مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل خبر داد:
توزیع ۳۰۰ هزار نهال در راستای توسعه جنگلکاری در اردبیل
اردبیل (پانا) - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: در راستای توسعه جنگلکاری در مناطق مختلف استان اردبیل ۳۰۰ هزار نهال در مناطق مختلف استان اردبیل توزیع میشود.
شهامت هدایت در مراسم گرامیداشت روز درختکاری که با حضور مسئولان استانی دردبیرستان دخترانه بهاران مدیریت آموزش وپرورش ناحیه پک اردبیل برگزارشد، طی سخنانی اظهار کرد: ما طرح توسعه درختکاری را در مسیرها و محورهای مواصلاتی استان در پیش گرفتیم به طوری که هم اکنون ۱۲ کیلومتر از محور اردبیل - نمین در حال درختکاری است.
وی با بیان اینکه ۲۱۰ کیلومتر از حاشیه جادهها و محورهای مواصلاتی استان اردبیل در مدت سه سال جنگلکاری و نهالکاری میشود، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما بر این است تا در استان اردبیل بهترین شرایط برای توسعه فضای سبز را مورد توجه و مدنظر قرار دهیم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اینکه ۶۴ درصد اراضی استان به عنوان عرصه ملی در قالب جنگل و مرتع مورد نگهداری قرار گرفته و زمینه صیانت از آنها فراهم آمده است، گفت: ما در استان اردبیل یک میلیون و ۸۰ هزار هکتار مرتع و ۶۵ هزار هکتار عرصه جنگلی داریم به طوری که از پنج ناحیه رویشی کشور سه ناحیه جنگلی در این استان قرار دارد.
هدایت بیان کرد: ناحیه رویشی هیرکانی، ارسباران و ایرانی - تورانی مناطق جنوبی، مرکزی و شمالی استان اردبیل را دربرگرفته به طوری که ما رویشگاههای مستعدی را در استان شاهد هستیم.
وی به سه حوزه مرتعی استان شامل مراتع ییلاقی در دامنههای سبلان و باغرو، مراتع قشلاقی در دشت مغان و میانبندها را یادآور شد و افزود: ۳۷۰ هزار هکتار مرتع ییلاقی، ۲۸۵ هزار هکتار مراتع قشلاقی و ۳۶۰ هزار هکتار مرتع میانبند داریم به طوری که این مراتع زمینه تامین موادغذایی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی را تامین میکند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: واحدهای دامی ما تعدادشان بیشتر از ظرفیت مراتع است و ما در مراتع خود توان پذیرش یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد دامی را داریم اما مجموع دامهای سبک و سنگین استان بیش از ۵ میلون واحد است که به نظر میرسد سه برابر ظرفیت مراتع ما با افزایش دام و ورود آنها به مراتع روبرو هستیم.
هدایت اظهار کرد: در حوزه آبخیزداری نیز طرحهای خوبی در آبخیز درهرود و ارس و مناطق جنوبی این استان در حال اجراست که امیدواریم از نتایج آن همه بهرهبرداران استفاده کنند.
معاون پرورشی وفرهنگی اداره کل آموزش وپرورش استان نیز طی سخنانی اظهارداشت: خداوند سبحان در آیاتی از قرآن، درختان را یکی از نشانه های خود معرفی کردند. حضرت علی علیه السلام نیز در این باره چنین می فرماید:«خداوند، پدیده ها را از هیچ آفرید. نمونه ای در آفرینش نداشت تا از آن استفاده کند، یا نقشه ای از آفریننده ای پیش از خود، که از آن در آفریدن موجودات بهره گیرد. نمونه های فراوان، از ملکوت قدرت خویش و شگفتی های آثار رحمت خود را به ما نشان داده که همه با زبان گویا به وجود پروردگار گواهی می دهند و بی اختیار، ما را به شناخت پروردگار می خوانند. در آنچه آفریده، آثار صنعت و نشانه های حکمت او پدیدار است که هر یک از پدیده ها، حجّت و برهانی بر وجود او به شمار می آید. گرچه برخی مخلوقات به ظاهر ساکت اند، ولی بر تدبیرخداوندی گویا، و نشانه های روشنی بر قدرت و حکمت او هستند> > .
مصطفی کافی راد افزود: درختان، از موهبت های پرسود الهی هستند که خداوند مهربان، در دسترس و اختیار انسان قرار داده است. بنابراین، وقتی جلو منازل مسکونی و ساختمان ها درخت باشد، شاخ و برگ آن ها، سر و صدای بیرون را منعکس کرده، مانع ورود آن به داخل منزل می شود. بدین ترتیب، با کاشتن درخت در اطراف منازل، بیمارستان ها و مناطق مسکونی، می توان از ورود سر و صداهای مختلف و فراوان محیط به ساختمان جلوگیری کرد و با کاهش و خنثی کردن سر و صداها، در محیطی آرام زندگی نمود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل نیز با اشاره به کاهش بارندگی ها در استان بر لزوم اجرای طرح های آبخیزداری برای جلوگیری از هدر رفت آب و تقویت سفره های آبی زیرزمینی تاکید کرد.
نواداد مردم را به نگهداری از منابع طبیعی و نیز اهتمام به درختکاری فراخواند.
همزمان با هفته درختکاری و به صورت نمادین به یاد شهدای هفت سال دفاع مقدس بویژه شهدای فرهنگی ودانش آموز و شهدای مدافع حرم تعدادی نهال در برخی از مناطق استان اردبیل غرس شد.
ارسال دیدگاه