دوره آموزشی توسعه مهارتهای مدیریتی زنان
تاکید مدیرکل امور زنان آموزش و پرورش بر توانافزایی مدیران زن و کارگیری زنان در موقعیت های مدیریتی
تهران (پانا) - دوره آموزشی توسعه مهارتهای مدیریتی زنان با هدف توان افزایی و ارتقا نقش و جایگاه زنان در آموزش و پرورش از روز شنبه 5 اسفند به مدت 3 روز در مرکز آموزشی پیامبر اعظم با حضور مدیران زن (معاونین مدیران کل استانها ، روسا و مدیران مناطق و روسای ادارات استثنایی )کشور در حال برگزاری است.
به گزارش روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، در جلسه افتتاحیه فرحناز میناییپور مدیرکل دفتر امور زنان ضمن خوش آمدگویی به مدیران زن سطوح میانی استانهای کشور در مورد اهمیت و ضرورت توان افزایی مدیران زن و لزوم به کارگیری زنان در موقعیتهای مدیریتی تاکید و تربیت و پرورش مدیران زن آینده را از برنامههای سال آینده دفتر امور زنان ذکر کرد.
وی به بخشنامه و دستورالعمل نحوه ارزیابی و توسعه شایستگیهای عمومی مدیران ارسالی از سازمان اداری و استخدامی کشور اشاره کرد و شایستگیهای مدیریتی را ترکیبی از دانش، مهارت، نگرش و ویژگیهای فردی که به یک فرد امکان میدهد تا وظایف مربوطه را پس از احراز سمتهای مدیریتی با ارتقا به سطوح بالاتر به طور موفقیت آمیز انجام دهد دانست و گفت: سعی میکنیم با آموزش میزان دانش و مهارت زنان را برای کسب موقعیتهای مدیریتی ارشد افزایش دهیم.
سپس اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامهریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: بر اساس اسناد بالا دستی مدیریت باید بر مبنای شایستگی باشد.
وی گفت: برای انتصاب سطوح بالای مدیریتی از چه مبانی نظری و علمی استفاده شود.
وی به مدیران حاضر در جلسه توصیه کرد که خود به اصلاح فرهنگ سازمانی و دید افراد سازمان نسبت به توانمندی زنان اقدام و آن را اصلاح کنند.
رئیس مرکز برنامهریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش افزود: شایستگیها اکتسابی و در حال توسعه اند عامل تحول فرهنگیاند اما ذاتی نیستند. لذا جنسیت شایستگی نیست و زنان ما باید وارد عمل شده و فرهنگ شایسته سالاری را بر غلبه تاریخی فرهنگ «مردسالاری» بر فرهنگ سیاسی و اجتماعی ایران ترویج کنند.
چهاربند بیان کرد: اگر زنان ما فرهنگ شایسته سالاری را رواج دهند حضور کم رنگ زنان در سطح مدیریت سیاسی کشور نیز اصلاح خواهد شد.
وی مهمترین چالشهای توسعه نقش زنان در مدیریتهای حرفهای را چنین برشمرد:
عدم ارتباط فرایند انتخاب وانتصاب مدیران حرفه ای با برنامه تربیت وتوسعه مدیران دولت
مشخص نبودن فرایند تعیین و سنجش شایستگیهای بالقوه مدیران
فقدان برنامه مشخص باهدف نظارت وسنجش پیامد عملکرد مدیران وتکرارچرخه انتصاب مدیران ناموفق
حضور کم رنگ زنان درسطح مدیریت سیاسی کشور
غلبه تاریخی فرهنگ «مردسالاری» در فرهنگ سیاسی واجتماعی ایران دربرابر فرهنگ شایسته سالاری
تاثیر شدید مناسبات مبتنی بر رانتهای سیاسی واقتصادی«بر عزل ونصب مدیران حرفهای
لازم به ذکر است این دوره آموزشی از روز شنبه ۵ اسفند ماه الی دوشنبه ۷ اسفند ماه با همکاری سازمان استثنایی کشور در حال اجرا است.
ارسال دیدگاه