مازندران بیش از ۲۰۰۰ نانوایی مازاد دارد
ساری (پانا) - مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو گفت:«با توجه به قانون حذف فاصله صنفی در یک سال گذشته 400 واحد خبازی آزادپز آمار خبازان مازندران اضافه شد که به شدت اقتصاد خبازان را آسیب پذیر کرده است.»
سید محمد جعفری در جلسه کارگروه آرد و نان استان به ریاست استاندار مازندران اظهار کرد: «خرید تضمینی دانه روغنی کلزا در سال جاری از ۸ اردیبهشت با تجهیز و راه اندازی ۲۰ مرکز آغاز و تا کنون ۲۲ هزار تن کلزا از کشاورزان مازندران خریداری شد.»
او با اشاره به ارزش ریالی کلزا خریداری شده افزود: «ارزش ریالی محصول خریداری شده تا کنون ۶۰۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال می باشد که با پیگیری بعمل آمده تا کنون ۱۷۷ میلیارد و ۳۹۶ میلیون ریال آن از طریق سامانه پرداخت محصولات کشاورزی به حساب کلزا کاران واریز گردیدگردید.»
جعفری در ادامه از آغاز خرید تضمینی گندم در استان مازندران خبر داد و گفت: «از ۶ خرداد ماه سال جاری عملیات خرید و ذخیره سازی گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان با تجهیز و راه اندازی ۳۰ مرکز آغاز شد.»
او افزود: «قیمت پایه خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم بر اساس ۲ % افت غیر مفید و ۴% افت مفید ۱۳ هزار ریال تعیین شده است .»
جعفری همچنین اضافه کرد: «بر اساس پیشبینی سازمان جهاد کشاورزی انتظار می رود ۱۰۰ هزار تن گندم در سال جاری به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شود.»
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ در ادامه به وضعیت خبازهای استان اشاره کرد و گفت: «سرانه نانوائی در کشور به ازای هر ۱۳۰۰ نفر یک واحد خبازی و در استان مازندران به ازای هر ۷۵۰ نفر یک واحد خبازی است.»
جعفری میانگین روزانه پخت نان در کشور به ازای هر نانوائی را حدود ۱۰ کیسه و در مازندران را ۳ تا ۵ کیسه اعلام کرد.
او با اشاره به وجود ۴۲۰۰ واحد خبازی در استان که نیمی از آن مازاد است، اظهار کرد: «با توجه به قانون حذف فاصله صنفی در یک سال گذشته ۴۰۰ واحد خبازی آزادپز جدید نیز به این آمار اضافه شد که به شدت اقتصاد خبازان را آسیب پذیر کرده است.»
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ تصریح کرد: «باید برای قانون حذف فاصله صنفی در استان با توجه به عدم تناسب عرضه و تقاضا تصمیمگیری جدی صورت پذیرد.»
جعفری فقدان شاخص برای کیفیت نان را دلیل اصلی تفاسیر متناقص از نان کیفی عنوان کرد و گفت: «از آنجایی که کیفیت یک موضوع نسبی هست یک نان از نظر فردی ممکن است مرغوب و از منظر فرد دیگری بی کیفیت و نامرغوب باشد.»
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ آموزش خبازان را یکی از شاخصهای ارتقاء کیفیت نان دانست و گفت: «در خصوص آموزش خبازان با توجه به اقدامات صورت گرفته متاسفانه ما با کمبود مربی کار بلد در حوزه نان مواجه هستیم.»
او با بیان اینکه در سال گذشته ۹۸ هزار و ۴۱۴ تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان بصورت تضمینی خریداری شد، ادامه داد: «این میزان یک چهارم مصرف استان است و مابقی گندم مورد نیاز از طریق استان گلستان و سایر استان ها تامین خواهد شد.»
جعفری افزود: «در سال گذشته ۴۶۵ هزار تن گندم داخلی وارد استان شد که از این میزان ۲۷۸ هزار تن گندم از استان گلستان وارد مازندران شد که در نوع خود بی سابقه بودبود.»
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ با اشاره حمل ریلی گندم اظهار داشت: «در سال گذشته از ۴۶۵ هزار تن گندم داخلی وارده به استان ۱۲۳ هزار تن گندم از طریق حمل ریلی به استان های مقصد ارسال شد.»
ارسال دیدگاه