رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت خبر داد
افتتاح ۵۰ مرکز ماموگرافی در دانشگاهها و مراکز تشخیص زودهنگام سرطان
تهران(پانا)- رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت گفت ۵۰ مرکز ماموگرافی در۴۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور و مراکز تشخیص زودهنگام سرطان در چند ماه آینده افتتاح خواهند شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر مهدی شادنوش در اجلاس معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور با اشاره به اینکه طیف و تنوع فعالیت و خدمات در مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها بسیار گسترده و مهم است، اظهارکرد: یکی از حوزههای اصلی فعالیت این مرکز، مدیریت درمان بیماران صعب العلاج و خاص است و از مهمترین برنامههای پیش رو در این زمینه بهرهبرداری از مراکز جامع خدمات این بیماران است.
وی افزود: ایجاد شبکه مراکز خدمات جامع بیماران خاص با هدف افزایش دسترسی به پزشک، ارائه دارو در محل، ارائه خدمات دندانپزشکی، توانبخشی و تزریقات صورت می گیرد همچنین بر اساس این برنامه، دانشگاهها می توانند از پتانسیل مراکز بدون استفاده یا فضاهای راکد جهت ارائه خدمات به بیماران صعب العلاج بهره ببرند. ما به سمتی حرکت خواهیم کرد که اختصاص یارانههای خدماتی و دارویی در این مراکز در چندین مرحله تجمیع یابد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها تصریح کرد: با توجه به اهمیت بحث تشخیص و درمان سرطان، ۵۰ مرکز ماموگرافی در۴۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور و مراکز تشخیص زودهنگام سرطان در چند ماه آینده افتتاح خواهند شد. ۱۲ راهنمای بالینی (گایدلاین) دارویی در حوزه سرطان نیز ابلاغ شده که این امر با همکاری شایسته بیمهها تاکنون سبب کاهش میانگین ٨ درصدی هزینهها در مصرف این داروها شده است همچنین پایبندی جدی به گایدلاینها سبب پیشگیری از اتلاف منابع و ارائه خدمات با کیفیت خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیوند، قله درمان دنیا است که آخرین تکنولوژیهای درمانی در آن تجلی می یابد، تاکید کرد: در گذشته در زمینه پیوند، زحمات بسیاری کشیده شده و وظیفه ماست که از این دستاوردها حفاظت و دستاوردهای اجرایی منطبق بر دانش روز دنیا در راستای ارتقای شاخصهای مرتبط را تببین کنیم.
شادنوش ادامه داد: روزانه ۱۵۰۰۰ دیالیز در کشور صورت میگیرد و هزینه هر بار دیالیز ۵۰۰ هزار تومان است البته این خدمات برای بیماران رایگان ارایه میشود اما انجام پیوند موجب صرفهجویی در هزینهها و کاهش درد و رنج خانوادههای بیماران خواهد شد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها در پایان یادآور شد: ایده آل شاخص پیوند برای کشور، ۴۵ و حد قابل قبول براساس شاخص جمعیت ۳۰ است که در حال حاضر ۱۱.۲ مورد است. اگرچه این شاخص در سالهای اخیر رشد خوبی کرده اما با توجه به دانش موجود در زمینه پیوند در کشور باید رشد بیشتری صورت گیرد که قطعا با همراهی و همدلی هموطنان که همیشه پیشقدم در این امر بودهاند، هدفی دست یافتنی است.
ارسال دیدگاه