ناگفتههای ملکی درباره ساختمان پلاسکو در برنامه چراغ
تهران (پانا) - در جریان اطفای حریق ساختمان پلاسکو هیچ فردی در کار آتش نشانان دخالت نکرد.
به گزارش روابط عمومی برنامه چراغ، این برنامه شب گذشته شنبه ۶ مرداد به مساله اهمیت ایمنی ساختمان ها و برج های بلند اختصاص داشت.
جواد نوفرستی کارشناس معماری و ساختمان سازی با اشاره به اینکه ساختمان های بلند از نظر ایمنی حساسیت بیشتری دارند گفت: باید از حادثه هایی همچون ساختمان پلاسکو، نهادهایی همچون مجلس، نظام مهندسی و عموم مردم درس بگیرند.
وی ادامه داد: باید در حوزه هایی همچون قانون گذاری، اجرا، آموزش، طرح های جدیدی را برنامه ریزی کنیم. امروز ما در تهران ۲۴۳ ساختمان بلند مرتبه داریم که ایمن نیستند و وضعیت آنها بدتر از پلاسکو است.
نوفرستی ادامه داد: مثلا یکی از مسائلی که باید از سوی مجلس و قوه قضائیه بر آن تاکید شود اصلاح قانونی است که آتش نشان ها بتوانند به راحتی برای انجام امور کارشناسی وارد ساختمان ها شوند.
در ادامه برنامه جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی طی سخنانی گفت: باید فرهنگ ایمنی در شهر رشد کند. هرچند ما تلاش داریم آخرین تجهیزات آتش نشانی را در اختیار داشته باشیم اما تکمیل تجهیزات و به روز رسانی آنها زمان بر است.
وی با تاکید بر اینکه دو دستگاه نبردبان بلند وارد ردیف عملیاتی شده و ۴ دستگاه دیگر هم هفته آینده تحویل خواهد شد گفت: ۱۵ دستگاه دیگر نیز قرار است به زودی تحویل داده شود تا این تعداد به ۲۱ دستگاه برسد. اما وقتی ساختمان های ۳۰ تا ۴۰ طبقه ناایمن می سازیم حتی بلندترین نردبان های دنیا هم در زمان حادثه نمی توانند کمکی کنند. ضمن آنکه خرید هر نردبان حداقل ۶ میلیارد تومان هزینه دارد.
ملکی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا در جریان ساختمان پلاسکو فردی در کار تخصصی آتش نشان ها دخالت کرد؟ پاسخ داد: در هیچ جای دنیا مدیریت کردن بحران از وظایف آتش نشان ها نیست بلکه مدیرین بحران با رئیس ستاد بحران و شهردار است اما در حادثه پلاسکو در فعالیت آتش نشان ها هیچ فردی دخالت نکرد.
زهرا صدر اعظم نوری عضور شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه باید بین ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری تفاوت هایی قائل شد، گفت: تاکنون ۱۰ هزار ساختمان ناایمن توسط سازمان آتش نشانی شناسایی و به آنها اخطار داده شده است که بخشی از ناایمنی آنها به دلیل فرسوده بودن و بخشی به دلیل رعایت نکردن استاندارهاست.
وی ادامه داد: در ساختمان سازی هر دستگاهی یک مسئولیتی دارد. مهندسین ناظر که از طرف سازمان نظام مهندسی تعیین می شوند روند ساخت را بررسی می کنند و مورد نظارت قرار می دهند و در ساختمان های بالای ۳ هزار متر نظارت بر عهده شهرداری نیست و بعد از تایید مهندس ناظر شهیداری به آن ساختمان پایان کار می دهد.
صدراعظم نوری ادامه داد: متاسفانه در بحث ایمنی اجباری برای مالکین ساختمان وجود ندارد و در پایان کار اگر مالک تمایل داشته باشد و درخواست کند سازمان آتش نشانی وارد می شود و از نظر ایمنی آن ساختمان را بررسی می کند.
برنامه چراغ هر شب ساعت ۲۱ الی ۲۲ به تهیه کنندگی لیدا عرفانیان و گویندگی زهره سادات هاشمی و با حضور علی زادمهر کارشناس فرهنگی اجتماعی به صورت زنده از رادیو تهران پخش می شود.
ارسال دیدگاه