عبادی، عضو کمیسیون آموزش: دستگاه نظارتی قوی برای نظارت بر اجرای سند تحول وجود ندارد

تهران (پانا) - رئیس کمیته فرهنگ و تربیت اسلامی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بر ضرورت نظارت برای اجرای سند تحول بنیادین تاکید کرد‌.

کد مطلب: ۸۳۳۱۸۷
لینک کوتاه کپی شد
عبادی، عضو کمیسیون آموزش: دستگاه نظارتی قوی برای نظارت بر اجرای سند تحول وجود ندارد

حجت‌‌الاسلام سیدمحمدباقر عبادی در برنامه‌ تلویزیونی پرسشگر شبکه آموزش درباره جایگاه مقوله تربیت و فرهنگ گفت: «فرهنگ و تربیت نکته‌ای است که در سال‌های گذشته به ویژه در آموزش و پرورش مغفول مانده است.»

او افزود: «تفکری که عمدتا در چند دهه گذشته با آن مواجهیم بیشتر دارای سبقه تعلیم بوده است تا تربیت.»

رئیس کمیته فرهنگ و تربیت اسلامی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به بخشی از مشکلات امروز کشور از اختلاس‌ها تا عدم فرهنگ کار و مسوولیت و پرداخته نشدن به فرهنگ و تربیت اشاره کرد و گفت: «تمام دنیا فرهنگ و تربیت را مهم‌تر از آموزش و تعلیم میدانند. به عنوان مثال ببینیم چگونه در مدارس ژاپن روی فرهنگ، کار و مسئولیت‌پذیری کار می‌کنند.»

عبادی افزود: «آن‌ها برنامه دارند، ما هم برنامه داریم ولی اجرا نمی‌شود و خروجی آن تربیت افراد فارغ‌التحصیل با رتبه علمی خوب است که تعهد و امانت‌داری نمی‌دانند و نتیجه این می‌شود که فساد رخ می‌دهد و این زنگ خطری برای آموزش و پرورش ماست. از آن سو وقتی پایه‌های فرهنگ و تربیت بازرس و ناظر هم به درستی گذاشته نشده یک دور باطل شکل می‌گیرد.»

او درباره ریشه مشکلات موجود فرهنگی و عدم توجه به آن در بودجه‌ریزی کشور گفت: «نطفه بودجه در دولت شکل می‌گیرد و امکان تغییر آن در عمل در مجلس آنقدر بالا نیست زیرا هر بخشی بودجه‌ای دارد و نمی‌توان در مجلس ردیف‌ها را به صورت کلی تغییر داد. خوب است از پایه در دولت بودجه‌ریزی برای این امر صورت گیرد.»

عبادی به مقوله فرهنگ در خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: «گاهی به صورت کاریکاتوری به سراغ فرهنگ رفته‌ایم و تا بحث فرهنگ می‌شود عمدتا ذهن به سمت حجاب و عفاف می‌رود. در حالی که این تنها یکی از مباحث است. ذیل فرهنگ اسلامی فرهنگ مدنی هم دیده شده که ضعف زیادی در آن داریم و مسئولیت‌پذیری، نظم و قانون پذیری از جمله آنهاست.»

او درباره علت عقیم ماندن فرهنگ اسلامی گفت: «وقتی در جامعه اسلامی در خیابان و حین رانندگی نظم وجود ندارد و شما روی حجاب زیادی تمرکز می‌کنید و در مقابل شهروند بی‌نظمی و اختلاس، دروغ و... را می‌بیند و به خارج از کشور سفر می‌کند و نظم آنجا را مشاهده می‌کند به کلی دیدگاهش منفی می‌شود و ما حتی در مقوله فرهنگ‌سازی برای حجاب و عفاف هم نتیجه خوبی نمی‌گیریم.»

او افزود: «یا در مقوله امر به معروف و نهی از منکر ذهن سریع به سمت دختر و پسرها می‌رود، اما آیا نباید ستاد امر به معروف روی مسوولی که فساد کرده حساس شود و امر به معروف و نهی از منکر کند؟»

عبادی گفت: «دینی که به مردم معرفی می‌کنیم دین آیینی است. مردمی را دیندار معرفی می‌کنیم که نماز و هیات و دعا می‌رود و حجاب را رعایت می‌کند. نتیجه این می‌شود که فرد موقع بازگشت از دعای کمیل با موتور بدون نظم در خیابان و در ترافیک حرکت می‌کند. سندتحول بنیادین همه این موارد را دیده است و اگر به آن عمل شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود. در حالی که تا امروز هنوز آیین‌نامه‌ها و برنامه‌های اجرایی سند به صورت کامل تدوین و اجرا نشده است.»

او افزود: «باید شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت وجود دستگاه نظارتی بر اجرای سند تحول بنیادین توجه داشته باشد.»

عبادی تاکید کرد اجرای سندتحول باید جدی گرفته شود. او گفت: «تاکنون دستگاه نظارتی قوی برای اجرای سند وجود نداشته است. کار قوه مقننه حکم قضایی نیست و باید نهادی چون دیوان محاسبات بر اجرای سند نظارت کند.»

رئیس کمیته فرهنگ و تربیت اسلامی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به سند ۲۰۳۰ اشاره کرد و گفت: «هنوز بخشنامه سند تحول بنیادین ابلاغ نشده است، اما در زمانی که سند ۲۰۳۰ تصویب شد بلافاصله آقای جهانگیری به وزیر آموزش و پرورش دستور داد تا کمیته تشکیل و بلافاصله اجرایی شود، اما آیا یکبار برای سند تحول بنیادین چنین اتفاقی افتاده است؟ما متاسفانه وزارت آموزش و پرورش نداریم بلکه وزارت آموزش داریم.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار