موردی از مسمومیت قارچی در زاهدان گزارش نشده است
زاهدان(پانا)- رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: تا کنون گزارشی مبنی بر ابتلای مردم سیستان و بلوچستان به مسمومیت قارچی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه گزارش نشده است.
به گزارش ایرنا فریبرز راشدی اظهار داشت: با توجه به مسمومیت شماری از هموطنان عزیز در استان های مختلف در اثر مصرف قارچ، مردم سیستان و بلوچستان باید نکات بهداشتی لازم در این رابطه را رعایت کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: بر خلاف باور عمومی تشخیص قارچ های خوراکی از انواع سمی آن توسط مردم عادی امکان پذیر نیست.
فرزانه فرجیان افزود: تشخیص قارچ های خوراکی از انواع سمی بر مبنای مشخصات ظاهری آنها نظیر شکل، رنگ، بو و مزه کار مشکلی است که فقط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی می توانند این کار را انجام دهند.
وی تصریح کرد: برخی از سموم موجود در قارچ ها در مقابل حرارت مقاوم هستند و در فرآیند پخت و پز قارچ به طور کامل از بین نمی روند و راهکارهای تشخیصی ارائه شده توسط افراد عادی برای تمایز قارچ های سمی از نمونه خوراکی معتبر و قابل اعتنا نیست.
وی به مردم سیستان و بلوچستان توصیه کرد؛ از مصرف قارچ های خودرو به ویژه قارچ هایی که در کنار درختان خشک شده می رویند و یا به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری و فقط از قارچ های بسته بندی دارای مجوزهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: مصرف قارچ های خودرو توسط پرندگان و سایر حیوانات اهلی و وحشی نشانه غیرسمی بودن آن برای انسان نیست.
فرجیان گفت: شهروندان در صورت مصرف قارچ و بروز علایم و نشانه های گوارشی از قبیل تهوع، استفراغ و اسهال از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز کنند و بیمار را هرچه سریعتر به بیمارستان یا مراکز درمانی انتقال دهند.
وی ادامه داد: بهتر است در صورت امکان نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار، را برای بررسی و شناسایی کادر پزشکی بیمارستان به همراه داشته باشند.
خبرنگار دانش آموز / مبین جلال کمالی
ارسال دیدگاه