مکتب آوازی «اقبال آذر» در حوزه هنری مازندران بررسی شد
واحد موسیقی حوزه هنری مازندران با حضور مرتضی غزنوی به بررسی مکتب آوازی «زندهیاد اقبال آذر» پرداخت.
به گزارش پانا-مازندران، نشست پژوهشی موسیقایی با موضوع مکتب آوازی « زنده یاد اقبال آذر » در حوزه هنری مازندران برگزار شد.
سینا دلشادی رییس حوزه هنری مازندران در این محفل که با حضور تنی چند از چهره های موسیقی استان، دانشجویان و هنرمندان این رشته برگزار شد، یکی از مهمترین رویکردهای حوزه هنری در قبال فعالیت های فرهنگی را پژوهش برشمرد و گفت: «این نهاد در تمام بخشها به ویژه هنر موسیقی که در مازندران ریشه دار بوده و نمونه بومی آن قابلیت کارهای تحقیقاتی بسیاری دارد، مصمم است که تولیدات خود را با پژوهش همراه کند تا آثار ریشه داری را به منصه ظهور برساند.»
مرتضی غزنوی -مدرس آواز ایرانی و پژوهشگر- به بررسی فنی این مکتب پرداخت وبا اشاره به تواناییهای اقبال آذر در آواز، ویژگی تحریرها، رنگ صدا، بیان کلمات، تونالیته و وسعت صدا، انتخاب شعر و... با پخش فیلم و صدای اجراهای قدیمی آن استاد فقید آواز ایرانی به ارائه نمونه ای آثار وی پرداخت.
گروه موسیقی «آرمان نارمک» به سرپرستی «آرمان غزنوی» نیز در دو بخش، با همراهی آواز «مرتضی غزنوی» و «محسن عبدالملکی» گوشههایی از مکتب موسیقی تبریز و اقبال آذر را در قالب قطعه های سازی و آوازی اجرا کردند.
ابوالحسن قزوینی (۱۲ آبان ۱۲۴۲ الوند قزوین - ۳ اسفند ۱۳۴۹ تبریز) معروف به «اقبالالسلطان» و «اقبال آذر» خواننده موسیقی ایرانی و صاحب یکی از قویترین صداها در آواز ایرانی بود. وی همچنین سابقه همکاری با بزرگانی همچون درویش خان، حسین طاهرزاده و عبدالله دوامی را داشت و شاگردان بزرگی نیز پرورش داد.
ارسال دیدگاه