سرمایهگذاری ۵۰ درصدی آلمانیها در بازار سرمایه ایران
تهران (پانا) - جانشین رئیس سازمان بورس در امور بینالملل با بیان این که بیش از ۵۰ درصد حجم سرمایهگذاری در بازار سرمایه ایران متعلق به آلمانیها است، گفت: ما ارتباط مان را با نهاد ناظر سرمایهگذاری آلمان به دقت ادامه میدهیم تا اعتمادی راکه سرمایهگذاران آلمانی به بازار، نهاد ناظر، بورسها و کلیه فعالان بازار سرمایه داخلی کردند، حفظ کنیم.
به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، بهادر بیژنی، با اشاره به تعاملات بینالمللی بازار سرمایه، اظهار داشت: یکی از فعالیتهایی که طی یک سال گذشته در سازمان بورس انجام شده، تدوین برنامه بینالمللی شدن بازار سرمایه است.
وی به ارتباط نهاد ناظر با فعالان بازار سرمایه در زمینه بینالمللی شدن اشاره کرد و افزود: در این باره، چند فعالیت مهم صورت گرفته است؛ مورد اول در صنعت نهادهای ناظر است که توانستیم با چند نهاد ناظر ارتباط عمیق، درازمدت و سازنده برقرار کنیم.
جانشین رئیس سازمان بورس در امور بینالملل با بیان این که سازمان بورس تلاش کرد، به جای این که با تعداد بسیار زیادی نهاد ناظر ارتباط سطحی و کم عمقی داشته باشد، با چند نهاد به تعاملات جدی برسد، گفت: یکی از این ارتباطات موفق با نهاد ناظر آلمان (بافین) است، که با همکاری آنها در ایران و رکشاپ آلمان برگزار شد.
بیژنی یادآور شد: آلمانیها در بحث آیسکو (سازمان بینالمللی کمیسیونهای اوراق بهادار) حمایت جدی از ایران داشتند، علاوه بر آن، بیش از ۵۰ درصد حجم سرمایهگذاری در بازار سرمایه ایران متعلق به آلمانیها است.
وی با اشاره به همکاری بازار سرمایه ایران و چین بیان کرد: همچنین سازمان بورس و اوراق بهادار ارتباط بسیار خوبی با نهاد ناظر بورس هنگ کنگ، عمان و یونان داشته است.
جانشین با بیان این که یکی از مهمترین تاثیرات بینالمللی شدن بازار سرمایه بالا رفتن استانداردها در بازار داخلی است، افزود: حجم سرمایهگذاری خارجی هنوز در شان بازار سرمایه نیست، بر این اساس، بیشترین و مهمترین تاثیر بینالمللی شدن را در افزایش استانداردهای بازار سرمایه می بینم.
بیژنی اضافه کرد: هدف اصلی آیسکو حمایت از سرمایهگذاری و سرمایهگذاران است، مسلما با عضویت عادی در این نهاد بیش ترین فایده متوجه سرمایهگذاران داخلی ما خواهد شد.
وی یادآور شد: پس از اجرایی شدن برجام میزان حضور سرمایهگذاران خارجی بیش از سه برابر شده است. آلمانیها حجم بسیار عمدهای را از سرمایهگذاری خارجی در ایران داشتند و ما ارتباط مان را با نهاد ناظر سرمایهگذاری آلمان به دقت ادامه میدهیم تا اعتمادی که سرمایهگذاران آلمانی به بازار، نهاد ناظر، بورسها و کلیه فعالان بازار سرمایه داخلی کردند، حفظ کنیم.
جانشین رئیس سازمان بورس در امور بین الملل در ادامه به همکاریهای مشترک بورس تهران و استانبول اشاره کرد و گفت: بورس تهران با بورس استانبول جلسات و مکاتبات زیادی داشته است. یکی از اختلافات بین این دو بورس در زمینه بحث گزارشگیری و ساعات معاملاتی بود که در نهایت به یک مدل قابل اجرا رسیدند.
بیژنی ادامه داد: از سوی دیگر، فرابورس فعالیتهای بینالمللی خود را به صورت جدی در حوزههای مختلف ادامه میدهد و شاهد تحولاتی در فعالیتهای بینالمللی آن هستیم. در آخرین اقدام، همکاری با بازار سرمایه عراق را آغاز کردند و بتازگی جلسه ای با رییس بورس بغداد داشتند.
وی اضافه کرد: آخرین تحولی که در حوزه فعالیتهای بینالمللی انجام شد تعامل بورس کالا و بحث سکوی مشترک معاملاتی بین این بازار و بورس ملی کالای هند است. در این زمینه پلتفرم و مسایل اجرایی آن آماده شده و در آینده نزدیک امیدواریم که اجرایی شود.
ارسال دیدگاه