معاون وزیرجهادکشاورزی مطرح کرد: تحصیل ۲۵هزار دانشآموز کشاورزی در ۱۰۸ هنرستان
تهران (پانا) - به گفته معاون وزیرجهادکشاورزی حدود۲۵هزاردانش آموزدررشته کشاورزی در ۱۰۸هنرستان تحصیل میکنند که این تعدادبایدافزایش یابد، یکی ازبخشهایی که به کشاورزان و مدیران کمک میکند توسعه هنرستانهای کشاورزی است.
به گزارش وزارت جهادکشاورزی، اسکندر زند در همایش معرفی برترینهای آموزشهای مهارتی کشاورزی با بیان اینکه یکی از عوامل توسعه، آموزش و تقویت نیروی انسانی است، اظهار داشت: افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی، یکی از اهداف ما در شرایط موجود است.
وی تصریح کرد: بهرهوری در کشاورزی با سرمایهگذاری و توسعه زیرساختها صورت میگیرد و راه آن نیز، دانشبنیان کردن کشاورزی است که از مسیر آموزش میگذرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما در دولت دوازدهم، رویکرد آب محوری را به جای زمینمحوری در پیش گرفتیم، گفت: همچنین رویکرد کیفیت تولید را جایگزین کمیت نمودیم؛ ضمن اینکه علاوه بر تولید برای داخل، رویکرد صادرات محوری را پیگیری میکنیم.
زند افزود: رویکرد توجه به کشاورزان، علاوه بر توجه به کشاورزی نیز در دستور کار ما قرار دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه امروزه نیاز به توجه به ابعاد نرمافزاری از هر زمان دیگری بیشتر احساس میشود، گفت: ابعاد نرم افزاری همان ترویج، تحقیق و مسائل آموزشی است.
وی اضافه کرد: ما بر حسب نیاز سالانه حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار دانشجو در مقاطع، رشتهها و گرایشهای مختلف اعلام میکنیم که اگر این روند ادامه پیدا کند، در آینده میتوانیم بیکاری فارغالتحصیلان در بخش کشاورزی را تا حدودی مدیریت کنیم.
زند با بیان اینکه در حوزه حاکمیتی، با وزارت آموزش و پرورش در زمینه کار و دانش و فنی و حرفهای در حال همکاری هستیم، ادامه داد: در حال حاضر، حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار دانش آموز در رشته کشاورزی در ۱۰۸ هنرستان کشور تحصیل میکنند که این تعداد باید افزایش یابد، یکی از بخشهایی که به کشاورزان و حتی مدیران آینده کمک میکند، توسعه هنرستانهای فنی و حرفهای در رشته کشاورزی است. ما وظیفه حمایتی در زمینه آموزشهای علمی - کاربردی و فنی و حرفهای در مورد کشاورزان آینده داریم و برای آنکه آینده کشاورزی کشور تضمین شود و سرمایهگذاریها اثربخش و کارآمد باشد، باید علاوه بر زیرساختها، بر روی کشاورزان نیز سرمایهگذاری کنیم.
وی افزود: ما برای کارشناسان پهنهها، آموزشهای بلندمدت شروع کردهایم که طبق برنامه، این کارشناسان باید حداقل بین ۳ تا ۶ ماه در عرصههای بزرگ تولید، آموزش ببینند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما سیاست خود را به سمت آموزش کشاورززادگان تغییر دادهایم، گفت: جذب آنها کار راحتی نیست، ضمن اینکه ما در حوزه فنی و حرفهای و کار و دانش چندان موفق نبودهایم و باید فکری برای این مسئله شود.
زند با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی اداری، موسسات علمی و کاربردی وابسته به دستگاههای اجرایی اجازه جذب دانشجو ندارند، افزود: موسسه علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی بر این اساس از این پس دانشجوی جدید جذب نمیکند و در عوض ما این موسسه را تقویت خواهیم کرد و از ظرفیتهای آن در حوزه آموزشهای مهارتی، ترویجی، آموزش بهرهبرداران و زنان روستایی بیشتر استفاده میکنیم.
در ادامه این همایش، سیدجلالالدین بصام، رئیس موسسه علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در همایش امروز از حدود ۲۷ نفر در حوزههای مختلف آموزشی تقدیر میشود، گفت: طبق قانون افزایش بهرهوری کشاورزی و منابع طبیعی، باید دانشجویان کشاورزی ۶ ماه از دوران تحصیل خود را در محیط واقعی کار سپری کنند که این قانون از سال جاری برای دانشجویانی که سال آخر تحصیل خود را سپری میکنند، اجرایی خواهد شد.
بصام با اشاره به مصوبه شورای عالی اداری مبنی بر عدم پذیرش دانشجو توسط موسسههای علمی و کاربردی وابسته به دستگاههای اجرایی افزود: بر این اساس ما از بهمن ماه سال گذشته پذیرش دانشجو در موسسه خود را متوقف کردهایم؛ اما مراکز خصوصی میتوانند اقدام به جذب دانشجو کنند.
ارسال دیدگاه