10 هواپیمای بمباردیه به ایران میآید
تهران (پانا) - پایگاه خبری المانیتور نوشت طبق گزارشها شرکت کانادایی «بمباردیه» مجوز فروش 10 فروند هواپیمای مسافربری CRJ به ایران را دریافت کرده است.
به گزارش ایرنا، المانیتور نوشت: سوالهایی در مورد اینکه آیا دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا مجوزی به بمباردیه داده یا نه؟ ایجاد شده است.
درصورتی که این مساله واقعیت داشته باشد، این نخستین بار از زمان روی کارآمدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکاست که چنین مجوزی صادر میشود.
مرتضی شیخزاده سخنگوی سازمان منطقه آزاد قشم به المانیتور گفت که طبق گزارشها بمباردیه مجوز تامین ده فروند هواپیمای CRJ برای شرکت هواپیمایی این سازمان را دریافت کرده است. شرکت هواپیمایی قشم به نام Fly Qeshm قرار است به زودی فعالیتش را شروع کند.
وی اظهار داشت: ما و شرکت کانادایی درحال بررسی پیشنویس قرارداد هستیم اما هنوز اسناد آن را مبادله نکردهایم. مجوزهای دفتر کنترل داراییهایی وزارت خزانه داری آمریکا برای فروش این هواپیماها اخیرا صادر شده است.
بمباردیه به درخواست المانیتور برای اظهارنظر در این باره پاسخ نداد. سخنگوی وزارت خزانهداری آمریکا هم درباره این مجوز اظهارنظر نکرد و علت آن را «حفظ اسرار تجاری و سایر ملاحظات» عنوان کرد.
طی دو سال گذشته درخواستهایی درباره مجوز فروش هواپیما به ایران به وزارت خزانهداری آمریکا ارائه شده است. علاوه بر بمباردیه، شرکتهایی مانند بوئینگ آمریکا، ایرباس در فرانسه، شرکت فرانسوی-ایتالیایی ATR و شرکت روسی سوخو مذاکراتی با شرکت های ایرانی در مورد فروش هواپیما داشتهاند.
وقتی بیش از ده درصد از قطعات یک هواپیما توسط شرکتهای آمریکایی تامین شده باشد، برای فروش آن به چراغ سبز واشنگتن نیاز است. اولین بار چنین مجوزهایی در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا صادر شد اما از آن پس دفتر کنترل دارایی ها به درخواستهای مجوز فروش هواپیما پاسخ نداده است.
شرکت ایران ایر پس از امضای برجام یکصد فروند هواپیمای ایرباس و هشتاد فروند هواپیمای بوئینگ سفارش داده است. شرکت ATR قراردادی برای تحویل ۲۰ فروند هواپیما به ایران ایر امضا کرده است.
اقدام دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانهداری آمریکا میتواند به طور بالقوه تحولی مثبت در مورد قراردادهای در دست انجام باشد.
«علی عابدزاده» رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به سوال المانیتور که آیا قرارداد با شرکتهای آمریکایی در مخاطره است؟ این احتمال را رد کرده و به تمایل شرکت بوئینگ برای اجرای قراردادهایش با ایران اشاره کرد.
وی گفت: نشانهای که حاکی از چنین چیزی در رابطه با قراردادهایشان باشد، دریافت نکردهایم. به نظر میرسد که آنها مصمم به اجرای قرارداد هستند.
به نوشته المانیتور، همزمان با گفت وگوهای هستهای، در مورد قراردادهای خرید هواپیما نیز مذاکره شد. اتحادیه اروپا سعی میکند واشنگتن را ترغیب کند تا در توافق هستهای بماند و ایران به نوبه خود نشان داده است که میخواهد این توافق را زنده نگه دارد.
ارسال دیدگاه