بارورسازی ابرها در ایران جواب نمی‌دهد

تهران (پانا) - مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور معتقد است موضوع بارورسازی ابر باید در بستر خود مورد بررسی قرار گیرد این گونه نیست که با بارورکردن ابرها شاهد نتایج مثبتی باشیم. همچنین تزریق جریان‌های سعودی به درون ابر علاوه براینکه ابرها را بیش از اندازه بارور می‌کند باعث کم بارشی و اثر منفی بر روی مقدار بارش نیز خواهد شد.

کد مطلب: ۷۰۶۴۳۷
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش باشگاه خبرنگاران، احد وظیفه با اشاره به اعلام آمادگی و کمک سپاه پاسداران برای بارورسازی ابرها اظهار کرد: موضوع بارورسازی ابر باید در بستر خود مورد بررسی قرار گیرد این گونه نیست که با بارورکردن ابرها شاهد نتایج مثبتی باشیم.

وی افزود: بارورسازی ابر یعنی ایجاد هستک درون ابر که این هستک بتواند رطوبت موجود در ابر را دور خود جمع و زمانی که سنگین شد، موجب بارش باران شود.

وظیفه با اشاره به معضل گرد و غبار در کشور که باعث کم شدن بارش می‌شود، افزود: پاشیدن هسته به ابر باعث تشدید گرد و غبار و عقیم شدن بیشتر ابرها می‌شود.

وی ادامه داد:گرد و خاکی که از خوزستان و از عراق بلند می‌شود به سیستم‌های ابر و سطح جبهه بارشی کشور نفوذ می‌کند.

مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد:استان‌های خوزستان، کرمانشاه، ایلام درگیر گرد و غبار هستند که هم زمان در این استان‌ها ابرناکی آسمان و بارش را نیز شاهد هستیم.

وی افزود: تزریق جریان‌های سعودی به درون ابر علاوه براینکه ابرها را بیش از اندازه بارور کرده است باعث کم بارشی و اثر منفی بر روی مقدار بارش نیز شده است.

وظیفه گفت:برای بارورسازی ابرها اگر به صورت مصنوعی یعنی با هواپیما ذرات ید نقره و ۲CO خشک را به ابرها تزریق کنیم نه تنها کمکی نکرده‌ایم بلکه وضعیت را بدتر نیز می‌کنیم.

وی ادامه داد: بارور سازی ابرها با استفاده از ذرات ید نقره باید به صورت علمی با بررسی سیستم ابر، ویژگی‌های میکروفیزیک ابر (ساختار ریز ابر ) را دقیق بشناسیم و به این نتیجه برسیم که آیا این ابر به اندازه کافی هستک و یا ذرات هسته بارش را تشکیل می‌دهد یا نه.

مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور تأکید کرد: بارور سازی ابرها روش جایگزین برای تولید بارش به‌صورت بزرگ مقیاس و کلان برای از بین بردن خشکسالی است که در دنیا این روش معمول نبوده است .

وی با بیان اینکه گزارش‌های سازمان جهانی هواشناسی حاکی از این است که روش بارور کردن ابرها به صورت اصولی می‌تواند خشکسالی را از بین ببرد، افزود: بسیاری از کشورهای جهان به صورت آزمایشی این کار را انجام داده‌اند که نتیجه آن در برخی کشورها اثرات مثبت و در برخی دیگر اثرات منفی داشته است.

وظیفه با بیان اینکه در بسیاری از کشورها خشکسالی حکمفرما است، بیان کرد: اصولاً روش بارور سازی ابرها روشی نیست که همه جای دنیا انجام شده و نتیجه مثبت گرفته باشند. در کشورهای اطراف ما کارهایی در این باره انجام شد اما باعث از بین رفتن خشکسالی نشد.

وی با بیان اینکه بخشی از گرد و خاک جنوب کشور از چشمه‌های داخلی است، افزود:همین گردوخاک زمانی که خیزش پیدا کند به لایه‌های بالای جو درون ابر وارد می‌شود که باعث عقیم شدن ابرها می‌شود.

مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت: پدیده گردوخاک یکی از مواردی است که به عنوان هستک و یا هسته میعان محسوب می‌شود، که در صورت وجود رطوبت کافی می‌تواند قطرک‌های باران را شکل دهد و قطرک‌های باران کم‌کم با جذب رطوبت بیشتر تبدیل به قطره باران شده و ریزش کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار