نمای نزدیک از یک شغل رمانتیک در نمایشگاه کتاب

تهران (پانا) - «کلوزآپ؛ نمای نزدیک از یک شغل رمانتیک» نام بُرش‌هایی خاص از تاریخ سینمای جهان است که با گردآوری و ترجمه یک سینماگر، در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد.

کد مطلب: ۸۱۸۰۵۸
لینک کوتاه کپی شد
نمای نزدیک از یک شغل رمانتیک در نمایشگاه کتاب

نیما قلی‌زادگان، نویسنده و فیلمساز، سازنده آثاری چون «اورسون ولز صحبت می‌کند» که چندی پیش در گروه سینمای هنر و تجربه اکران شد، طی سال‌ها، بخش‌های جالب توجه از اظهار نظرهای بزرگان سینمای جهان را از میان مصاحبه‌ها، سخنرانی‌ها و نوشته‌های آنان، به‌همراه دیالوگ‌هایی ماندگار از فیلم‌های شاخص، گردآوری و ترجمه و حالا در قالب یک کتاب توسط انتشارات آرادمان منتشر کرده است.

این کتاب ۳۰۳ صفحه‌ای که در فصل‌های مختلفی تدوین شده است، به مبحث‌هایی چون سینمای صامت، هالیوود، منتقدان، کارگردانان مطرح، بازیگران زن و بازیگران مرد شاخص، و نیز بسیاری از مباحث مربوط به آنان، ازجمله مسائل مربوط به توانایی‌های حرفه‌ای و نیز حواشی زندگی سلبرتی‌ها می‌پردازد.

در مقدمه این کتاب که به‌بهای ۲۹۵۰۰ تومان در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد، آمده است:

«یادگیری و پیشرفت هر هنری از دو طریق انجام‌پذیر است؛ اول توجه به سخنان استادان گذشته و حال آن هنر؛ آدم‌هایی که دیدگاه، روش، تکنیک و نوآوری‌های آن هنر را به‌وجود آورده‌اند یا آنها را به مراحل بالاتر، یا در مواردی، به کمال رسانده‌اند.

دوم، بررسی و دیدن نمونه‌های برجسته و تاثیرگذار آن هنر است؛ چه از نظر مسائل تکنیکی و هنری، چه تاثیری که صرفا در زمان خود بر مردم و مخاطبان آن گذاشته، چه پیشگویی یا توصیف بخشی فراهنری که باعث شده بر تاریخ ملت یا جریان یا جنگ و یا حتی یک پدیده‌ اجتماعی تاثیری خارج از قالب هنری ایجاد کند.

در این کتاب سعی شده علاوه بر این‌ها، سیر تاریخی از زمان سینمای صامت تا امروز نیز لحاظ شود. حرف‌هایی که ادیسون و چاپلین در ۸۰ سال پیش گفته‌اند، سازنده راه و دیدگاهی شده که کوبریک و مایکل مان به ما عرضه کرده‌اند و کارهای گریفیث و مورنائو و ولز و فورد بعد از سال‌ها، خروجی‌هایی مثل نولان و اسپیلبرگ و فینچر داده است. ادامه‌ی تفکرات آتنونیونی و برگمان و فلینی همراهی کیارستمی و کوریسماکی و آنجلو پولوس را دلچسب کرده.

اگر هنر را بخشی بزرگ از زندگی بدانیم، باید گفت، سینما حداقل در زمان ما تاثیرگذارترین هنر است. منفور شدن جنگ از اولین فیلم‌های صامت مثل «در جبهه غربی خبری نیست» تا زمان ویتنام و فیلم «جوخه». مبارزه با نژادپرستی به مانند «اسپارتاکوس» و «مالکوم ایکس»، گانگستر و دزد ستیزی، میهن‌پرستی و لزوم داشتن قهرمان. امید و ناامیدی. هزاران حس و تفکر.

نه فقط پرده‌ی نقره‌ای، بلکه پشت پرده و افکار و دیدگاه‌های خارج پرده بعضی وقت‌ها بیش از روی پرده نقره‌ای اهمیت دارد. جذابیت و سرگرمی به همه جای سینما مربوط است. این کتاب فقط برای حرفه‌ای‌های سینما نیست. برای همه‌ی کسانی است که این هنر بخشی از زندگی‌شان را به خود اختصاص داده است.»

سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۲ تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه جاری به شعار نه به کتاب نخواندن، در مصلی امام خمینی تهران برگزار می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار