مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم خبر داد

افزایش ۲.۵ برابری حضور مسافرین نوروزی در بوستان‌های شهر قم

قم (پانا)-با پذیرایی بیش از ۱۷۷ هزار مسافر نوروزی افزایش ۲/۵ برابری حضور مسافرین نوروزی در بوستانهای شهر قم رقم خورد.

کد مطلب: ۸۱۲۱۴۸
لینک کوتاه کپی شد
افزایش 2.5 برابری حضور مسافرین نوروزی در بوستان‌های شهر قم

مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قم ، پیام جوادیان با اشاره به جمع‌بندی آمار استقرار زائرین در استراحت‌گاه‌ها و کمپینگ‌های نوروزی شهر قم، اظهار کرد: شهرداری در راستای مدیریت و ساماندهی استقرار و اسکان اضطراری زائرین در نوروز، اقدام به مدیریت عرصه‌ها و تعداد کمپینگ‌ها را از ۱۷ مورد به ۶ کمپینگ اصلی رساندیم.
رئیس کمیته اسکان ستاد تسهیلات نوروزی شهرداری قم یکی از این کمپینگ‌ها را بوستان مهدی در منطقه یک با ظرفیت ۷۵۰ چادر عنوان کرد و افزود: با توجه به استقبال چشم‌گیر مردم در اولویت دوم استقرار زائرین در بوستان هاشمی را داشتیم که دو شب با توجه به تراکم بالای زائرین، هدایت به سمت این بوستان صورت گرفت.
جوادیان گفت: با توجه به اینکه بوستان مهدی و هاشمی در مسیر ورودی شهر قم قرار دارد مورد استقبال قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در منطقه دو بوستان‌ امام‌ رضا(ع) به عنوان کمپینگ خدمات‌رسانی به مردم فعالیت می کرد، گفت: این بوستان موقعیت استثنائی را دارد که در ورودی شهر قرار گرفته که هم از بلوار زائر دسترسی دارد هم از بلوار امام رضا(ع) که بیش از ۶۰۰ تخته چادر ظرفیت دارد.
وی با تاکید بر اینکه امسال بوستان فدک در منطقه سه به عنوان کمپینگ فعال بود، افزود: در دو سال گذشته در بوستان فدک اقدامات قابل توجهی انجام شده؛ این بوستان ۱۶ هکتار است که هشت هکتار آن بوستان شهری و هشت هکتار استراحت‌گاه زائر است.
جوادیان با بیان اینکه در سال ۹۵ و ۹۶ نسبت به ساماندهی کامل بوستان فدک و ایمن‌سازی روشنایی آن اقدام شد، خاطرنشان کرد: بیش از هفت میلیارد تومان در این بوستان هزینه شد که بخشی از آن از اعتبارات دفتر رهبری بوده است؛ ظرفیت بیش از هزار و ۵۰۰ تخته چادر در این بوستان وجود دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به مجاورت فاز یک این بوستان به عوارضی تهران شاهد استقبال ویژه از این بخش بوستان بودیم.
رئیس کمیته اسکان ستاد تسهیلات نوروزی شهرداری قم با تاکید بر اینکه در سال‌های قبل بوستان‌های بنیادی و لاله نیز استراحت‌گاه شهری فعال بودند، تصریح کرد: در این ایام امکان استفاده شهروندان از امکانات این بوستان‌ها گرفته می‌شد و امسال این دو بوستان از چرخه خدمات‌رسانی استراحت‌گاهی خارج شد.
جوادیان اذعان کرد: امسال مجتمع‌های خدماتی و رفاهی در این بوستان فعالیت داشتند و سرویس‌های بهداشتی، نمازخانه و حمام در این بوستان با شرایط بسیار خوبی خدمات‌رسانی داشتند که شاهد حضور بیش از دو روزه برخی زائرین در این بوستان بودیم.
وی با بیان اینکه بخشی از بوستان علوی در منطقه چهار به کمپینگ اختصاص یافت افزود: کیفیت خدمات در این بوستان بسیار بالا بود و فروشگاه‌های خدمات رفاهی فعال شدند تا شاهد تامین نیازمندی‌های زائرین باشیم.
رئیس کمیته اسکان ستاد تسهیلات نوروزی شهرداری قم با تاکید بر اینکه امسال در مناطق ۶ و هفت استراحت‌گاه نداشت، افزود: منطقه ۶ به دلیل دوری از مرکز شهر و مسجد مقدس جمکران و منطقه هفت به دلیل حفظ شانیت حرم مطهر و تامین نظم شهری استراحت‌گاه نداشتند؛ در کلیه بوستان‌های حاشیه رودخانه امکان استفاده زائرین وجود داشت اما اجازه چادرخواب در این فضاها نمی‌دادیم.
جوادیان با اشاره به خدمات‌رسانی بوستان غدیر در منطقه هشت به عنوان کمپینگ شهری، اظهار کرد: این بوستان در ورودی جاده اصفهان در بلوار غدیر قرار گرفته و عرصه بسیار مناسبی برای خدمات‌رسانی به مردم است و امکانات بسیار خوبی در دو سال گذشته در آن فراهم شده است.
وی با تاکید بر اینکه چهار فاز کمپینگ غدیر در سال‌های اخیر اجرایی شده که دو فاز آن به طور کامل به بهره‌برداری رسیده است، خاطرنشان کرد: دو فاز دیگر این پروژه بیش از ۸۵ درصد پیشرفت دارد و تنها بخشی از تاسیسات آن و روشنایی باقی مانده است.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم اضافه کرد: امسال ۸ هکتار کمپینگ با ظرفیت هزار دستگاه خودرو را داشتیم که با تکمیل این کمپینگ در نیمه نخست سال بیش از ۳ هزار خودرو ظرفیت استقرار در این بوستان خواهند داشت.
جوادیان با اشاره به ظرفیت چشم‌گیر بوستان غدیر، گفت: سعی داریم با اجرای پروژه‌های ویژه گردشگری و تفریحی حضور همشهریان و زائرین در این بوستان را افزایش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه از ۲۷ اسفند تا ۱۵ فروردین ماه امسال حدود ۴۵ هزار و ۳۱۱ خودرو در کمپینگ‌های نوروزی شهر قم استقرار یافتند، گفت: ۳۹ هزار و ۹۶ مورد چادرخواب نیز در این کمپینگ‌ها در نوروز داشتیم که حدود ۱۷۷ هزار نفر را شامل می‌شود.
رئیس کمیته اسکان ستاد تسهیلات نوروزی شهرداری قم اذعان کرد: این آمار به جز افرادی است که استقرار شبانه در بوستان‌ها نداشتند.
جوادیان گفت: در منطقه پنج شهر قم نیز بوستان نیایش، نیاز و نرگس در محدوده مسجد مقدس جمکران با ظرفیت ۷۵۰ تخته چادر فعال بود که در ایام نوروز تقریبا مملو از جمعیت بود و در پارکینگ شماره چهار مسجد مقدس جمکران که بیش از هزار تخته چادر ظرفیت دارد در خدمت زائرین بود.
وی افزود: در این محدوده با استقرار غرف مختلف کاملا نیازمندی‌های زائرین تامین می‌شد.
رئیس کمیته اسکان ستاد تسهیلات نوروزی شهرداری قم بیان کرد: در مقایسه آمار امسال با سال گذشته، حدود ۱۵ هزار و ۴۳۴ تخته چادر معادل حدود ۶۴ هزار نفر سال گذشته در بوستان‌های شهر استقرار داشتند که امسال این آمار بیش از ۲.۵ برابر شده است.
جوادیان با تاکید بر افزایش ماندگاری مسافر در شهر قم، تصریح کرد: امسال هم هوای خوبی در شهر برقرار بود و هم خدمات خوبی ارائه شد که تمام این مسائل موجب شد شاهد حضور بیش از یکروزه زائرین در شهر بودیم.
وی با تاکید بر اینکه در ۳۰۹ بوستان دیگر شهر اجازه چادرخواب داده نشد، تصریح کرد: بلوار زائر به خوبی امسال مدیریت شد و امکان استقرار چادر فراهم نشد و زائرین و مسافرین به استراحت‌گاه‌های شهری هدایت شدند.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم اضافه کرد: در تمامی استراحت‌گاه‌ها استقرار خودروهای آتش‌نشانی و اورژانس را به صورت ۲۴ ساعته داشتیم.
جوادیان با بیان اینکه بیش از ۷۰ نفر در دو شیفت به صورت ۲۴ ساعته در بوستان‌های محل اسکان استقرار داشتند، گفت: نیروی انتظامی نیز برای تامین امنیت مردم در این بوستان‌ها استقرار داشتند و خداروشکر هیچ حادثه‌ای در این مدت رخ نداد.
وی خاطرنشان کرد: براساس ارزیابی صورت گرفته بیش از ۹۰ درصد زائرین و مسافرین رضایت نسبی از خدمات شهرداری داشتند.
رئیس کمیته اسکان ستاد تسهیلات نوروزی شهرداری قم با اشاره به اقدامات روز طبیعت، گفت: امسال چهار روز تعطیلی داشتیم و موجب شد تراکم روز ۱۳ فروردین به دلیل تقارن با روز وفات حضرت زینب کمتر باشد.
جوادیان با بیان اینکه در بوستان‌های بزرگ علوی، جوان و غدیر بسته‌های فرهنگی به زائرین ارائه شد، خاطرنشان کرد: همچنین کیسه‌های پلاستیکی و زغال و هیزم بین مردم توزیع شد.
وی توزیع آب معدنی و مایحتاج زائرین در غرفه‌های اختصاصی سازمان در این بوستان‌ها را مورد توجه قرار داد و افزود: در این مدت اکیپ‌های نظارتی سازمان پارک‌ها و ستاد اسکان در طول ۲۴ ساعت فعال بودند و ناظرین عالی همپای ناظرین مقیم بر بحث مدیریت بوستان‌ها نظارت می‌کردند.
رئیس کمیته اسکان ستاد تسهیلات نوروزی شهرداری قم با اشاره به جزئیات آمار استقرار در بوستان‌های محل اسکان شهر به تفکیک روز، گفت: در روز ۲۷ اسفند ۴۹۹ تخته چادر، ۲۸ اسفند هزار و۵۲ تخته چادر، ۲۹ اسفند سه هزار و ۱۸ تخته چادر، اول فروردین ۳ هزار و ۴۳۱ تخته چادر، دوم فروردین ۳ هزار و ۳۷۹ تخته چادر، سوم فروردین ۲ هزار و ۸۵۳ تخته چادر، چهارم فروردین ۲ هزار و ۹۲۱ تخته چادر، پنجم فروردین دو هزار و۴۰۵ تخته چادر، ششم فروردین ۲ هزار و ۵۶۹ تخته چادر، هفتم فروردین سه هزار و ۵۳۶ تخته چادر، هشتم فروردین ۲ هزار و ۸۵۳ تخته چادر، ۹ فروردین ۲ هزار و ۹۴۸ تخته چادر، ۱۰ فروردین ۲ هزار و ۹۳۷ تخته چادر، ۱۱ فروردین ۲ هزار و ۳۹ تخته چادر، ۱۲ فروردین هزار و ۹۳۰ تخته چادر و ۱۳ فرورین ۷۹۶ تخته چادر در استراحت‌گاه‌های شهری قم استقرار یافتند.
جوادیان گفت: البته ۱۴ و ۱۵ فروردین نیز پذیرایی از مسافرین در استراحت‌گاه‌های ویژه نوروزی شهر صورت گرفت.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار