مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح کرد
پیشگیری ۴۰ درصدی از سرطان با رعایت تغذیه صحیح
تهران (پانا) - مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفته است که ۴۰ درصد موارد سرطان و 50 درصد بیماریهای قلبی عروقی با رعایت تغذیه صحیح قابل پیشگیری هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در همایش بهبود تغذیه جامعه با مشارکت زنان روستایی و عشایر اظهار کرد: طی برگزاری این همایش تفاهم نامه مشترک معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت ترویج، آموزش و تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تعهدات طرفین به منظور فرهنگسازی و ترویج الگوی تغذیه سالم زنان روستایی و عشایری اجرا میشود.
عبداللهی گفت: نقش زنان در تأمین سلامت و الگوسازی زندگی سالم در خانواده انکارناپذیر و درخور توجه است و لزوم آگاه سازی و ارتقای دانش تغذیهای زنان را در جامعه نمایان میسازد چرا که زنان در مدیریت بودجه غذایی و دانش تغذیهای خانواده نقش بسیار مهمی دارند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: فرهنگسازی تغذیه مناسب و سالم با توجه به شیوع چاقی و بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و انواع سرطانها در اولویت برنامههای بهبود تغذیه جامعه قرار دارد.
وی افزود: زنان که مسئولیت تغذیه و تهیه و آماده سازی غذا را در منزل به عهده دارند نقش مهمی در ایجاد رفتارهای غذایی صحیح و ذائقه سازی کودکان دارند و با آموزش تغذیه زنان در مناطق شهری و روستایی میتوان تا حدود زیادی از عوامل خطر تغذیهای بیماریها بویژه بیماریهای غیرواگیر پیشگیری کرد. به نحوی که تا ۴۰ درصد موارد سرطان، ۵۰ درصد بیماریهای قلبی عروقی با رعایت تغذیه صحیح قابل پیشگیری هستند و تا ۹۰ درصد موارد دیابت نوع ۲ نیز با پیروی از رژیم غذایی سالم قابل کنترل است.
عبداللهی افزود: بررسیهای انجام شده در کشور نشان میدهد که شیوع چاقی در زنان ۲برابر مردان است و هم چنین دیابت، چربی خون بالا و فشار خون بالا در زنان شیوع بیشتری دارد. از این رو اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگسازی تغذیه سالم در جمعیت زنان از اهمیت زیادی برخوردار است.
ارسال دیدگاه