شروع برداشت عسل از سطح زنبورستانهای نیشابور
نیشابور (پانا) - نیشابور به سبب داشتن اقلیم و مراتع مناسب ، بستر رویش گیاهان دارویی زیادی ازجمله گون، آویشن، کاکوتی و اسطوخودوس است با توجه به مساحت مناسب مزارع و باغها قطب تولید محصولات زراعی و باغی در کشور است.
محمد علی فرهمندراد، معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور عنوان کرد: زنبورداری در شهرستان نیشابور از نظر کمی و کیفی رشد و توسعه خوبی داشته است، بطوریکه اکنون حدود بیست ۲۱ هزار کلونی زنبور عسل در قالب ۲۲۰ زنبورستان در شهرستان موجود است و ۳۲۰ نفر بصورت مستقیم به این حرفه مشغول هستند.
فرهمندراد گفت: درسال ۱۳۹۶ میزان ۱۴۲ تن عسل ، ۱۲ کیلوگرم ژله رویال ،۲۴۰ کیلوگرم گرده گل و۵۶ کیلوگرم بره موم در شهرستان تولید شده است و در سال جاری برداشت عسل شروع شده که پیش بینی میشود حدود ۱۵۰ تن عسل از سطح زنبورستانهای شهرستان برداشت شود. در شهرستان یک واحد تعاونی زنبورداری فعال است که زنبورداران از خدمات آن برخوردار میشوند.
وی در ادامه گفت: از مهمترین فواید پرورش زنبور عسل گرده افشانی مراتع ،باغات و گیاهان زراعی است که کمک به افزایش کمی و کیقی محصولات کشاورزی و حفظ محیط زیست میکند، علاوه بر عسل محصولاتی نظیر موم، بره موم ،گرده گل ، ژله رویال و زهر زنبور عسل از فرآوردههای زنبور عسل با ارزش افزوده بالا هستند که در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی کاربرد زیادی دارند و می توانیم با ترویج مصرف، جمع آوری و مصرف تولیدات زنبور عسل در سطح جامعه ،کمک زیادی به سلامت جامعه ،افزایش تولید محصولات کشاورزی، افزایش درآمد زنبورداران و اشتغالزایی کنیم.
همچنین شغل زنبورداری بیشترین همسویی را با اقتصاد مقاومتی دارد زیرا علاوه بر اینکه وابستگی به خارج ندارد ،می تواند ارز آوری و اشتغال مناسبی را با سرمایهگذاری کمتری نسبت به دیگر مشاغل ایجاد کند و در سال گذشته حدود ۵۵ میلیارد ریال از راه فروش محصولات کلونیها نصیب زنبورداران شهرستان شده است.
ارسال دیدگاه