مخالفت دفتر ارزیابی محیط زیست با ۹ پروژه «معطلمانده»
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر ارزیابی سازمان محیط زیست اعلام کرد از میان ۱۷۵ پروژه توسعهای و عمرانی که از گذشته در این سازمان برای دریافت مجوز زیست محیطی «معطل» مانده بود، با ۹ پروژه مخالفت شد.
به گزارش سازمان محیط زیست ، حمید جلالوندی با ارائه گزارشی از روند بررسی گزارش ارزیابی های معطل مانده از گذشته، گفت: یکی از علتهای خستگی و دلسردی کارشناسان، نبود خروجی و نتیجه مشخص برای ارزیابی های صورت گرفته بود.
وی با یادآوری جایگاه کلیدی و حساس دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار کرد: دفتر ارزیابی با بررسی و جمع بندی نظرات سایر دفاتر تخصصی، محتوای کارشناسی لازم را برای تصمیم گیری فراهم می کند.
مدیر کل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: طی دوره جدید مدیریتی سازمان حفاظت محیط زیست به طور میانگین، ماهانه ۱۰ تا ۱۲ جلسه کمیته ماده ۲ برای بررسی ۵۰ گزارش ارزیابی زیست محیطی معطل مانده از گذشته با حضور معاون محیط زیست انسانی برگزار شد و این در حالی است در دوره گذشته، حداکثر دو جلسه در ماه تشکیل می شد و بعضا هم منجر به خروجی نمی شد.
جلالوندی ضمن اعلام خبر اتمام روند تعیین تکلیف نهایی ۱۷۵ پروژه معطل مانده از گذشته در تاریخ ۲۸ بهمن ماه، خاطرنشان کرد: هیچ گزارش ارزیابی زیست محیطی از گذشته برای بررسی باقی نمانده و تمامی پروژه ها دارای پیوست زیست محیطی قابل اتکا است.
مدیر کل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: از این تعداد پروژه با ۷۸ مورد موافقت مشروط شد؛ یعنی یا مجوز پروژه صادر شد یا مقرر شد پس از احراز شرایط، مجوز صادر شود. همچنین ۳۵ پروژه باید پس از رفع اشکالات، مجدد مورد طرح و بررسی قرار گیرد و با انجام ۹ پروژه نیز به طور کامل مخالفت شد.
وی با تاکید بر اینکه ۱۸ پروژه نیز به درخواست مجریان پروژه از دستور کار بررسی خارج شد، تصریح کرد: پروژه های دارای پیشرفت فیزیکی ولی بدون مجوز نیز در کمیته ای جدا مورد ارزیابی قرار گرفت و با ۲۸ مورد پروژه به صورت مشروط موافقت شد. همچنین دو پروژه از دستور کار خارج و چهار پروژه هم موفق به دریافت مجوز شدند.
جلالوندی یکی دیگر از فعالیت های دفتر ارزیابی زیست محیطی را تدوین ضوابط استقرار فعالیت های صنعتی و خدماتی برشمرد که به طور میانگین، سالانه بیش از ۱۳۵ هزار استعلام ضوابط ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها بر اساس آن انجام می پذیرد و نشان دهنده اهمیت ضوابط استقرار در عملکرد محیط زیست است.
وی ادامه داد: سالانه حدود ۱۳۰۰ استعلام استقرار صنایع در استان ها به دلایل ابهامات مختلف به ستاد ارجاع داده می شود و کارشناسان دفتر ارزیابی زیست محیطی در پاسخگویی به مراجعان و متقاضیان با ادارات کل استانی همکاری می کنند.
مدیر کل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با تشریح روند تشکیل ۴۸۰ جلسه کمیته فنی در ستاد برای بررسی گزارش های ارزیابی زیست محیطی پروژه های معطل مانده از گذشته، گفت: ۵۲۰ کارگروه ارزیابی استانی، متضمن پشتوانه کارشناسی و علمی برای کمیته اصلی بود.
وی اشاره ای هم به فعالیت دفتر ارزیابی زیست محیطی به عنوان دبیرخانه ملی مدیریت سبز در کشور بر اساس برنامه های پنجم و ششم توسعه داشت و افزود: بر اساس آئین نامه تدوین شده در این خصوص، عملکرد ۹۸ دستگاه دولتی در حوزه محیط زیست به صورت سالانه ارزیابی و در پایان سال، کارنامه عملکرد دستگاه به هیات دولت ارائه می شود.
جلالوندی گفت: فعالیت برای انتخاب واحدهای صنعتی و خدماتی سبز کشور از دیگر فعالیت های دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست است که در یک فرآیند ۶ ماهه و به صورت خوداظهاری داوطلبان و مکانیزه برنامه ریزی می شود و در سال جاری نیز از ۱۳۰ واحد خدماتی و صنعتی سبز تقدیر به عمل آمده است.
ارسال دیدگاه