هدف نهایی سامانه دادور تبدیل شدن به پیشخوان مجوزدهی کشور است
معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی گفت: هدف نهایی سامانه دادور تبدیل شدن به پیشخوان مجوزدهی کشور است.
به گزارش خبرنگار پانا از البرز، حسین میرشجاعیان حسینی در همایش یک روزه معرفی و آموزش سامانه دادور که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع، اعضای شورای گفتگو و بخش دولت و خصوصی، هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن، مدیران عامل شهرک های صنعتی دولتی و غیر دولتی، اتحادیه های صنفی شهرستان ها، اتحادیه کشاورزی، اتحادیه های گردشگری استان البرز برگزار شد، عنوان کرد: بهبود محیط کسب و کار کاهنده هزینههای مبادلاتی است، اما عوامل مختلفی در کشور و خارج از کشور که برای بخش خصوصی قابل کنترل نیست وجود دارد که مانع از بهبود محیط کسب و کار می شود، براین اساس قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار که با آغاز به کار دولت اجرایی شده ابلاغ شد و وزارت اقتصاد و دارایی مکلف به ارتقای جایگاه کسب و کار در کشور شد .
معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی تصریح کرد: در این راستا هیات مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوز کسب و کار با حضور بخش خصوصی، نمایندگان مجلس، وزارت اقتصاد و ... برای ساماندهی مجوزها وارد عمل شدند.
وی با بیان اینکه در ابتدای کار اقدام به راهاندازی پایگاه اطلاعرسانی مجوز کسب و کار شد و بیش از ٢ هزار مجوز از دستگاهها اظهار شد، افزود: در این مرحله تعیین استناد قانونی مجوزها دنبال و حذف مجوزها با مداخله دستگاههای اجرایی آغاز شد.
میرشجاعیان حسینی به عنوان مثال به صدور بیش از ٤٤٠ مجوز کشور از سوی سازمان جهاد کشاورزی که البته برخی با ماهیت اطلاع از اقدامات و وضع موجود انجام میگرفت اشاره و بیان کرد: در این راستا نقشه ملی استعلامات مجوزهای کشور تدوین شد .
میرشجاعیان حسینی اضافه کرد: ٥٨ درصد استعلامات کشور مربوط به اتاق اصناف، ٧ درصد وزارت کار، ٦ درصد جهاد کشاورزی، ٤ درصد وزارت ارشاد و ٣ درصد توسط بانک مرکزی انجام میگیرد که ٧٨ درصد استعلامات کشور را دریافت می کنند که برای بهبود فضای کسب و کار می توان این ١٠ دستگاه را مورد هدف قرار داد .
وی با بیان اینکه ٤٥ درصد استعلامات کشور مربوط به قوه قضاییه و نیروی انتظامی و خارج از قوه مجریه است که در این راستا باید همافزایی سه قوا را رقم زد، افزود: با وجود تلاش های صورت گرفته که منجر به حذف ٤٨٠ مجوز از ۲ هزار مجوز صادره در کشور شده است، اما باید تضامین برای عدم بازگشت این مجوزها وجود داشته باشد که در قالب اصلاح و ابلاغ فرآیند صدور مجوز دنبال میشود، همچنین مدارک اضافی جهت صدور مجوز حذف و زمانبندی ارائه مجوزها تعیین شده است.
معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه مرکز ملی پایش یک سامانه هوشمند است که براساس مصوبه ستاد اقتصاد مقاومتی کار خود را آغاز کرده است، گفت: هدف نهایی سامانه دادور تبدیل شدن به پیشخوان مجوز دهی کشور است که به صورت یکپارچه شکایات کشور را دریافت می کند و از این حیث توزیع جغرافیایی شکایت، نوع و مبدا پاسخگویی و رضایتمندی یا عدم رضایتمندی شاکی را مشخص میکند.
وی در پایان به دلایل نیاز سامانه داد ور اشاره کرد و افزود: عدم وجود درگاه واحد الکترونیکی متمرکزی برای ثبت و پیگیری شکایات متقاضیان، عدم امکان شناسایی و احصای گلوگاه های تسعیر کننده مجوز ، عدم نظارت بر پاسخگویی دستگاه های مسئول از جمله نیاز های سامانه دادور است که اکنون به عنوان پایلوت در استان سمنان اجرایی شده است.
ارسال دیدگاه