مشاور معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی : زیرساخت بلاکچین قابلیت عمومی شدن ندارد
تهران (پانا) - مشاور معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی میگوید بلاکچین به لحاظ زیرساخت پردازشی و مصرف انرژی هنوز در نقطهای قرار نگرفته که بهعنوان زیرساخت، بتواند مورداستفاده عمومی قرار گیرد.
به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، محمد گرکانی نژاد در خصوص نقش نوآوری در صنعت پرداخت کشور، اظهار داشت: در بخش فناوری مستقل در صنعت مالی و پرداخت اتفاقاتی انقلابی در دنیا و ایران در حال وقوع است. خوشبختانه در کشور در این موضوع فاصله زیادی از دنیا نداریم.
وی اظهار داشت: اگر خدمات مالی و بانکی دو دهه گذشته با امروز را مقایسه کنید، تغییرات در پرداختها، صف بانکها، مشکلات شب عید و غیره مشهود است درحالیکه در کشور هنوز در خدمات سلامت و بهداشت تغییرات بزرگی مشاهده نمیشود و نحوه ارائه و دسترسی مردم از ۱۵ سال گذشته تاکنون تحولی نداشته است و هنوز سرویس ویژه و مکانیزاسیون در این حوزه ارائه نشده است.
مشاور معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی خاطرنشان کرد: اتفاقات انقلابی در حوزه پرداخت در دنیا در حال رخ دادن است که در آینده نزدیک مرزهای سنتی پرداخت و بانکداری تغییر میکند و کارکرد بانکها نیز عوض میشود.
گرکانی نژاد افزود: وقتی کارکرد بانک عوض شود فعالیت در این بخش با مدل کسبوکار سنتی بانکی قابل انجام نیست و باید تغییرات متناسب با شرایط به وجود بیاید که شخصیسازی خدمات یکی از نمونههای آن است به این معنا که مشتریان بانک انتظار دارند خرید و پرداخت یکپارچهای داشته باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که نوآوران صنعت پرداخت در کشور در چه جایگاهی قرار دارند، گفت: فناوری ها در کشور متوجه بخشی از تغییرات دنیا در حوزه مالی و بانکی شده و فعالیتهای خوبی را در این خصوص انجام دادهاند.
گرکانی نژاد ادامه داد: رگولاتور نیز به لحاظ مقررات عملکرد مناسبی داشته و رویکرد آن در این بخش بازدارنده نبوده است. ازاینرو در کشور شاهد فعالیت استارتآپ ها و کسبوکارهای فینتکی هستیم که در تلاش برای ارائه خدمات نوین به مردم هستند.
مشاور معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی تأکید کرد: لازم به ذکر است که در این روند برخی حوزهها نیز مغفول ماندهاند زیرا بیشتر فعالیتها در بخش پرداخت انجامشده و به بخش شخصیسازی خدمات یا تلفیق بانکداری با تجارت الکترونیک توجه کمتری شده است.
وی در خصوص نقش بلاک چین و ارزهای رمزنگاریشده در فناوری نوین در کشور، اظهار داشت: ابتدا این نکته را روشن کنم که زیرساخت ارزهای رمزنگاریشده بلاک چین است و این دو از هم مستقل هستند.
گرکانی نژاد افزود: بلاک چین یک فناوری توزیعشده همراه با رمز و کد است که کارکردهای قابلتوجهی در امنیت دارد. البته این فناوری در اوایل راه است و هنوز به بلوغ کامل برای استفاده عمومی نرسیده است.
وی با تأکید بر اینکه فناوری بلاک چین زمان پردازش طولانی دارد، گفت: بلاک چین به لحاظ زیرساخت پردازشی و مصرف انرژی هنوز در نقطهای قرار نگرفته که بهعنوان زیرساخت بتواند مورداستفاده عمومی قرار گیرد ازاینرو پول رمزنگاریشده که زیرساخت مبتنی بر بلاک چین دارد از این قاعده مستثنا نیست.
مشاور معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اذعان کرد: به عقیده من ارزهای رمزنگاریشده در کشورها از منطق و قوام کافی برخوردار نیستند و هنوز کاربرد واقعی و مشخصی نداشته و قابلیت عمومی شدن ندارد.
ارسال دیدگاه