فوران کرد.
به گزارش یورونیوز، کیلاویا یکی از پنج آتشفشان جزیره هاوایی است و به عنوان یکی از فعالترین آتشفشان های جهان شناخته می شود. فعالیت چند ماه پیش این آتشفشان جوان پس از چند زمینلرزه خفیف روی داد و زندگی مردم منطقه را مختل کرد.
در طول چند هفته فوران گدازه های آتشفشانی، این گدازه ها در مسیرهایی به یکدیگر پیوستند و هر آنچه را که در طول مسیرشان قرار داشت، از بین بردند.
برخی از این گدازه ها تا ارتفاع سی متری به آسمان پرت شدند و برخی دیگر در کمتر از یک ساعت توانستند سیصد متر مسیر را طی کنند.
به دنبال این فوران حدود دو هزار نفر از ساکنان به دستور مقامات منطقه را ترک کردند و به دلیل افزایش سطح تهدیدهای ناشی از گاز دی اکسید گوگرد، هزاران نفر دیگر نیز بطور داوطلبانه خانه هایشان را ترک کردند.
زمین لرزه ناشی از فوران آتشفشان شکافهایی را در خیابان های ناحیه شرقی جزیره ایجاد کرد.
منطقه هاوایی علاوه بر فعال شدن آتشفشان، در طول تابستان با توفان لین نیز مواجه شد.
طوفان لین با وزش بادهای تند و بارش باران سیل آسا همراه بود و موجب جاری شدن سیل و رانش زمین شد.
حال با گذشت چند ماه از حادثه فوران آتشفشان و چند هفته از طوفان سیل آسا، مقامات جزیره هاوایی با پرواز با بالگرد بر فراز جزیره به همراه کارشناسان زمین شناسی درصدد ثبت آثار تخریب آتشفشان و جمع آوری اطلاعات درباره تغییرات زیست محیطی در جزیره هستند.
ارسال دیدگاه