ولایتی: اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه در تهران برگزار میشود
روسیه تحریمهای آمریکا را قبول ندارد
تهران (پانا) - مشاور امور بین الملل رهبر انقلاب و فرستاده ویژه رئیسجمهوری، اهداف سفرش به مسکو و دیدار و گفتوگو با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، را تشریح کرد.
علی اکبر ولایتی در گفتوگو با خبر ۱۴ شبکه یک صداوسیما به تشریح جزئیات دیدارش با رئیسجمهوری روسیه پرداخت و در این باره گفت: «در این ملاقات پیام مقام معظم رهبری و رئیسجمهوری تسلیم پوتین شد. این ملاقات حدود دو ساعت طول کشید که بسیار سازنده، روشن و صمیمانه بود و درباره همه موضوعات مورد علاقه دو کشور صحبت شد. درباره روابط دوجانبه، آقای پوتین از پیشرفت روابط ابراز رضایت کرد.»
افزایش ۳۶ درصدی تبادلات تجاری بین ایران و مسکو
مشاور امور بین الملل رهبر انقلاب در ادامه اظهار کرد: «طی ماههای اخیر، آقای روحانی دیدارهای متعددی با پوتین داشت و پوتین از عملیاتی شدن این قرارها ابراز رضایت کرد. آقای روحانی نیز از این موضوع مطلع هستند و قدردانی میکنند.»
او همچنین گفت: «مقام معظم رهبری به رابطه ایران و روسیه به عنوان رابطهای راهبردی از دیرباز نگاه میکنند و سیاست ایران تحت اشراف رهبری دنبال میشود. آقای پوتین هم این اعتقاد را دارد. خود آقای پوتین طبق آماری که داشتند گفتند که در چهارماهه اول سال ۲۰۱۸، میزان تبادلات تجاری بین دو کشور ۳۶ درصد افزایش داشته است.»
فرستاده ویژه رئیسجمهوری درباره دیدارش با پوتین نیز بیان کرد: «درباره با مسائل نفتی و هستهای صلح آمیز و همکاری هستهای و ارتباطات و راهآهن و خط ارتباطی شمال به جنوب مطالبی داشتند و صحبتهایی کردند. درباره با نفت یکی از شرکتهای مهم نفت روسیه با وزارت نفت قراردادی به مبلغ ۴ میلیارد دلار را منعقد کرده یا در حال انعقاد است. دو شرکت دیگر روسی "روسنفت" و "گازرپرومنفت" مذاکرات دیگری را شروع کرده اند که قراردادهای آنها میتواند تا ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.»
ولایتی همچنین گفت: «آقای پوتین در این دیدار تأکید کردند روابط تجاری و اقتصادی ایران و روسیه میتواند به سقف ۵۰ میلیارد دلار برسد. و روسیه آمادگی سرمایهگذاری ۵۰ میلیارد دلاری در حوزه نفت و گاز ایران را دارد و میتواند جایگزین شرکتهایی باشد که ایران را ترک کردند.»
تاکید پوتین بر کریدور شمال به جنوب
او در ادامه بیان کرد: «در حوزه هستهای نیز با روسها یک رآکتور هزار مگاوتی را تأسیس کردهایم و دو رآکتور دیگر در حال ساخت است که پوتین از جزئیات آنها اطلاع داشت. طبق هماهنگیهایی که پیشتر با آقای صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، شده بود، در این دیدار برای تأسیس رآکتورهای ۱۰۰ و ۳۵ مگاواتی برای مناطق جنوب و سواحل جنوبی کشور به منظور تولید نیرو و آب شیرین صحبت شد. این نیروگاه در عین تولید نیرو، از بخار آبی که حاصل میشود میتواند برای آبشیرین استفاده کتد و در آینده نه چندان دور، با انتقال فناوری که امید داریم انجام شود، سازمان انرژی اتمی بتواند رآکتورهای جدیدی در سرتاسر سواحل جنوب ایجاد کند.»
مشاور امور بین الملل رهبر انقلاب گفت: «طی ۱۰ روز گذشته در خصوص راهآهن اینچهبرون به گرسمار، برای برقیکردن آن در شهر ساری مقدماتش انجام شد. آقای پوتین بر کریدور شمال به جنوب تأکید کرد، مسیری که برای انتقال کالا از جنوب شرق آسیا به اروپا میتواند در هزینه ۴۰ درصد و در زمان ۴۰ درصد صرفهجویی انجام شود.»
برگزاری اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه در تهران
ولایتی در ادامه درخصوص مواضع رئیسجمهوری روسیه درباره همکاریهای منطقهای مسکو و تهران گفت: «در خصوص مسائل منطقهای، پوتین بر ادامه همکاری دو کشور در منطقه برای حمایت از دولتهای قانونی، دولت قانونی سوریه و عراق تأکید کرد و گفت که این همکاریها هم در حوزه دفاعی و هم در حوزه سیاسی ادامه یابد. درباره مذاکرات آستانه که بین روسیه، ایران و ترکیه است، هم ایران و روسیه برای ادامه آن توافق دارند. درباره اجلاس آستانه و اجلاس سران پنج کشور حاشیه دریای خزر صحبت شد و به زودی اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه در خصوص سوریه را در تهران برگزار میکنیم.»
او بیان کرد: «در خصوص مسائل بینالمللی نیز پوتین گفت که تحریمهای آمریکا را و تحریمی راکه مصوبه شورای امنیت ندارد' قبول ندارد و در خصوص برجام حق را به ایران میدهد و قرار بر این شد که گفتوگوها بین دو طرف در ردههای مختلف ادامه یابد.»
ولایتی در پایان گفت: «درباره کمیسیون مشترک، با آقای نواک دیدار داریم، آنچه به اقتصاد مربوط است و در دیدار با آقای پوتین به آن ورود کردیم، با ایشان (نواک) به تفصیل صحبت میکنیم و هرجا مشکل باشد را برای حل سریع آن به سران دو کشور منتقل میکنیم. در ادامه نیز قرار است در "مجمع والدای" که یک مجمع بزرگ و مهم است صحبت میکنیم.»
ارسال دیدگاه