رضا رویگری: «ایران ایران»؛ شعری که تاریخ مصرف ندارد

تهران (پانا) - رضا رویگری خواننده سرود انقلابی معروف «ایران ایران» به بهانه هفتمین جشنواره یبن المللی شعر انقلاب حوزه هنری گفت: بسیاری از مردم من را به خاطر نقش هایم نه که به خاطر سرود انقلابی «ایران ایران» می شناسند.

کد مطلب: ۸۰۴۲۳۳
لینک کوتاه کپی شد
رضا رویگری: «ایران ایران»؛ شعری که تاریخ مصرف ندارد

به گزارش روابط عمومی سپهر سوره هنر، رضا رویگری بازیگر سینما و تلویزیون با یادآوری خاطره خواندن سرود «ایران ایران» در دهه ۵۰ بیان کرد: آن زمان اصلا فکر نمی کردم که این سرود، از استودیو خارج شود. زیرا همچنان حکومت پهلوی دوم روی کار بود.

وی ادامه داد: پیشنهاد خواندن این سرود را آقای خشنود آهنگساز کار با من مطرح کردند. صدای من را شنیده بودند و می خواستند صدایی این ترانه را بخواند که قبلا شنیده نشده باشد و در عین حال با حال و هوای ملودی سازگار باشد. گویا به یکی دو نفر هم پیش از این پیشنهاد داده بودند.

رویگری افزود: آن زمان سال ها از آغاز فعالیت ام در تئاتر می گذشت و در تلویزیون هم بازی داشتم. مدتی بود که از پخش «محله بهداشت» گذشته بود و تصویرم تا حدودی برای مردم آشنا بود اما گاهی فکر می کنم مردم بیشتر از هر نقشی من را با این سرود می شناسند.

وی درباره علت موفقیت این سرود که از شعر و مضمونی انقلابی بهره برده است، عنوان کرد: به نظرم موفقیت این سرود و ترانه اش مدیون مردم است. زیرا اساسا برای مردم هم خوانده شده و آن ها این خلوص را دریافت می کنند.

بازیگر سریال «مختارنامه» همچنین خاطر نشان کرد: شاید علت دیگر موفقیت این ترانه فضای آن روزگار و دوران هم باشد. انگار مردم حال و هوای و جوش و خروش خاصی داشتند و تشنه شنیدن این سرود بودند. همه رخدادها برایشان تازگی داشت و موقعیت خاصی بود. ملودی و ترانه هم خاص بود و همه چیز دست به دست هم داد تا سرود «ایران ایران ایران رگبار مسلسل ها...» شنیده شود.

وی عنوان کرد: چند وقت پیش آقای ناصر چشم آذر با من تماس گرفت و از او پرسیدم چرا این سرود ماندگار شده و نظر او هم این بود که ملودی خاص و صدای نو باعث شنیده شدنش بوده و هست.

رویگری در پاسخ به این که چرا فعالیت خود را در ژانر موسیقی انقلابی در سال های بعد ادامه نداد، گفت: شاید این ژانر موسیقی انقلاب بود که با من حرکت نکرد. بعد از آن کار خاصی پیشنهاد داده نشد و فضا کمی تغییر کرد. باید از حسین سرافراز شاعر آن سرود هم یاد کنم، شعر و سرودی که به نظرم تاریخ مصرف ندارد!

وی با پیشنهاد به شاعران جوان شعر انقلاب گفت: به روز بودن و با حال و هوای اجتماعی حرکت کردن را یادشان نرود.

گفتنی است هفتمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب حوزه هنری به دبیری حامد رهنما و دبیری هنری محمدرضا ترکی فروردین ۹۷ به کار خود خاتمه می دهد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار