موقعیت اطفال در خانواده یکی از عوامل موثر در رشد شخصیت آنان است
والدین اولین کسانی هستند که شخصیت فرزندان خود را شکل میبخشند و کودکان نگرشهای اجتماعی را از خانواده میآموزند و چنانچه یکی از والدین آلودگی داشته باشد، فرزندان آنها بیش از هر کس در معرض آلودگی قرار خواهند گرفت.
به گزارش خبرنگار پانا از نطنز جلسه پیشگیری از آسیب های روانی کودکان با سخنرانی خانم محبوبی کارشناس روان شناسی بالینی و سلامت و حضور ۲۵۰ اولیا دانش اموز ابتدایی در کانون شهید مطهری نطنز برگزار گردید.
محبوبی در جمع اولیا مشکلات روانی دانش آموزان و مشکلاتی که در آینده دچار فرزندان می شود را ناشی از ضربات روحی دانست که در کودکی به آنها وارد می شود. .
وی گفت: والدین اولین کسانی هستند که شخصیت فرزندان خود را شکل میبخشند و وضع و موقعیت اطفال در خانواده یکی از عوامل مهم و مؤثر در رشد شخصیت آنان است. کودکان نگرشهای اجتماعی را از خانواده میآموزند و چنانچه یکی از والدین آلودگی داشته باشد، فرزندان آنها بیش از هر کس در معرض آلودگی قرار خواهند گرفت .
کارشناس روان شناس بالینی و سلامت در ادامه افزود: ریشه کلی برای کاهش این آسیبها به آموزش خانواده بر میگردد. این آسیبها فقط مختص کشور ما نیست بلکه همه کشورها تا حدی با این آسیبها دست به گریبان و به دنبال راه حلی برای بر طرف کردن آنها هستند. قطع ارتباط فرزندان و والدین بزرگترین مشکلی است که ما امروزه شاهد وقوع آن هستیم به طوری که تبلت، تلفنهای همراه جایگزین ارتباط موثر بین والدین و فرزندان آنها شده است. این امر، بزرگترین اتفاق بدی است که میتوانست برای ما رخ دهد .
وی افزود: کودکانی که مشکلات نسبتاً پایدار و شدید دارند بیش تر از سایر کودکان مورد آزار قرار می گیرند ، به عنوان مثال ، کودکانی که به بیمارهای جسمی مزمن و طولانی مدت یا مشکلات رفتاری ، پرخاشگری بیقراری ، بیش فعالی ، اضطراب ، شب ادراری و … دچارند ، به علت مشکلاتی که برای بزرگسالان ایجاد می کنند و نیز به سبب ناآگاهی والدین از این مشکلات ، اغلب مورد آزار جسمی و روانی قرار می گیرند .
محبوبی گفت : استفادهی نادرست از اینترنت ایجاد تضادهای شخصیتی و فرهنگی را در کودکان به وجود می آورد.
وی گفت : کودکان و نوجوانان به خصوص در دوران بلوغ که مرحلهی شکلگیری هویت آنهاست و همواره به دنبال کشف ارزشها و درونی کردن آنها هستند، با اینترنت و حجم گسترده، حیرتانگیز و گوناگون اطلاعات مواجه میشود و ناچار هویت خویش را در این دنیای مجازی جستوجو میکنند و بدین سان ممکن است برخی و شاید تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان راه را در اینترنت گم کرده و دوران هویتیابی خویش را بیش از پیش با بحران سپری کنند .
خانم محبوبی با طرح سوالی عنوان کرد : میزان ساعت استفاده از موبایل توسط فرزندان چه مقدار می باشد مطرح نمودند که هر چه میزان استفاده از موبایل و بازهای رایانه ای و ارتباط بی محمدود با فضای مجازی برای فرزندانمان زیاد باشد هرگز در آینده نمی توان آنها را از ابتلا به بیماری های پنهان روانی ، اختلالات روحی ، تیک های عصبی و بیماری های دیگر در امان گذاشت.
در پایان جلسه والدین با طرح سوالات خود درباره مشکلات روحی و ناهنجاریهایی که دراثر استفاده زیاد از گوشی های تلفن همراه و بازی های رایانه ای دچار فرزندان آنها شده مطرح و پاسخ آن را از سوی خانم دکتر دریافت نمودند.
ارسال دیدگاه