معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ساخت ۵ میلیون خانه ظرف یک دهه آینده
تهران (پانا)- معاون وزیر راه و شهرسازی در دومین همایش بتن استان هرمزگان نقش مسکن را در اقتصاد کلان کشور تأثیرگذار دانست، این در حالیست که رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی خواستار حذف برخی روندها در تولید بتن و احداث بنا شد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حامد مظاهریان در دومین همایش بتن ضرورتها و الزامات گفت: سهم مسکن در سرمایه، اشتغالزایی بسیار بالاست بهطوری که سهم مسکن از تشکیل سرمایه ثابت ۳۰ درصد، از اشتغال مستقیم ۱۲ درصد، سهم مسکن در سبد هزینه خانوار ۳۰ درصد و سهم مسکن در تولید ناخالص داخلی ۷ درصد است.
وی با اشاره توان مردم در تهیه مسکن افزود: طبق اطلاعات مرکز آمار در آخرین سرشماری ۲۴ میلیون خانوار با بعد ۳.۳ حدود ۲۷ میلیون مسکن وجود دارد که از این تعداد ۲.۶ میلیون خانه خالی و دو میلیون خانه دوم داریم. در بخش خانه دوم برای اسکان مقطعی ساخته شده است و تقریباً شش ماه از سال در آن سکونت انجام میشود و شش ماه دیگر در خانه دیگر زندگی میکنند؛ اما مشکل اصلی در خانههایی است که ساخته شده و سکونتی در آن انجام میشود و خالی از سکنه است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: ۲.۶ میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد که برای متقاضیان واقعی ساخته نشده است. این خانهها بخش عمده آن لوکس هستند، به فروش نرسیدهاند.
وی افزود: آمار واقعی نشان میدهد که به ازای هر ۱۰۰ خانه ۱۰۴ خانوار داریم. در سال ۱۴۰۵ از ۲۴ میلیون خانوار به ۲۹ میلیون خانوار خواهیم رسید و جمعیت شهرنشین از ۷۴ درصد فعلی به ۷۹ درصد افزایش پیدا میکند، یعنی شهرها در آینده مشکل کشور خواهند بود.
وی با بیان اینکه باید ۵ میلیون خانه جدید تولید شود، گفت: تا سال ۱۴۰۵ قرار بر این است که ۵ میلیون خانه جدید تولید شود همچنین حدود ۳.۸ میلیون نیاز به نوسازی داریم.
مظاهریان با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه ۵۰ درصد بافت فرسوده باید نوسازی شود، گفت: ۱۲۳ هزار میلیارد تومان گردش اقتصادی نوسازی بافتهای ناکارآمد خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رکود بازار مسکن اظهار داشت: تمام تلاش دولت بر این بود که رونق بازار مسکن واقعی باشد. بعد خانوار به ۳.۳ کاهش یافته و بنابراین نیاز به مسکن حداقلی با متراژ کمتر وجود دارد که متناسب با توان خانوارهای ایرانی باشد.
وی با اشاره به طراحی ساز و کار مناسب برای پاسخ به نیاز تأمین مالی مسکن اقشار متوسط گفت: با طراحی صندوق پسانداز مسکن یکم مختص خانه اولیها اقدام مناسبی را در جهت خانهدار شدن و کمک به تأمین مالی اقشار متعلق به گروههای درآمدی متوسط انجام داده است؛ ضمن حفظ همین رویه لازم است موضوع فقر مسکن و همچنین کمک به دهکهای ناتوانتر جامعه در حوزه مسکن نیز در سالهای پیش رو، جزو رئوس برنامههای دولت و نظام بانکی کشور قرار بگیرد.
به گفته مظاهریان، دو دهک بالایی جامعه نیز با توجه به توانی که دارند نیازی به حمایتهای دولت ندارد و خودشان در این زمینه به تولید مسکن میپردازند. در بخش دهکهای پائین هم باید دولت ورود کنند و حمایتهای لازم را انجام دهد.
وی افزود: در افق طرح جامع مسکن تا سال ۱۴۰۵، مجموعاً ۳۰ میلیون خانوار پیشبینی شده است که از این تعداد ۲۳ میلیون خانوار، خانوار شهری خواهد بود.
مظاهریان ادامه داد: به نظر میرسد جمعیت روستاها و وضعیت روستاها در حدی تثبیت شدهاند و فرآیندها و روندها به شدت تغییر کرده است؛ طوری که هماکنون برای اولین بار در دنیا بیش از ۵۰ درصد جمعیت جهان شهرنشین شدهاند.
وی رشد شهرنشینی و ابعاد آن را در ایران فراتر از میانگین جهان اعلام کرد و گفت: هماکنون بیش از ۷۰ درصد جمعیت ایران شهرنشین هستند.
معاون وزی راه و شهرسازی با بیان اینکه برخلاف تصوراتی که طی سالهای گذشته مبنی بر نامطلوب بود رشد شهرنشینی و مهاجرت از روستا به شهر وجود داشت رشد شهرنشینی در مقطع حاضر پدیدهای نامطلوب به شمار نمیرود.
وی افزود: ما نباید به پدیده شهرنشینی در مقطع فعلی به عنوان پدیدهای ناهنجار نگاه کنیم بلکه باید شهرها را به منزله مولد واقعی اقتصادی شناسایی و به حساب آوریم؛ البته هیچکدام از این تأکیدات منکر ضرورت توجه به روستاها و نوسازی روستاها نخواهد شد و نقش روستاها در کنار شهرها همچنان نقشی اقتصادی، مولد و مهم محسوب میشود؛ لازم است برای روستاها نیز برنامههای جدید با محوریت جدید و بر مبنای تحولات روز، طراحی و عملیاتی شود.
مظاهریان گفت: یکی از مهمترین الزامات برنامهریزی در حوزه مسکن در شرایط فعلی و سالهای پیش رو تلاش برای زدودن و یا به حداقل رساندن فقر مسکن شهری است.
همچنین محمد شکرچی زاده در این همایش گفت: در تولید بتن استان هرمزگان با توجه به شرایط آب و هوایی و خوردگی بالا باید یکسری مسائل را رعایت کرد تا در آینده دچار بحران نشویم.
وی تولید بتن با خلاطه را منسوخ شده دانست و گفت: متأسفانه همچنان در چرخه تولید بتن در هرمزگان از خلاطه استفاده میشود که خواسته ما حذف بیقید و شرط خلاطه در تولید بتن است.
به گفته وی، حاشیه خلیجفارس به دلیل شرایط آن باید در زمینه تولید بتن با حساسیت بیشتری دنبال کرد و بتوان بتن بادوامی تولید کرد.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت زلزلهخیزی هرمزگان گفت: از دهه ۵۰ تاکنون چند زلزله بالای شش ریشتر رخ داده است و نشان میدهد در این زمینه هم هرمزگان استعداد بالایی در زلزلهخیزی دارد.
شکرچی زاده تأکید کرد: باید به منظور مقابله با ریسک زلزله، مقاومسازی را افزایش دهیم، از ظرفیت بیمهها استفاده کنیم و بررسی و توجه بیشتری بر آییننامهها و استاندارد نامههای ساخت و ساز داشته باشیم تا در هنگام وقوع حادثه کمتر دچار مشکل شویم.
وی به مزایای بلامنازع بتن اشاره کرد و گفت: مزیتهای بسیار بتن سبب میشود تا استفاده بیشتر از آن به عنوان یکی از اولویتهای امروز کشور در حوزههای مختلف مدنظر قرار گیرد.
ارسال دیدگاه