رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان خبر داد: تحصیل هزار و ۳۲۰ نفر دانش آموز در مدارس با نیازهای ویژه استان کردستان
سنندج(پانا)-رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان از تحصیل هزار و ۳۲۰ نفر دانش آموز در مدارس با نیازهای ویژه استان کردستان در سال تحصیلی جاری خبرداد.
خلیل رنجبر رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان در گردهمایی تخصصی مدیران مدارس استثنایی استان با اعلام این خبر گفت: از این تعداد ۴۴۶ نفر دختر و۸۷۴ نفر پسر می باشد که از خدمات آموزشی، توانبخشی، حمایتی و درمانی آموزش و پرورش استثنایی بهره می برند.
وی گفت: با توجه به فعالیت ۷۰ مدرسه با نیازهای ویژه و۲۳۷ کلاس درسی ویژه دانش آموزان خاص در سطح استان به ۹۴۱ دانش آموز کم توان ذهنی،۹۷ دانش آموز ناشنوا ونابینا،۲۰۴ دانش آموز چند معلولیتی،۱۵ دانش آموز معلول جسمی - حرکتی و۶۲ دانش آموز طیف اُتیسم آموزش و خدمات حمایتی و توانبخشی ارائه می شود.
رییس آموزش وپرورش استثنایی استان افزود: با توجه به شرایط خاص دانش آموزان با نیازهای ویژه باید قوانین و انتظارات از دانش آموزان با نیازهای ویژه را مشخص و روش هایی را برای هدایت، پویایی و پاسخ به نیازهای دانش آموزان با نیازهای ویژه در کلاس تعیین کرد و فنون اصلاح رفتار، حمایت رفتاری مثبت و خود مدیریتی رفتار، حفظ، تعمیم و ارتقاء رفتار را برای دانش آموزان درنظر گرفت تا از فرآیند آموزشی با توجه به نیازهای خاص آنان نتایج بهتری گرفته شود.
رنجبر با بیان اینکه درحال حاضر ۲۴ مرکز اختلالات یادگیری در استان فعالیت دارند که روزانه به بیش از ۳۵۰ دانش آموز خدمات آموزشی - توانبخشی ارائه می کنند تصریح کرد:ازابتدای سال تحصیلی جاری ۱۸۸۵ نفر دانش آموز با مراجعه به مراکز اختلالات یادگیری خدمات کلنیکی دریافت نموده اند.
وی افزود: آموزش تلفیقی یکی از رویکردهای اصلی آموزش و پرورش استثنایی است و همه دانش آموزان حق دارند از فرصت آموزش برابر برخوردار باشند و این حق برای دانشآموزان با نیازهای ویژه که سالها با عنوان «دانش آموزان استثنایی» از مدارس عادی طرد میشدند، بیش از سایرین باید مورد توجه واقع شود؛ حقی که به آنها اجازه میدهد کنار سایر همسالان و در مدارس عادی به تحصیل بپردازند.
رنجبر گفت: درسال تحصیلی جاری۱۱۵۴ دانش آموز تلفیقی در سطح استان مشغول به تحصیل می باشند که ۳۹۵ نفر معلول جسمی،۴۷۴ نفر دارای آسیب دیدگی شنوایی و ۲۸۵ نفردارای آسیب دیدگی بینایی می باشندکه درمدارس عادی درکنار همسالان خود به تحصیل می پردازند.
شایان ذکر است درادامه این گردهمایی مباحث تخصصی حوزه های مختلف آموزش و پرورش با نیازهای ویژه توسط کارشناسان اداری مطرح وبه سئوالات مدیران پاسخ داده شد.
ارسال دیدگاه