یمن: اگر موشکهای ایران را داشتیم، اکنون در ریاض بودیم
تهران (پانا) - محمد علی الحوثی در گفتگو با فرانس ۲۴ تأکید کرد موشکهای انصارالله ساخت روسیه و کره هستند و ایران در این زمینه نقشی ندارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، محمد علی الحوثی، رئیس شورای عالی انقلاب یمن، با تأکید بر توانمندی های بومی گروه انصارالله تأکید کرد: اگر از فنآوری های ایران در جنگ علیه ائتلاف سعودی استفاده می کردیم اکنون در ریاض بودیم.
محمد علی الحوثی در گفگتوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ عربی به بررسی آخرین تحولات مربوط به بحران این کشور پرداخت.
مجری این شبکه پرسید: گروه انصارالله در این هفته به دلیل وارد شدن به چهارمین سال جنگ، حملات بی سابقه ای را با موشک های بالستیک علیه عربستان ترتیب داد. بدون توجه به پیام های این حملات، سؤال اصلی مربوط به تعداد واقعی این موشک ها در یمن است و اینکه چگونه وجود این تعداد موشک در یمن تفسیر می شود؟
محمد علی الحوثی در پاسخ گفت: در ابتدا باید بگویم ملت یمن ملت مظلومی است که با صدها هزار حمله هوایی، صدها هزار تن مواد منفجره ممنوع بین المللی و هزاران تن تسلیحات و ذخایر جنگی ساخت آمریکا و اروپا هدف قرار گرفته است. واقعا ننگ آور است که به خاطر سقوط چند موشک در اینجا و آنجا شاهد محکوم کردن های متعدد هستیم و این در حالی است که این حملات موشکی ما یک واکنش طبیعی و دفاع از ملت، سرزمین و جمهوری مستقل یمن است که یکی از اعضای تشکیل دهنده شورای امنیت سازمان ملل به شمار می رود، ولی در عین حال گوش ها و چشم های آنان در مقابل همه جنایت هایی که در حق مردم یمن انجام می گیرد کر و کور است. این حق ما است که از خود دفاع کنیم و ما ملتی هستیم که آزاده آفریده شده ایم و هیچ کسی نمی تواند به ما زور بگوید.
مجری پرسید: برخی از طرف ها پرتاب موشک از سوی انصار الله را محکوم می کنند و برخی دیگر و در رأس آنها عربستان، قدرت موشکی شما را مورد تردید قرار می دهند. اما گروه انصار الله می گوید این موشک ها را در داخل خاک یمن تولید و توسعه می دهد. با توجه به اینکه تا کنون حدود ۲۰۰ موشک به سوی عربستان شلیک شده است، برخی طرف ها به سخنان شما شک می کنند و انصار الله را به ارتباط با ایران متهم کنند. چرا گروه انصار الله حتی یک دلیل ارائه نمی دهد که این موشک ها ساخت داخلی هستند؟
محمدعلی الحوثی پاسخ داد: مهم این نیست که این موشک ها ساخت کجا هستند، اما واقعیت این است که این موشک ها ساخت روسیه و کره هستند و ایران در این زمینه هیچ نقشی ندارد. این عین نادانی است که با کسی وارد میدان نبرد شوی و تنها دل مشغولی ات این باشد که مکان ساخت این موشک ها کجاست! ما به متجاوزان می گوییم اگر می خواهید به جنگ خود علیه ما ادامه دهید جنگ ما نیز علیه شما با تمام ابزارها ادامه خواهد یافت. ما با تمام ابزارهای در دسترس می توانیم با شما مقابله کنیم، ما می توانیم شما را موشک باران کنیم و به هر اقدامی دست بزنیم و با شما آنگونه رفتار می کنیم که شما با ما رفتار می کنید. شما بزرگترین ائتلاف نظامی، سیاسی و اقتصادی را در جهان علیه ملتی بی دفاع تشکیل دادید و این ملت قدرتی جز این موشک هایی ندارد که با یاری خداوند موفق به ساخت آن شده ایم. برای ما مهم نیست آیا متجاوزان باور می کنند ما به قدرت ساخت و توسعه این موشک ها دست یافته ایم یا خیر. موضوع مهم برای ما پاسخگویی به حملات آنها است.
مجری پرسید: ما از مواضع گروه انصار الله چنان فهمیده ایم که پاسخ شما فقط به شلیک موشک ها محدود نمی شود بلکه تهدید کرده اید روند استفاده از پهپادها نه فقط علیه عربستان بلکه علیه کشورهای دیگر را افزایش خواهید داد. آیا شما واقعا کشورهایی مانند امارات و سودان و مصر را هدف قرار خواهید داد؟
رئیس شورای عالی انقلاب یمن در پاسخ گفت: گزینه های ما در این جنگ متعدد است، آنگونه که آنان نیز از گزینه های متعدد استفاده می کنند و غیرنظامیان یمنی را در روستاها و شهرها هدف قرار می دهند. با این وجود عقلانیت ما هنوز از آنان بیشتر است. ما تاکنون غیرنظامیان و اماکن دیگر را هدف قرار نداده ایم. اما از طریق این تریبون به مالکان شرکت آرامکو می گویم اگر جنگ علیه یمن را متوقف نکنید و به تجاوز خود ادامه دهید حملات موشکی ما به شرکت شما نیز ادامه خواهد داشت و ملت یمن می تواند بزرگترین پروژه اقتصادی را در عربستان هدف قرار دهد که گفته می شود دارای ارزشی به میزان دو تریلیون دلار است. ما به انگلیسی ها نیز که سهام شرکت آرامکو در بازارهای بورس این کشور فروخته می شود، می گوییم حمایت خود را از عربستان متوقف کنید تا ما نیز به حملات موشکی خود پایان دهیم. اگر به حملات خود ادامه دهید ما نیز به حملات خود به شرکت آرامکو و مراکز حساس و زیرساخت های حیاتی ادامه می دهیم و از این طریق می توانیم به حملات این دشمن مستکبر که سه سال است ما را بمباران می کند پاسخ دهیم. دشمن متجاوز غیرنظامیان و راه های ارتباطی، بازارها، بیمارستان ها، مدارس و هر نهاد مدنی را با حماقت تمام هدف قرار می دهد.
مجری در ادامه پرسید: پس از گذشت سه سال از آغاز جنگ، ائتلاف تحت امر عربستان می گوید بر ۸۰ درصد اراضی یمن مسلط شده است. طبق آمارها و اطلاعات شما، آیا این اعداد و ارقام را تأیید می کنید و گروه انصار الله چه میزان از اراضی یمن را در کنترل خود دارد؟
محمدعلی الحوثی گفت: ممکن است منظور ائتلاف سعودی از این آمار و ارقام تسلط بر صحرای الربع الخالی و برخی از استان هایی باشد که ما از ابتدا در آنها حضور نداشته ایم. مثلا استان حضرموت و چند شهر دیگر بخش وسیعی از خاک یمن را در برگرفته است که ممکن است وسعت آنها به حدود ۶۵ درصد برسد. اگر بخواهیم اینگونه به موضوع نگاه کنیم بله آنها درست می گویند، اما آیا تراکم جمعیتی در این مناطق وجود دارد و آیا ثبات و توسعه بر مناطقی که ادعا می شود از دست ما آزاد شده است حکمفرماست؟ ما متجاوزان را اشغالگرانی می دانیم که برنامه های آمریکا و اسرائیل را در منطقه پیاده می کنند.
وی درباره این مسأله که انصار الله از موشک های ساخت ایران در حملات خود به عربستان استفاده می کنند گفت: ما به متجاوزان می گوییم اگر فنآوری های ایران را که از آن سخن می گویید در اختیار داشتیم از همان روز اول شما را هدف قرار می دادیم و اکنون در ریاض بودیم.
در ادامه گفتگوی فرانس بیست و چهار عربی با رئیس کمیته عالی انقلاب یمن، مجری برنامه از محمد علی الحوثی پرسید: به صورت خلاصه برای ما درباره نقشه دقیق مناطقی بگویید که نیروهای وابسته به انصار الله در مرزهای جنوبی عربستان در کنترل خود دارند، میزان حضور و میزان فشارها در این منطقه چگونه است؟
محمد علی الحوثی گفت: فشارها در این منطقه بسیار زیاد است، ما در اطراف شهر نجران (از شهرهای مرزی عربستان) حضور داریم؛ در نتیجه اگر بخواهیم غیر نظامیان را هدف قرار دهیم قادر به این کار هستیم. اما این کار در راهبرد ما جایی ندارد و اما ائتلاف زیر نظر عربستان شهرها را هدف قرار می دهد. ما در جیزان و عسیر پیشروی های زیادی داشتیم، سیاست ما در نبرد، سیاست صبورانه است که سید عبد الملک بدرالدین الحوثی اعلام کرده اند. ما در پی فرسایشی کردن نبرد با مهاجمانی هستیم که هم از قدرت تسلیحاتی و هم از قدرت اقتصادی بهره می برند. اینکه آنان پشت سر هم در پی توافقات و تعاملات تسلیحاتی هستند دلیلی بر موفقیت ما در فرسایشی کردن نبرد است. امروز عربستان در پی یافتن راهکارهایی برای جبران کسری بودجه است. ریاض در این مسیر مالیات هایی را بر مردم عربستان تحمیل کرده و قیمت نفت را افزایش داده است. به طور کلی اقتصاد این کشور متزلزل شده است، چنانچه در آمارها ذکر شد اگر شرایط کنونی در این کشور ادامه یابد طی دو سال تمام ذخایر و سرمایه گذاری هایش در صندوق های اساسی کشور به پایان می رسد. با این حساب معتقدیم در مقابله با دشمن دستاوردهای زیادی داشته ایم. البته ما خواستار رویارویی نظامی با آنان نبودیم. حتی زمانی که آنان به مقابله با ما برخاستند ما آمادگی رویارویی نداشتیم و تهدیدی برای آنان نبودیم. اما امروز شرایط فرق کرده است در نتیجه اگر آنان به حملاتشان علیه شهرهای ما ادامه دهند، اگر به محاصره ما ادامه دهند، اگر به تجاوز علیه ما ادامه دهند، ما نیز با شیوه ای فراتر از گذشته با آنان مقابله می کنیم. ما سخن گزاف و بیهوده نمی گوییم بلکه در پی بیان واقعیت ها هستیم. ما توانمندی خودمان را می دانیم و نیروهایمان را می شناسیم. به تازگی هم تجمعی در میدان سبعین (از میادین مرکزی صنعا) داشتیم. همه می دانند اگر متجاوزان می توانستند کاری کنند در این سه سال می کردند.
مجری پرسید: در بعد سیاسی سؤال من درباره دیدار کم سابقه ای است که میان عبدالملک الحوثی (دبیر کل انصار الله) و مارتین گریفتس (نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور یمن) انجام شد؛ دیداری که برای اولین بار در سه سال گذشته برگزار شد. چه چیزی موجب شد تا عبدالملک الحوثی که پیش از این هرگونه دیدار با اسماعیل ولد الشیخ احمد (نماینده سابق دبیر کل سازمان ملل متحد در امور یمن) را رد می کرد، به این دیدار تن دهد؟
محمد علی الحوثی گفت: اسماعیل ولد الشیخ بی طرف نبود، همانگونه که در گذشته گفته بودم او کابوسی برای سازمان ملل متحد بود، زیرا به زبان رسمی عربستان سخن می گفت و حتی در برخی اوقات به مراتب تندتر از عربستان و دیگر کشورهای عضو ائتلاف بود. ما در دیدارهایی که با ولد الشیخ داشتیم توصیه ها و نصایحی را مطرح می کردیم، همان زمان به او گفتیم که جانبدارانه عمل نکند، البته از او نخواستیم در کنار مردم یمن باشد اما خواستار عملکرد بی طرفانه اش بودیم تا ماموریتش موفق باشد. حال انتظار ما از نماینده جدید دبیر کل این است که عملکرد ایشان سبب پیشبرد قابل توجه روند سیاسی حل بحران شود. زیرا ما اصلا خواستار تداوم تجاوز و جنگ نیستیم. اینکه می گویند ما جنگ طلبیم و اهل صلح و آشتی نیستیم اظهار نظر بی اساسی است. در نتیجه سید عبدالملک بدرالدین با نماینده دبیر کل دیدار کرد به این امید که تلاش هایش برای استقرار صلح، روند رو به جلویی داشته باشد، من پس از این دیدار، ملاقاتی با نماینده دبیر کل داشتم. او از دیداری که با آقای عبدالملک بدرالدین داشت و همچنین از مسائلی که در این دیدار مطرح شد رضایت داشت.
مجری پرسید : اما آنچه که در دیدار اخیر مارتین گریفیتس به منطقه فهمیده ایم این بود که بسیاری از شرایط، بدون تغییر باقی مانده است. شما خواستار مشارکت در دولت شراکت ملی و توافقی شده اید، آیا در مقابل حاضرید خواسته طرف دیگر یعنی کنار گذاشتن سلاح به ویژه موشک های بالستیک را بپذیرید؟
محمد علی الحوثی گفت: در مذاکراتی که با مارتین ( نماینده دبیر کل سازمان ملل) داشتیم، رویکردش به مباحث مطرح شده مثبت بود. او با توجه به دیدارهایی که با برخی گروهها در طی سه روز متوالی داشت مطالباتی را تعیین کرده بود و با توجه به همین مطالبات، با طرف های مختلف تبادل نظر و رایزنی کرد. او خواستار عملی شدن برخی از خواسته ها و آغاز گفتگو درباره مطالبات تعیین شده بود. برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه ما در پی صلح نیستیم بیهوده است. اما درباره سلاح باید بگویم ما در این باره با سفرای اتحادیه اروپا گفتگو کرده ایم، به آنان گفته ایم تسلیحاتی که مزدوران در اختیار دارند به مراتب بیشتر از سلاحی است که مردم یمن در اختیار دارند. سلاح مردم یمن تهدیدی علیه دیگران نیست. مردم یمن تانک هایی در اختیار دارند که متعلق به دوران جنگ جهانی اول و دوم است. این ما نیستیم که توافقنامه های پیاپی تسلیحاتی با کارخانجات تسلیحاتی آمریکا ، روسیه، انگلیس ، فرانسه و دیگر کشورها امضاء می کنیم. ما مدعی نیستیم که به جنگ ادامه می دهیم به این دلیل که صاحب زرادخانه تسلیحاتی بزرگی هستیم. البته ما زرادخانه داریم اما زرداخانه های ما آزادمردان باوفا و قهرمانی هستند که در تمامی جبهه ها موفق شدند پیشروی های مهاجمان را در هم بشکنند و نیروهایشان را که به نیروهای ضعیف و بی اراده ای شبیه اند متوقف سازند.
مجری گفت: در پیشنهادهای سازمان ملل متحد برای صلح، پیشنهاد بی طرفی بندر حدیده با هدف استفاده از آن برای اهداف انساندوستانه و استفاده از درآمدهای آن برای پرداخت حقوق کارکنان مشاهده می شود، چرا شما این پیشنهاد را رد کردید؟
محمد علی الحوثی گفت: در ابتدا باید بگویم این سخن نادرست است. میزان واردات ما در چنین شرایطی، حتی بدون در نظر گرفتن شرایط جنگ، از شش میلیارد ریال تجاوز نمی کند که این مبلغ برای پرداخت حقوق کارکنان در یمن ناچیز است؛ زیرا ما برای پرداخت حقوق هفتاد تا صد و پنجاه میلیارد ریال در آمد نیاز داریم. کسانی که امروز به نفت، گاز و بقیه منابع در کشور دسترسی دارند، کسانی که مانع ورود هواپیماها و کشتی ها به کشور می شوند و به طور کلی تمامی منافذ وارداتی کشور را به محاصره خود در آورده اند همان متجاوزان به یمن هستند؛ آنها هستند که مردم یمن را به محاصره گرفته و جنگی اقتصادی را با این مردم آغاز کرده اند. من حقوق کارکنان را در جمهوری یمن، اعم از مناطق شمالی، جنوبی و غربی پرداخت می کردم و حتی آنانی که در برابر ما قرار دارند نیز حقوقشان مسدود نشده بود. این واقعیتی است که در دوران مدیریت بر کمیته عالی انقلاب اجرا می شد، اما مانعی که در این مسیر ایجاد شد به دلیل انتقال بانک مرکزی یمن از صنعاست؛ انتقالی که بر اساس تصمیم سازمان ملل متحد و با پوشش سیاسی آمریکا انجام شد تا در ادامه این انتقال سبب ایجاد موانع در مسیر حوالجات و سفته های بانکی و بازگشایی اعتبارات برای بازرگانان و دیگران شود.
ارسال دیدگاه