ربیعی: اميدوارم انجمن صنفی روزنامه نگاران، یک نهاد قدرتمند صنفی شود

تهران (پانا) - اعضای هیات مدیره و هیات موسس انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران با وزیر تعاون کار رفاه اجتماعی دیدار کردند .

کد مطلب: ۷۰۰۳۹۵
لینک کوتاه کپی شد
به گزارش شبكه مجازي انجمن روزنامه نگاران، در این دیدار که صبح جمعه برگزار شد وزیر کار قول همه‌گونه همکاری با انجمن تهران را در راستای رفع مشکلات جامعه روزنامه نگاری داد.
در ابتدای این دیدار علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ضمن تبریک به اعضای منتخب هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران گفت: در جامعه‌ای مثل کشور ما که تحزب شکل نمی‌گیرد، نهادهای مدنی می‌توانند راه توسعه جامعه مدنی را هموار کنند و از این رو تشکیل هر نهاد مدنی و صنفی نوید بخش است.
وی افزود: از ابتدای دولت آقای روحانی تشکیل نهادهای صنفی ۵۵ درصد و تشکیل نهادهای خیریه ۵۰ درصد رشد داشته است .
ربیعی از آمادگی این وزارتخانه در همکاری و هم‌اندیشی با انجمن صنفی روزنامه نگاران خبر داد و گفت: امیدوارم انجمن صنفی روزنامه نگاران بتواند به یک نهاد قدرتمند صنفی تبدیل شود و به عنوان یک کانون گفت و گوی اجتماعی فعالیت موثری داشته باشد.
عباس عبدی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران نیز در این دیدار گفت: اگرچه ما یک انجمن صنفی هستیم، ولی در درجه اول باید بتوانیم در این صنف کالا و خدمات مناسب را تولید و عرضه کنیم. اگر چنین نباشد و محدودیت های گوناگون بر صنف وارد ‌شود درنهایت نه کالا و خدمت مناسبی عرضه می‌شود و نه مردم رغبتی به استفاده از این کالا و خدمات خواهند داشت و نتیجه همین می‌شود که می‌بینیم. زیرا مردم به کالای تحلیل و خبر نیازمند هستند، اگر رسانه داخلی نتواند آنرا تولید و عرضه کند، به رسانه‌های جانشین پناه خواهد برد. مسئولیت افزایش بازدیدکنندگان رسانه‌های غیر رسمی با کسانی است که مانع کارکرد درست رسانه‌‌های رسمی می‌شوند. و بستن و فیلترینگ آنها هم مشکلی را حل نخواهد کرد.
وی افزود: لذا از دولت می‌خواهیم که مصرا نسبت به اصلاح وضع سیاست رسانه‌ای کشور اقدام کند، صنف روزنامه نگار بدون فضای رسانه‌ای آزاد مثل ماهی است که در استخر خالی قرار داده شود.
عبدی گفت: اگرچه تشکیل انجمن تهران گامی به پیش است ولی ما کماکان اصرار داریم که مشکلات خانه اصلی روزنامه‌نگاران یعنی انجمن روزنامه نگاران ایران رفع شود تا همه روزنامه نگاران کشور دوباره گردهم آیند و در جهت ارتقای صنف با یکدیگر همکاری کنند.
در ادامه این دیدار کامبیز نوروزی نایب رئیس هیات مدیره گفت: روزنامه نگاری قطعا به امنیت و استقلال نیاز دارد و برای تقویت این امنیت و استقلال داشتن نهاد صنفی ضروری و لازم است. انجمن صنفی باید بتواند ضمن تقویت استقلال روزنامه نگاری در زمینه‌های حمایتی نیز گام‌های بردارد.
وی ضمن تاکید بر تعامل میان انجمن و نهادهای دیگرگفت: بی شک تعامل می‌تواند بسیاری از بد‌بینی‌ها را مرتفع کرده و راه را برای تقویت هرچه بیشتر توان کشور باز کند‌. نوروزی افزود: هرچقدر امنیت و استقلال روزنامه نگاران بیشتر باشد به نفع کشور است و این امر احتیاج به مساعدت ملی دارد.
داوود محمدی عضو هیات موسس انجمن نیز با اشاره به عوامل تهدید آینده روزنامه نگاری و روزنامه نگاران کشور گفت : نبود امنیت شغلی ، دستمزدهای پایین ، تاخیرهای طولانی مدت در پرداخت حقوق ، مشکل بیمه و نبود بیمه تکمیلی مناسب موجب شده است تا اغلب اهل قلم کارآمد عرصه روزنامه نگاری را ترک کنندو بخش عمده ای از روزنامه نگاران باقیمانده و جدیدالورودها به این حوزه از انگیزه لازم برخوردار نباشند.
وی افزود: شوک های ناشی از جهش قیمت کاغذ و رقابت نفس گیر با رسانه های فضای مجازی هم مزید بر علت شده و تیراژ مطبوعات را در تنگنا قرار داده است . محمدی تصریح کرد: البته مطبوعات قادرند با تکیه بر توان تولید تحریریه مجرب و تولید مطالبی که بویژه در شبکه های اجتماعی جای آنها خالی است ، به بقای تاثیرگذار خود ادامه دهند. به گفته وی ، پدید آمدن چنین وضعیتی در گرو تدبیریابی برای تقویت اقتصاد روزنامه هاست.
محمدی ادامه داد : بخش دیگری از چالش مطبوعات ناشی از خط قرمزها و محدودیت های سلیقه اینهادهای متعدد است که عرصه را برای اطلاع رسانی کارآمد و جلب رضایت مخاطبان تنگ کرده است. او تصریح کرد: علاوه براین ، تبعیض در اعمال محدودیت ها میان مطبوعات فاحش است و برخی از روزنامه ها از مصونیت آهنین برخوردارند و شماری دیگر ، بابت موارد جزیی و حتی خوانش های متفاوت از مطالب شان باید تاوان سنگینی بدهند.
محمدی تاکید کرد : اعمال محدودیت ها برای روزنامه ها در قیاس با سایر رسانه ها از جمله رسانه های فعال در فضای مجازی شدیدتر است و در واقع ؛از نظر برخی نهادها ، دیوار کوتاه مطبوعات ، آنها را در معرض بازخواست های اغلب ناروا قرار داده و همین نکته در کنار سانسور به بحث خودسانسوری هم دامن زده است . محمدی تاکید کرد: هرچند اعمال محدودیت بر رسانه امر پسندیده ای نیست اما اگر به هر علتی چنین محدودیت هایی در کشور ما وجود دارد،بهتر است ، این محدودیت ها بر مبنای قانون و منطق بوده و در مرحله اجرا از آفت تفسیر سلیقه ای و نگاه تبعیض آمیز مصون بماند.
فرید مدرسی عضو علی البدل هیات مدیره نیز گفت: امروز سیستم حکومتی تاحدودی متوجه شده است که باید از نگاه تضعیف ‌کننده و در مقابل درخواست هواداری بی‌چون‌ وچرا از رسانه‌ها به سوی تقویت‌بخشی و بسترسازی مثبت برای آنان حرکت کند. این مسئله حتی در مواضع مدافعان محدودیت‌آفرینی برای رسانه‌ها هم مشهود است. لذا پسندیده است که دولت با محوریت نهادهای بالادستی همچون شورای عالی امنیت ملی، تقویت رسانه‌ها را به عنوان راهبردی برای امنیت ملی مدنظر قرار دهد. بسترسازی برای رفع موانع برای انجمن روزنامه‌نگاران ایران و نیز تاسیس دیگر انجمن‌های صنفی روزنامه‌نگاران می‌تواند ابزاری برای تقویت نقش مثبت و البته مستقلانه رسانه‌ها بر امنیت ملی رقم بخورد. شورای امنیت ملی هم با توجه به تغییرات رسانه‌ای، باید از استراتژی بازدارندگی برای رسانه‌ها به سوی استراتژی تقویت‌بخش حرکت کند تا در بحران‌ها، رسانه‌ها توان وفاداری به تعهدات اجتماعی خود را داشته باشند.
وی در پایان سخنان خود گفت: معضل دیگری هم که باید نهادهای بالادستی و به تبع دولت و شورای امنیت ملی برای آن راهکاری تدوین کنند، رفع هرج و مرج در خطوط قرمز نانوشته، تلویحی و بدون چارچوبِ نهادهای قانونی است که در زمان، مکان، نوع رسانه، نهادهای تذکردهنده و... متفاوت است و اصحاب رسانه را دچار اخلال سیستمی کرده و می‌کند و البته قطعا به ضرر نظام سیاسی-اجتماعی حاکم هم خواهد بود.
در این جلسه شهریار شمس مستوفی دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران به خواسته های صنفی اشاره کرد و گفت: صنف روزنامه نگار دغدغه‌های عدیده‌ای دارد که از حقوق و دستمزد گرفته تا بیمه و آینده شغلی. از آزادی و امنیت تا ترس از آینده.
وی گفت: در این شرایط انجمن تهران سعی دارد تا بتواند بخشی از این مشکلات را چاره جوی کند که این امر بدون کمک‌های نهادهای ذیربط بسیار دشوار است.
شمس مستوفی در پایان گفت: محلی برای استقرار انجمن، رفع دغدغه‌ بیمه‌ای روزنامه نگاران، تامین منابع برای بیمه تکمیلی، ایجاد امکان برای گفت و گو با نهاد‌های حاکمیتی و پیگیری تشکیل یک شعبه تخصصی تامین اجتماعی برای روزنامه نگاران از فوری‌ترین برنامه‌های انجمن تهران است.
در پایان این دیدار وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی قول همه گونه همکاری و همراهی با انجمن تهران در چارچوب قوانین را داد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار