مدرسه دولتی نرگس؛ مدرسه‌ای عادی با فعالیت‌های فوق عادی

مدرسه نرگس در منطقه یک تهران با کمک دانش‌آموزان زندانی آزاد می‌کند، به زلزله‌زدگان کمک می‌کند و قصد دارد وارد مدرسه‌سازی در مناطق محروم شود

تهران (پانا) - مدرسه دولتی نرگس در منطقه یک تهران، هم یک مدرسه عادی است و هم نه. این مدرسه دولتی است، اما دانش‌آموزان‌اش برای کمک به هم‌سالان‌شان در مناطق محروم تلاش می‌کنند و مدرسه یک‌نواخت و روزمره مدیریت نمی‌شود.

کد مطلب: ۸۳۳۰۵۹
لینک کوتاه کپی شد
مدرسه دولتی نرگس؛ مدرسه‌ای عادی با فعالیت‌های فوق عادی

دبیرستان دخترانه نرگس عمری ۵۰ ساله و ۳۴ معلم دارد. نام آنها با انجام کارهای خیر گره خورده و دانش‌آموزانش همراه با آموزش دروس برای اصول و ارزش‌های انسانی تربیت می‌شوند.

کمک‌های دبیرستان نرگس نه از پدر و مادران دانش‌آموزان بلکه حاصل تلاش دانش‌آموزان در بازارچه‌های خیریه است. حاصل دستر‌نج‌ خود آنها تبدیل می‌شود به پولی برای آزاد کردن زندانیان مالی، برای ساختن مدرسه در مناطق محروم و... در این مدرسه حتی فعالیت‌هایی شبیه به فعالیت‌های قرآنی که در اغلب مدارس انجام می‌شود هم خارج از روزمرگی و با خلاقیت بیشتری دنبال می‌شوند.

فخرالزمان نیکنام، مدیر مدرسه، دانش‌آموز همین مدرسه بوده است. از پنج سال پیش او به جایی بازگشته که زمانی در آن تحصیل کرده است. نیکنام کار خود را از روستایی در رودبار قصران آغاز کرد. پیش از رسیدن به مدرسه دوران کودکی‌اش، در همین روستا هم دوری‌اش از فعالیت‌ روزمره را نشان داده است؛ در زمان مدیریت او برای اولین بار یک مدرسه روستایی هوشمند شد. مدیریت او و البته کمک همراهانش در مدرسه است که دانش‌آموزان را به کمک کردن تشویق می‌کند.

کار خیر برای فرهنگ‌سازی

نگاه نیکنام به کار خیر صرفا کمک به هم‌نوع نیست. او کمک کردن را به دانش‌آموزانش آموزش می‌دهد؛ چنان که خودش می‌گوید: «زمانی هم که دبیر مدرسه بودم با دانش‌آموزان هماهنگ می‌کردم به افراد بی‌بضاعت کمک کنیم و دست دانش‌آموزی را که مشکل دارد، بگیریم. زمانی که مدیر مدرسه شدم همیشه در ذهن داشتم به دانش‌آموزانم آموزش دهم که دیگران را هم در کنار خود ببینند. قصد بنده از کار خیر فرهنگ‌سازی است. دوست دارم جریانی راه بیفتد و همه بدانند وظیفه دارند یک کار انسانی را در برابر افرادی که ضعیف‌تر هستند، انجام دهند. آموزش و پرورش باید از سیاست دوری کند و به اجتماع نزدیک باشد زیرا وظیفه این وزارتخانه بزرگ تولید فکر است. از زمانی که مدیر مدرسه شدم همیشه در این کارها پیش‌قدم بودم و این را به معلمان و دانش‌آموزانم گوشزد می‌کردم.»

در بازارچه خیریه مدرسه نرگس چه چیزهایی فروخته می‌شود؟

دانش‌آموزان برای کمک به دیگران به پدر و مادرهایشان فشار نمی‌آورند. بازارچه‌های خیریه این مدرسه است که پول کمک به دیگران را تامین می‌کند. مدیر مدرسه می‌گوید: «ما در مدرسه نرگس بازارچه خیریه برپا و هزینه به دست آمده از این بازارچه را خارج از مدرسه صرف می‌کنیم. اخیرا با فروش دست‌سازه یا غذاهای دانش‌آموزانمان در این بازارچه زندانیانی را که مرتکب جرایم غیرعمد شده بودند آزاد و هزینه آن را در این راه صرف کردیم.»

دانش‌آموزان سهمی از حاصل فروش بازارچه خیریه برنمی‌دارند و همه آن صرف امور خیر می‌شود: «دانش‌آموزان از هزینه به دست آمده که مبلغ ناچیزی هم نبود مبلغی را برای خود برنداشتند و با مشارکت در این کار توانستند ۲۱ زندانی را که اکثرا سرباز بودند آزاد کنند.»

مدرسه نرگس فعالیت‌های قرآنی متفاوتی برای دانش‌آموزان اجرا می‌کند

مدیر مدرسه نرگس فعالیت‌های قرآنی در حال انجام در این مدرسه را هم متفاوت با مدارس دیگر می‌داند و می‌گوید: «طرح همگام با قرآن همیشه در مدرسه اجرا می‌شود. هر روز صبح برای دانش‌آموزان سوره «یس» را قرائت و حفظ این سوره را با دانش‌آموزانمان تمرین می‌کنیم. در مدرسه ما هر روز یک آیه را یک معلم تلاوت می‌‌کند و معلم دیگرمان تفسیر آن را برای دانش‌آموزان می‌خواند.»

آنان هم‌چنین قصد دارند معلمان زندانی را به کمک دانش‌آموزان و معلمان آزاد کنند.

به زودی مدرسه ۶ کلاسه در سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود

آزاد کردن زندانیان تنها کار خیر مدرسه نرگس نیست. نیکنام می‌گوید: «با حمایت و کمک مدیر آموزش و پرورش منطقه یک قدم در کار مدرسه‌سازی برداشتم و در ساخت مدرسه در استان سیستان و بلوچستان وارد شدم.»

قصد آنان ساختن یک مدرسه با شش کلاس در روستای نصرت‌آباد استان سیستان و بلوچستان است.

نیکنام می‌گوید: «با دانش‌آموزان یک مدرسه متوسطه دوره اول در استان سیستان و بلوچستان هماهنگ شدیم تا دست‌سازه‌های دوخته شده آن مدرسه را در بازارچه خیریه خود به فروش برسانیم.» البته برای ساخت این مدرسه فقط از کمک‌های دانش‌آموزی و بازارچه‌های خیریه حساب نکرده‌اند، چنان که نیکنام می‌گوید: «قصد داریم برای این موضوع از حمایت خیرین مدرسه‌ساز استفاده کنیم تا بتوان اعتبار خوبی را برای این موضوع درنظر بگیریم و از اواخر تیرماه ساخت این مدرسه را آغاز کنیم.»

کمک به مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه

کمک به زلزله‌زدگان کرمانشاه بخش دیگری از کمک‌های مدرسه نرگس بوده است. نیکنام می‌گوید اهالی مدرسه دو هزار کفش برای دانش‌آموزان مناطق زلزله‌زده خریده‌اند و به آنان اهدا کرده‌اند.

در راستای ساحت‌های سند تحول بنیادین حرکت می‌کنم

نیکنام فعالیت‌های مدرسه را در راستای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌داند: «این سند مورد تاکید مقام معظم رهبری و وزیر آموزش و پرورش است. یکی از ساحت‌های این سند ساحت اخلاقی و تربیتی و ساحت اقتصادی است که بر کمک به همنوع تاکید موکد دارد، مدرسه ما نیز بر اساس شش ساحت این سند اداره می‌شود. براساس ساحت اقتصادی سند تحول بنیادین، دانش‌آموزان در می‌یابند که می‌توانند با فروش دست‌سازه‌های خود به همنوعانشان کمک کنند و با آنان همدردی داشته باشند.»

مدرسه دولتی نرگس آبروی منطقه یک است

برنامه‌های ویژه والدین در مدرسه نرگس هم از این ماه آغاز شده است. چنان که نیکنام می‌گوید: «ما در مدرسه‌مان به اجبار از والدین پول دریافت نمی‌کنیم.این مدرسه آبروی منطقه یک است. فعالیت‌های دبیرستان دوره اول نرگس همیشه چشم‌گیر بوده است. بنده برای آموزش خانواده برنامه‌های خاصی دارم که از تیرماه جلسات آموزش خانواده را برای والدین آغاز می‌کنم.»

به گفته او افرادی برای آموزش به اولیا و مربیان انتخاب می‌شوند که موثر باشند و این موضوع نیز در شورای مدرسه مطرح شده است تا درباره آن بررسی کارشناسانه صورت گیرد.

مجمع خیرین مدرسه‌ساز دانش‌آموزی تشکیل می‌شود

نیکنام قصد دارد مجمع خیرین مدرسه‌ساز دانش‌‌آموزی را تشکیل دهد: «مجمع خیرین مدرسه‌ساز دانش‌آموزی را در مدرسه نرگس شکل خواهم داد و از دانش‌آموزان خیر برای کمک به همنوعان کمک خواهم گرفت. این مجمع را به مدارس دیگر تسری خواهم داد تا بتوان مجمعی از خیرین دانش‌آموز را در سطح کشور داشته باشیم.»

مریم احمدی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار