معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری:
سواد پله اول برای فهم، درک، تفسیر و نقد مسائل است
تهران (پانا) - معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اهمیت سواد به عنوان پایه آموزش، پوشش تحصیلی بازماندگان از تحصیل را به عنوان یکی از جهتگیریهای معاونت امور زنان و خانواده دانست.
معصومه ابتکار در نشست هم اندیشی مشاوران وزیران در امور زنان و خانواده و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداریها که در سازمان نهضت سوادآموزی برگزار شد با بیان اینکه موضوع سوادآموزی برای بنده بسیار حائز اهمیت و خاطرهانگیز است، گفت: قبل از انقلاب اسلامی یک جریان اجتماعی اندک به راه افتاد ولی یکی از شیرینترین خاطراتم معاونت سوادآموزی شرکت کفش وین بود و در سال های پس از انقلاب استقبال زنان از سوادآموزی گستردهتر شد.
وی افزود: امروز سواد گستردهتر از توانایی خواندن و نوشتن است. افزایش سطح اطلاع نسبت به ابعاد مختلف زندگی و قدرت تشخیص به سواد برمیگرد و قدرت تشخیص بدون سواد اتفاق نمیافتد.
سواد دریچهای به سمت قدرت درک است
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه سواد را دریچهای به سمت قدرت درک و نقد و تحلیل نسبت مسائل و اخبار و اطلاعات میدانیم، گفت: یکی از مشکلاتی که امروز وجود دارد نحوه برقراری ارتباطات است و سواد پله اول برقراری ارتباطات صحیح و مناسبات صحیح اجتماعی خانوادگی و فرهنگی است.
ابتکار ادامه داد: امروز یکی از مشکلات دیگر ما محیط زیست است و نحوه ارتباط برقرار کردن با طبیعت، آلوده و تخریب نکردن و بهره صحیح بردن از طبیعت از مولفههای آرامش و تعادل روحی جامعه است و یکی از تعاریف سواد در این بعد میگنجد.
باید حرکت سوادآموزی را با تقسیم کار ملی و نگاه بینبخشی پیش ببریم
وی با اشاره به نگاه علمی و مبتنی بر تحقیقات بهروز شده و آمار دقیق در سازمان نهضت سوادآموزی گفت: باید حرکت سوادآموزی را با تقسیم کار ملی و نگاه بینبخشی پیش ببریم. خوشبختانه رشد سوادآموزی طی سالهای ۹۰ تا ۹۵ بسیار امیدبخش است و اگر اراده در انجام امور باشد هم میتوانیم بیسوادی را کاهش دهیم و هم کودکان بازمانده از تحصیل را به مدرسه برگردانیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه انتظار داریم این نگاه در دستگاههای مختلف دولتی وجود داشته باشد، اظهار کرد: سواد و پایه اولیه آموزش را برای اعتلا و پیشرفت زنان و بهبود شرایط خانواده و شاخص های اقتصادی، فرهنگی و بین المللی نیاز داریم. به لحاظ رتبه بندی بین المللی شکاف جنسینی علیرغم تحولات چشمگیر، موقعیت خوبی در جهان نداریم و باسوادی زنان میتواند در این زمینه بسیار کمک کند.
وی افزود: زنان در سطح تحصیلات آکادمیک بسیار رشد داشتهاند که نشان میدهد این ظرفیت وجود دارد. سرعت پرکردن شکاف جنسیتی سواد توسط زنان بسیار بالا بوده و باید با استفاده صحیح از فرصتها و بهکارگیری ظرفیتهای داوطلبانه، فضا را برای جذب بیسوادان فراهم کنیم.
«سند توسعه زنان و خانواده» در دست بررسی است
ابتکار در ادامه گفت: «سند توسعه زنان و خانواده» در دست بررسی است. امیدواریم با نگاه علمی و تجربهای که جمعآوری کردهایم نسبت به تدوین سند توسعه با نگاه جامع و فرابخشی در سطح هر استان و به فراخور شرایط خاص استانی بتوانیم در قالب تکلیفمان در برنامه ششم توسعه عمل کنیم.
وی افزود: همینطور جلسهای درباره «تاب آوری» داریم که از طرح های مهم دولت یازدهم بوده است و ارزیابی ما این است که طرح باید ادامه یابد.
ارسال دیدگاه