استیون هاوکینگ درگذشت

تهران (پانا) - پروفسور استیون هاوکینگ فیزیکدان و کیهان شناس برجسته انگلیسی در سن ۷۶ سالگی در خانه خود درگذشت. فرزندان هاوکینگ در بیانه ای مرگ او را تایید کردند.

کد مطلب: ۸۰۷۰۹۷
لینک کوتاه کپی شد
استیون هاوکینگ درگذشت

به گزارش ایسنا، «اِستیوِن ویلیام هاوکینگ فیزیکدان نظری، کیهان‌شناس و نویسندهٔ بریتانیایی و مدیر تحقیقات مرکز کیهان‌شناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود که کارهای علمی‌اش سابقه‌ای بیش از ۴۰ سال دارد. کتاب‌ها و همایش‌هایش، او را به یک چهرهٔ محبوب تبدیل کرد. او عضو جامعهٔ سلطنتی هنر و عضو ثابت جامعهٔ اسقفان دانشمند است و در سال ۲۰۰۹ موفق به دریافت مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا شد.

هاوکینگ به مدت ۳۰ سال یعنی از سال ۱۹۷۹ تا یکم اکتبر ۲۰۰۹، دارنده کرسی ریاضیات لوکاس بود. وی به خاطر فعالیت در زمینهٔ کیهان‌شناسی و جاذبه کوانتوم به ویژه در زمینهٔ سیاه‌چاله، شناخته شده‌ است. کتاب "تاریخچه زمان" او که با رکوردی ۲۳۷ هفته‌ای به عنوان پرفروش‌ترین کتاب در بریتانیا باقی‌ماند باعث شهرتش شد. همچنین، کتاب طرح بزرگ او که در اواخر سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید پس از چند روز به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های آمازون تبدیل شد.

هاوکینگ مبتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک و از هرگونه تحرک عاجز بود. وی با وجود توانایی‌های بسیار در زمینهٔ کیهان‌شناسی، موفق به دریافت جایزه نوبل نشد.

زندگی نامه مختصر استیون ویلیام هاوکینگ

استیون هاوکینگ متولد ۸ ژانویهٔ ۱۹۴۲ - درگذشته ۱۴ مارس ۲۰۱۸؛ فیزیکدان نظری، کیهان شناس و نویسندهٔ بریتانیایی و مدیر تحقیقات مرکز کیهان شناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود.

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است «او پژوهشگری بزرگ و مردی فوق العاده بود که آثار و میراثش برای سالیان سال زنده خواهد ماند».

هاوکینگ به مدت سی سال یعنی از سال ۱۹۷۹ تا یکم اکتبر ۲۰۰۹، دارنده کرسی ریاضیات لوکاس بوده است. وی به خاطر فعالیت در زمینهٔ کیهان شناسی و جاذبه کوانتوم به ویژه در زمینهٔ سیاه چاله، شناخته شده است. کتاب تاریخچه زمان او که با رکوردی ۲۳۷ هفته ای به عنوان پرفروش ترین کتاب در بریتانیا باقی ماند باعث شهرتش شد. همچنین، کتاب طرح بزرگ او که در اواخر سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید پس از چند روز به یکی از پرفروش ترین کتاب های آمازون تبدیل شد.

هاوکینگ مبتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بوده و از هر گونه تحرک عاجز است؛ نه می تواند بنشیند، نه برخیزد، و نه راه برود. حتی قادر نیست دست و پایش را تکان بدهد یا بدنش را خم و راست کند.

از میان کتاب هایی که نوشت، برخی از پرآوازه ترین کتاب های علمی عامه فهم به شمار می روند که مردم عادی و فاقد دانش عمیق نظری نیز آن ها را خوانده اند. کتاب او با نام «تاریخچه زمان:از مه بانگ تا سیاه چاله ها» از جمله آثار علمی عامه فهم است که بیش از ۱۰ میلیون نسخه آن به فروش رفته و طی ۲۰ سال تجدید چاپ و به زبان های مختلف ترجمه شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار