بررسی مهمترین دلایل رشد جهشی شاخص بورس
مدیرعامل شرکت بورس: چراغ سبز دولت بازار سرمایه را سبزپوش کرد
کارشناس بازار سرمایه : آهنگ رشد بورس ادامهدار است
تهران (پانا) - مدیرعامل شرکت بورس با اشاره به روند صعودی بازار سرمایه در روزهای اخیر میگوید سرمایهگذاران به دنبال نشانههای مثبتی از تصمیمهای دولتی برای ورود به بازار سرمایه هستند و این چراغ سبز از سوی دولت روشن شد و ورود نقدینگیهای جدید به بازار سرمایه را رقم زد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، حسن قالیباف اصل، مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در خصوص رشد جهشی بازار سهام در دو جلسه معاملاتی اخیر با تاکید بر اینکه بررسی کل بازار نشان میدهد همه بخشها در حال صعود هستند، گفت: نقدینگیهای جدید در همه صنایع بازار جذب شده که مهمترین دلیل آن بررسی ارزش جایگزینی شرکتهای بورسی است.
وی با تاکید بر اینکه شرکتها در بازار سرمایه ارزانتر از ارزش واقعی خود هستند، گفت: به طور قطع راهاندازی یک کارخانه مشابه بنگاه تولیدی که در بازار سرمایه وجود دارد از خرید سهام آن بنگاه تولیدی از بازار سرمایه بسیار گرانتر است.
مدیر عامل بورس تهران با تاکید بر اینکه رشد پرجهش بازار سرمایه به این شکل ادامهدار نخواهد بود، تاکید کرد: از یک مرحله به بعد متغیرهای بنیادی و ساختار سود و زیان شرکتها پراهمیت میشود.
شرط تداوم رشد بازار
به گفته وی شرکتهای بازار سرمایه واکنشهای متفاوتی نسبت به متغیرهای کلان اقتصادی دارند به عنوان مثال رشد نرخ ارز برای شرکتهای صادراتمحور اتفاق مثبتی است اما برای بنگاههای تولیدی که مواد اولیه خود را وارد میکنند ، مشکلساز خواهد بود.
مدیرعامل شرکت بورس با تاکید بر اینکه سرمایهگذاران باید با تحلیل بنیادی اقدام به خرید سهام کنند، تصریح کرد: اساس بازارهای مالی اعتماد است و قاعدتا برای ادامه رشد فعلی، ثبات قوانین و مقررات بسیار مهم است.
قالیباف اصل با اشاره به اینکه یک آلارم مثبت ارزی از سوی دولت توانست بخش قابل توجهی از نقدینگیها را به سمت بازار سرمایه جذب کند، گفت: سرمایهگذاران به سیگنالهای مثبت به سرعت واکنش نشان میدهند .
وی نقدینگی وارد شده به بازار سرمایه را فرصت بسیار خوبی دانست و ادامه داد: هم مدیران بازار و هم ناشران پذیرفته شده و هم دولت باید قدر این فرصت را بدانند ؛ چرا که این نقدینگی باعث توسعه در اقتصاد خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بورس، ورود سرمایههای جدید را فرصتی برای تامین مالی شرکتها اعلام کرد و افزود: بازار مثبت بهترین زمان برای تامین مالی است، چراکه در بازار راکد نمیتوان تامین مالی انجام داد.
وی با تاکید بر ویژگیهای افزایش حجم تامین مالی در بازار سرمایه گفت: تامین مالی باعث افزایش نقدشوندگی بازار سرمایه و افزایش قدرت مالی بنگاههای تولیدی میشود.
بهترین فرصت برای عرضههای اولیه
به گفته مدیر عامل شرکت بورس، رونق بازار سرمایه بهترین فرصت برای عرضههای اولیه است، زیرا در روندهای رشدی بورس، عرضههای اولیه باعث کسب بازدهیهای قابل توجه میشود. به همین دلیل شرکتهایی که در گذشته به دلیل رکود بازار سرمایه از ورود به آن منصرف شدند میتوانند از پتانسیل امروز این بازار استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه نقدینگیهایی که وارد بازار سرمایه میشود به طور مستقیم به بخش مولد اقتصاد تزریق شده و رشد و رونق اقتصادی را به همراه دارد، اظهار داشت: سایر بازارهای موازی بازارسرمایه کاذب و کوتاه مدت هستند که رشد اقتصادی و اشتغال ایجاد نمیکنند و امتیازی برای اقتصاد ندارند. به عنوان مثال افزایش نرخ ارز به اقتصاد کشور لطمه میزند و باعث کاهش ارزش پول ملی میشود.
قالیباف با تاکید بر اینکه رشد بازار سرمایه تازه آغاز شده است، گفت: درآمد شرکتها هنوز هماهنگ با رشد نرخ ارز افزایش نیافته است که باعث رشد قیمت سهام شود.
چراغ سبز دولت به بازار سرمایه
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاران به دنبال نشانههای مثبتی از تصمیمهای دولتی برای ورود به بازار سرمایه هستند، گفت: این چراغ سبز از سوی دولت روشن شد و ورود نقدینگیهای جدید به بازار سرمایه را رقم زد.
مدیر عامل شرکت بورس تهران درباره سهم بازار سرمایه از تامین مالی در اقتصاد گفت: نقش اصلی بازار سرمایه تامین مالی بنگاههای اقتصادی است و هر بنگاهی که وارد بازار سرمایه میشود هدفش تامین مالی سریع و ارزان از این بازار است.
وی با تاکید بر تنوع ابزارهای تامین مالی در بازار سرمایه گفت: یکی از ویژگیهای بازار سرمایه، خلاقیت و نوآوری است و مهندسی مالی در این بازار، بر اساس نیازهای روز، به تعریف ابزار در حوزههای مختلف میپردازد.
به گفته قالیباف دولت در سالهای گذشته، بسیاری از نیازهای مالی و بودجهای خود را از بازار سرمایه تامین کرده است و همچنان این نقش بورس در حال پررنگترشدن است.
مدیرعامل شرکت بورس تاکید کرد: بازار سرمایه با سرعت و سهولت در تامین مالی بنگاههای تولیدی، هزینهها را کاهش میدهد و هرچه بازار بزرگتری داشته باشیم سهم تامین مالی نیز در اقتصاد افزایش خواهد یافت.
محسن خدابخش: بازار سرمایه مولد محور است
در ادامه برنامه تیتر امشب، محسن خدابخش، مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس بحث تورم و ارزش جایگزینی را مهمترین عوامل رشد بازار در روزهای اخیر دانست و گفت: بازار سرمایه مکانی برای تامین مالی بلندمدت شرکتها است و باعث میشود بنگاههای تولیدی بتوانند افراد عادی را به عنوان سهامدار خرد در سود و زیان خود شریک کنند.
وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه تنها بازاری است که میتواند باعث رشد اقتصادی شود، گفت: تداوم ورود نقدینگی به بازار سرمایه باعث افزایش سرمایه شرکتها و ورود شرکتهای جدید به این بازار میشود که چرخه اقتصاد را روانتر و تامین مالی را بهبود میبخشد.
خدابخش درباره روند آینده بازار سهام گفت: در بازار سرمایه همه صنایعی که در بازارهای موازی فرصت سرمایهگذاری دارند، فعال هستند. به عنوان مثال حوزه مسکن و ساخت و ساز یا طلا و سکه، در بازار سرمایه نمایندگانی دارند.
وی با تاکید بر اینکه تفاوت بازار سرمایه با سایر بازارها این است که این بازار مقام ناظر دارد که از شرکتهای پذیرفتهشده ، شفافسازی میخواهد، گفت: فرصت سرمایهگذاری در همه صنایع برای علاقمندان به این بازار مهیا است. بازار سرمایه به جذب نقدینگی و رونق تولید کمک میکند، علاوه بر اینکه از شفافیت بالایی نیز برخوردار است.
مدیر نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس ادامه داد: ثبات در سیاستگذاری یکی از مولفههای مهم رشد بازار سرمایه است. وقتی سرمایهگذار از ثبات تصمیمهای اقتصادی اطمینان داشته باشد میتواند برای چشمانداز آینده و بانگاه بلندمدت سرمایهگذاری در بازار انجام بدهد.
وی در ادامه به اقدامات سال گذشته سازمان بورس اشاره کرد و گفت: با توجه به اصلاح دستورالعملهای معاملاتی میانگین تاخیر شرکتها در انتشار گزارشهای دورهای به شدت کاهش یافته است که باعث میشود بازار سرمایه به سمت کاراترشدن حرکت کند.
خدابخش با اشاره به این که عدم تقارن اطلاعاتی تا حد زیادی از بین رفته است، خاطرنشان کرد: بازار سرمایه مولدمحور است و یکی از نقشهای اصلی آن کمک به تامین مالی شرکتها به صورت بلندمدت است که باعث روانتر شدن اقتصاد میشود.
نگرانی جامعه از تورم انتظاری
بهروز خدارحمی، کارشناس بازار سرمایه نیز در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به اینکه جامعه نگران تورم انتظاری است و قصد دارد سرمایهاش را بیمه کند، گفت: در این شرایط اگر بازاری نظامند را در اختیار جامعه قرار دهیم از آن به خوبی استفاده میکند، در غیر این صورت سرمایهها با نگاه سفتهبازانه به اقتصاد ضربه میزنند.
وی طیف نگران از تورم را که به سمت بازارهای غیر مولد هجوم بردهاند مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: امروز شرایطی فراهم شده که این گروه در نزدیکترین بازار به تولید، سرمایهگذاری کنند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه بازار سرمایه نزدیکترین بازار به بخش تولید کشور است، ادامه داد: با ورود سرمایهها به بازارهای کاذب و غیرمولد بخش کوچکی از جامعه سود میکنند اما زیان بخش عمدهای از مردم و کاهش قدرت خرید جامعه را به دنبال دارد.
وی رشد بازار سرمایه را باعث رونق تولید دانست و گفت: البته بازارهای غیر مولد زودتر از بازار سرمایه رشد خود را آغاز کردند و صنایع خوشپتانسیل بورسی با تاخیر صعودی شدند .
آهنگ رشد بورس ادامهدار است
خدارحمی معتقد است در شرایط امروز مردم به این نتیجه رسیدهاند که با خرید سهام پرپتانسیل میتوانند سرمایههای خود را بیمه کنند. البته افزایش نگاه کنترلی دولت به بازارهای سوداگرانه یکی از دلایل این موضوع است. اگر این کنترل از ۱۰ الی ۱۵ سال گذشته آغاز شده بود و فرهنگسازی ورود سرمایهها به بازار سرمایه انجام میشد بسیاری از مشکلات امروز وجود نداشت.
به گفته وی، بازار سرمایه با وجود نهادهای نظارتی قدرتمند اجازه افزایش لجامگسیخته قیمتها را نمیدهد و اگر کسی قصد دارد متناسب با درصد ریسک پذیریاش سرمایهگذاری کند، بازار سرمایه بهترین گزینه است.
وی با اشاره به اینکه تا چند سال گذشته مردم عادت کرده بودند سرمایههای خود را بدون پذیرش هر ریسکی در بانکها سپرده کنند، گفت: اما با توجه به سرنوشت برخی بانکها و موسسات مالی و کنترل نرخ بهره، فرهنگسازی اجباری در جامعه رخ داد که افراد را مجبور میکند برای سرمایهگذاری میزانی از ریسک را بپذیرند و در این شرایط بازار سرمایه بهترین گزینه است. چراکه این بازار باعث افزایش ارزش پایدار داراییها است و به سایر اقشار جامعه نیز اسیب نمیزند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: آهنگ رشد بورس شاید کند شود ولی ادامهدار خواهد بود.
خدارحمی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط منطقهای کشور ما افزایش ارزش صنایع پرپتانسیل نگران کننده نیست، اظهار داشت: اما این نگرانی وجود دارد که سرمایهگذاران به خصوص گروههای تازه وارد تصور کنند رونق در همه بخشها و صنایع بازار سرمایه به یک اندازه وجود دارد.
سرمایهگذاران سنجیده رفتار کنند
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاران با تامل و سنجیده نسبت به خرید سهام اقدام کنند، افزود: سهامداران برای خرید سهام عجله نکنند و اسیر هیجانات نشوند؛ چراکه رشدهای پرسرعت ادامهدار نیست.
این کارشناس بازار سرمایه به معامله هزار میلیارد تومانی سهام در بازارهای بورس و فرابورس طی معاملات روز یکشنبه اشاره کرد و گفت: حجم معاملات رقم بزرگ و معناداری است.
خدارحمی تاکید کرد: بازار سرمایه بارها توانسته مشکلات بخشهای مختلف اقتصاد را برطرف کند و با اتکا به بازار سرمایه بسیاری از مسائل برطرف شده است. راهاندای بازار بدهی، انتشار اسناد خزانه و حتی گواهی سکه طلا گواه این مدعاست که بازار سرمایه میتواند نقش کلیدی در اقتصاد داشته باشد.
وی پتانسیل جذب یک هزار میلیارد تومان در یک روز را توسط بازار سرمایه اتفاق قابل تاملی دانست و به سرمایهگذران توصیه کرد سنجیده حرکت کنند.
خدارحمی با اشاره به اینکه بازار سرمایه کاملا برعکس سایر بازارها است که مشاورانش همیشه طرف خرید یا فروش هستند و بیطرف کسی را راهنمایی نمیکنند ، گفت: بازار سرمایه نهادهایی را تاسیس کرده که حتی اجازه خرید و فروش هم ندارند و نقش آنها به طور صرف مشورتی است.
وی معتقد است بازار سرمایه با وجود اثرات خوبی که بر اقتصاد دارد هنوز به اندازهای نرسیده که بتواند بار کل اقتصاد را به دوش بکشد. از همین رو، بهتر است دولت مشوقهای جدید ارزی را به شرکتهای بورسی به عنوان شفافترین بخش اقتصاد تخصیص دهد تا بورس رشد کند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه دولت باید نقشهای بیشتری را به بازار سرمایه واگذار کند، گفت: اگر دولت بهای بیشتری به بازار سرمایه بدهد، این بازار در سالهای آینده بزرگتر خواهد شد و میتواند باعث رونق اقتصادی شده و سهم قابل توجهی در کل اقتصاد داشته باشد.
وی ضعف در وضع قوانین کنترلی، نظارتی و مالیاتی را برای بخشهای سفتهبازانه و سوداگرانه بسیار ضعیف دانست و گفت: باید برای این بخشها قوانین سختگیرانه تصویب کرد و از آنها مالیات گرفت .
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه بازار سرمایه از شدت شفافیت به مرحله عریانی رسیده است،گفت: به نظر میرسد این شفافیت به ضرر شرکتهای بازار سرمایه شده و مشوق منفی ایجاد کرده است.
خدارحمی با تاکید بر اینکه دولت باید همه همت خود را برای کنترل بخشهای سفتهبازانه و سوداگرانه بگذارد،گفت: شرکتهای بازار سرمایه با توجه به شفافیت بالایی که دارند باید در کمترین زمان ممکن فرآیند مالیاتی را بگذرانند. این شرکتها باید از شفافیت خود منتفع شوند و دولت با وضع مشوقهایی برای آنها به جامعه علامت مثبت برای ورود به بازار سرمایه را بدهد.
ارسال دیدگاه