۸۲ درصد بیکاران غیرارادی بیکار شدهاند
تهران (پانا) - بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار از حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار جمعیت بیکار در کشور، یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در گذشته شاغل بودند که از این تعداد ۸۱.۹ درصد به صورت غیر ارادی بیکار شدند.
مطالعات پژوهشی مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار نشان میدهد، یکی از عوامل مهم و موثر بر نرخ بیکاری پدیده «ترک شغل» است. البته ترک شغل ممکن است در جهت رونق بازار کار و تلاش فرد شاغل برای جستجوی کار بهتر یا اینکه در مقابل، به دلایل رکود در بازار، نارضایتی شغلی، تعطیلی محل کار یا سایر موارد دیگر باشد.
«بیکاران قبلا شاغل»، بیکارانی هستند که در ۵ سال گذشته حداقل دو هفته به صورت مستمر کار کردهاند و بنا به دلایلی از جمله پائین بودن درآمد، تعطیلی دائمی محل کار، فصلی بودن کار، موقتی بودن کار و ... شغل خود را ترک کردهاند و در طی دوره زمانی مرجع در جستجوی کار بوده است یا تمایل به انجام کار داشتهاند.
نتایج طرح آمارگیری نیروی کار مربوط به سال ۹۵ نشان میدهد، که از حدود ۳.۲ میلیون نفر «بیکار ۱۰ ساله و بیشتر در کشور»، حدود ۱.۷ میلیون نفر (۵۴.۳ درصد) قبلا شاغل بودهاند که در این میان تعداد ۳۱۴۲۹۳ نفر (۱۸.۱ درصد) به صورت ارادی و تعداد ۱۴۲۵۱۴۱ نفر (۸۱.۹ درصد) به صورت غیرارادی شغل خود را ترک کردهاند.
عوامل ارادی و غیرارادی ترک شغل
بر اساس این گزارش، «عوامل ترک شغل» به دو گروه «عوامل غیرارادی ترک شغل» و «عوامل ارادی ترک شغل» تقسیمبندی میشود، از مجموع بیکاران قبلا شاغل، بیکارانی هستند که به صورت ارادی و اختیاری شغل خود را ترک کردهاند و به نوعی در بیکاری خود سهیم هستند. این افراد، بیکاران قبلی، شاغلی هستند که به دلایل ارادی شامل «پایین بودن درآمد»، «مسائل خانوادگی»، «مهاجرت»، «جابجایی محل کار» و «تحصیل یا آموزش» ترک شغل کردهاند و بدین ترتیب به جمع بیکاران کشور پیوستهاند.
در گروه عوامل «غیرارادی» ترک شغل نیز، تعطیلی دائمی محل کار، فصلیبودن کار، اخراج یا تعدیل نیرو، بازنشستگی، به پایان رسیدن دوره خدمت وظیفه، کهولت سن وبیماری بیشترین عواملی است که منجر به بیکاری افراد شاغل شده است.
ارسال دیدگاه