برگزاری اولین دوره مدرسۀ آشکارسازی، دزیمتری و حفاظسازی پرتوی با حضور دانشمندان اتحادیۀ اروپا
تهران (پانا) - اولین دوره مدرسۀ آشکارسازی ذرات، دزیمتری و حفاظسازی پرتوی که از ۷ بهمن در محل سازمان انرژی اتمی آغاز شده و با دوره فشرده دو روزه دنبال میشود، با حضور متخصصان و دانشمندان هستهای، مسئولان سازمان انرژی اتمی به همراه دانشمندانی از مراکز تحقیقات هستهای اتحادیۀ اروپا در محل این سازمان به کار خود ادامه میدهد.
در این دوره که در چارچوب همکاریهای تحقیق و توسعۀ جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا در راستای اجرای ضمیمۀ ۳ برجام و بیانیه مشترک ایران و اتحادیه در سمینار اخیر اصفهان برگزار می شود، دو تن از دانشمندان مرکز تحقیقات مشترک اروپایی JRC طی کارگاه هایی در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن به تشریح آخرین یافته ها و تجربیات جهانی در حوزۀ آشکارسازی و دزیمتری و حفاظ سازی پرداختند.
در افتتاح این نشست دو روزه که با حضور و سخنرانی برخی مسئولین سازمان انجام شد، رضایی، مدیر کل امور بین الملل سازمان به بیان خلاصه ای از همکاری های هسته ای جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا به ویژه در حوزه های ایمنی و تحقیق و توسعه پرداخت. وی با اشاره به بازدید دانشمندان ایرانی از برخی مراکز تحقیقاتی اروپایی، برگزاری چنین دوره هایی را برای کسب تجربیات بین المللی مهم توصیف کرد.
بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان نیز در این مراسم ابراز امیدواری کرد، روند تفاهم همکاریهای قید شده در برجام ادامه یافته و تعهدات اتحادیه اروپایی و کمیسیون اروپا در ضمیمه مربوطه در برجام به طور کامل اجرایی شود.
سخنگوی سازمان همچنین یادآور شد، جمهوری اسلامی ایران مادام که همه طرفها به تعهدات خود در برجام پایبند بمانند به تعهدات خود عمل خواهد کرد.
در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه دکتر موافقی، رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در سخنانش ضمن تشریح اهداف و موضوعات مورد بررسی این مدرسه گفت: پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در راستای وظایف خود در جهت توسعه کمی و کیفی آموزش های تخصصی در علوم هسته ای نسبت به برگزاری مدرسه های زمستانه و تابستانه و نیز سایر دوره های تخصصی اقدام کرده و در آینده نیز برنامه های مهم دیگری را اجرا خواهد کرد.
موافقی افزود: هدف از برگزاری این رویداد جبران کمبود دروس و دوره های نظری و عملی برای رشته های دانشگاهی نظیر فیزیک ذرات، مهندسی و فیزیک هستهای، ارتقاء کیفی دروس آشکارسازی و آزمایشگاههای مربوطه در این رشتهها و همچنین ارتقاء دانش افرادی است که در مراکز و پروژههای درگیر با منابع پرتو فعالیت میکنند.
مایکل هالت، یکی از دانشمندان اروپایی حاضر در مراسم به نمایندگی از طرف مراکز مشترک تحقیقاتی اروپا در بخشی از سخنانش ضمن حمایت از اجرای تعهدات برجامی بر ادامه همکاری ها در زمینه های تکنولوژی هسته ای تاکید کرد. او تحقیق و توسعه و تبادل تجارب در زمینههای مختلف تکنولوژی هسته ای را از جمله موضوعات مهم در همکاری های بین المللی اتحادیه توصیف کرد.
در مراسم افتتاحیه بقایی، دبیر ستاد برجام به عنوان نماینده وزارت امورخارجه و کریستو پولنداکف، سفیر بلغارستان در تهران که کشورش هم اکنون ریاست دوره ای اتحادیه را بر عهده دارد نیز به عنوان نماینده اتحادیه اروپا حضور داشتند.
دبیر ستاد برجام در سخنان خود بر اهمیت اجرای همکاریهای ایران و اتحادیه در چارچوب ضمیمه سه برجام اشاره داشت.
نخستین مدرسه آشکارسازی، دزیمتری و حفاظ سازی پرتوی تاکنون در قالب ۵۰ جلسه نظری و عملی در محل سازمان و برخی مراکز تحقیقاتی و بیمارستانی برگزار شده و تا ۳۰ بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
ارسال دیدگاه