فرماندار کرمان : خشکسالی، ۸۲۳ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی شهرستان کرمان وارد کرده است

کرمان (پانا) - فرماندار کرمان در کارگروه کشاورزی شهرستان با بیان این مطلب که خسارات وارده به بخش کشاورزی در اثر خشکسالی و کمبود نزولات آسمانی در شهرستان کرمان بسیار بالا بوده گفت : خسارت وارد شده به بخش کشاورزی ، تأثیرات منفی فراوانی بر اقتصاد شهرستان خواهد داشت.

کد مطلب: ۸۲۳۸۰۷
لینک کوتاه کپی شد
فرماندار کرمان : خشکسالی، 823 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی شهرستان کرمان وارد کرده است

علی بابایی سیاست وزارت کشاورزی را از سالها قبل ، واگذاری تصدی گریِ کشاورزی به بخش خصوصی عنوان کرد و گفت : در همین راستا سازمان نظام مهندسی کشاورزی و انجمن صنفی کشاورزان راه اندازی گردید.

وی میزان اجرای آبیاری تحت فشار در شهرستان کرمان را در سال گذشته مناسب ارزیابی کرد و آن را مرهون تلاشهای مجموعه جهاد کشاورزی ، بخشداری ها و نیز همت کشاورزان دانست و ابراز امیدواری کرد این همکاری و هم افزایی ادامه داشته باشد.

رئیس کارگروه کشاورزی شهرستان پرداختِ تسهیلات روستایی و عشایری را کافی ندانست و پیگیری جهاد کشاورزی را تا تأئید کلیه طرح های مصوب شده در کارگروه و اعطای تسهیلات به آنها را خواستار شد.

وی تدوین سند جامع کشاورزی شهرستان و اقداماتی که در جهت تغییر الگوی کشت صورت پذیرفته را مطلوب دانست و ابراز داشت : این کار باید ادامه داشته باشد تا زمانی که به وضع مطلوب برسیم.

مسعودی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمان با ارائه گزارشی از عملکرد سال ۹۶ گفت : در حوزه آب و خاک با توجه به وضعیت منابع آبی به لحاظ کمی و کیفی اولویت اول ما بهینه سازی مصرف آب است عمده کارهای این حوزه و مهمترین راه مقابله با کم آبی توسعه سیستم های آبیاری تحت فشار بود که در این راستا در مجموع ۱۳۰۰ هکتارآبیاری تحت فشار اجرا شد.

وی سهمیه اجرای آبیاری تحت فشار برای شهرستان کرمان را ۲۶۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود : در شهرستان با توجه به اقدامات صورت گرفته برای ۵۰۵۵ هکتار از اراضی کشاورزی پرونده ی اخذ تسهیلات در مجموعه کشاورزی و نظام مهندسی کشاورزی آماده شده است که به ازاء هر هکتار ، ۱۰ میلیون تومان وام در سال جاری داده خواهد شد.

مسعودی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد از آب کشاورزی در کانال های خاکی هدر می رود گفت : سال گذشته با وجود محدودیتهای اعتباری توانستیم ۲۷ کیلومتر لوله گذاری انتقال آب انجام دهیم.

وی اضافه کرد : ۳۴ قنات در سال ۹۶ مورد لایروبی و مرمت قرار گرفتند. همچنین برای بهینه سازی مصرف آب سیاستِ توسعه کشت در فضاهای گلخانه ای را دنبال کردیم چرا که در کشت گلخانه ای با وجود مصرف آب به میزان یک دهم نسبت به کشت معمولی ، بازدهی محصول ۱۰ برابر خواهد بود. . لذا در سال گذشته در مجموع ۳ و نیم هکتار به گلخانه های شهرستان اضافه کردیم تا میزان گلخانه های شهرستان به ۲۸ هکتار برسد و امیدواریم در سال جاری ۱۰ هکتار به این عدد اضافه نمائیم.

وی ادامه داد : توسعه کشت محصولات با مصرفِ آبی کم ، سیاست دیگری بود که به منظور استفاده بهتر از آب اجرا گردید و در این راستا کشت زرشک ، زیره سبز و گیاهان دارویی را اجرایی نمودیم. همچنین در بحث جایگزینی محصولات زراعی پرمصرف ، ۱۱ درصد کشتِ گندم و ۲۰ درصد کشت جو را کاهش دادیم و به جای آنها کلزا ، سیر و گلرنگ کشت گردید.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان با اعلام اینکه شهرستان کرمان با تولید ۶۰۰ تن گوشت ماهی ، رتبه اول را در استان به خود اختصاص داده اذعان داشت : از این میزان ۳۶۳ تن را ماهی های سردآبی تشکیل می داد همچنین در بخش ماهان ۱۱ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری پرورش داده شد.

وی سپس با اشاره به کم آبی های اخیر گفت : میزان بارندگی کم سبب کاهش محصول و نیز افزایش آفات و بیمارهای گیاهی گردید به طوری که در بخش پسته که میانگین تولید شهرستان بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن در سال بود بر اساس بررسی های صورت پذیرفته احتمالا تنها ۴ هزار تن برداشت محصول خواهیم داشت. و این میزان کاهش تولید ، علاوه بر خسارت فراوان به بخش کشاورزی در بخشهای کارگری ، تجاری و صنعتی نیز مشکل ایجاد خواهد شد. در محصول گردو هم به طور میانگین ۶۰ درصد کاهش محصول خواهیم داشت. مسعودی میزان خسارت کشاورزی در سال جاری را ۸۲۳ میلیارد تومان برآورد کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار