کارگردان حاضر در بخش خیابانی جشنواره كودك:

مخاطبان «خواستن و توانستن» مرغ دریایی می‌شوند

كارگردان حاضر در بخش خياباني تئاتر‌كودك و نوجوان‌هدف از نگارش نمایشنامه «خواستن و توانستن» را توجه کودکان به توانایی‌های خود دانست و گفت: کودکان باید بدانند که می‌توانند تلاش کنند تا به شکوفایی برسند. به همین منظور این وجه را در شیوه اجرایی هم لحاظ کرده‌ایم. در این نمایش سعی شده از خلاقیت کودکان بهره گرفته شود.

کد مطلب: ۶۹۰۰۱۹
لینک کوتاه کپی شد
به گزارش پانا؛ نسا بخشی که به‌عنوان کارگردان با نمایش خیابانی «خواستن و توانستن» از همدان در بخش تئاتر خیابانی بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک نوجوان حضور دارد، درباره داستان و شیوه اجرایی این نمایش گفت: «خواستن و توانستن» درباره یک مرغ دریایی کوچک است که قصد پرواز دارد و دوست دارد به اوج و تعالی برسد اما این مرغ دریایی در قبیله‌ای زندگی می‌کند که رییس قبیله با کار این مرغ دریایی مخالف است. علی‌رغم تلاش پدر و مادر این جوجه مرغ دریایی که می‌خواهند کاری کنند این کودک از خواسته خود صرف‌نظر کند و مطابق با میل رییس قبیله عمل کند، مرغ دریایی کوچک ما می‌تواند پرواز کند و به اوج برسد.
بخشی، هدف از نگارش نمایشنامه «خواستن و توانستن» را توجه کودکان به توانایی‌های خود دانست و گفت: کودکان باید بدانند که می‌توانند تلاش کنند تا به شکوفایی برسند. به همین منظور این وجه را در شیوه اجرایی هم لحاظ کرده‌ایم. در این نمایش سعی شده از خلاقیت کودکان بهره گرفته شود. تماشاگران به‌مثابه مرغان دریایی هستند که گاهی بازیگر آن‌ها را با ترفندهای خاصی به نمایش وارد می‌کند. در این شیوه، از انگشتان دست و بدن مخاطبان برای تصویرسازی استفاده می‌شود.
کارگردان «خواستن و توانستن» مخاطب این نمایش را تمام مردم دانست و گفت: ما یک اجرای تمرینی برگزار کردیم و در این اجرا بازخورد بسیار خوبی از مخاطبان، چه کودکان و چه بزرگ‌سالان گرفتیم. کودکان تم نمایش را دریافت کرده بود و بزرگ‌سالان هم با اثر ارتباط برقرار کرده بودند.
این هنرمند عرصه تئاتر اجراهای نمایش‌های خیابانی را مناسبتی دانست و گفت: نمایش‌هایی که درزمینه دفاع مقدس و ... ساخته شده‌اند، به اجرای عمومی می‌رسند اما متاسفانه شاهد اجرای عمومی نمایش‌های خیابانی‌ای که به کودکان‌ونوجوانان اختصاص دارد، نیستیم. درحالی‌که تئاتر خیابانی بسیار مهم است. چون بسیاری از مردم هستند که نمی‌توانند وارد سالن‌های تئاتر شوند.
وی در ادامه افزود: اگر نمایش‌های خیابانی به اجرای عمومی برسند، مردم در خیابان می‌توانند متوجه اجرای نمایش شوند به تماشای آن بایستند. اگر نمایش‌های خیابانی را در مناطق محروم به اجرای عمومی برسانیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که مردم با هنر تئاتر آشناتر شوند. خود من تئاتر تدریس می‌کنم و بارها شاهد بودم کودکانی برای ثبت‌نام مراجعه کرده‌اند که اصلا نمی‌دانند تئاتر چیست! البته در همدان شاهد هستیم که هرسال مخاطبان تئاتر کودک تاز سال گذشته بیشتر می‌شود که این مسئله جای خوش‌حالی دارد اما با اجرای عمومی نمایش‌های خیابانی می‌توان این روند را تسریع کرد و گسترش داد.
«خواستن و توانستن» روزهای جمعه دهم آذرماه ساعت ۱۷:۴۵ و یک‌شنبه ۱۳ آذر ساعت ۱۷:۴۵ در محوطه مجتمع فرهنگی‌سینمایی شهید آوینی شهر همدان اجرا شد.
نمایشنامه «خواستن و توانستن» را احمد بیگلریان نوشته است و نسا بخشی کارگردانی این نمایش را بر عهده دارد. ریحانه عابدی، فاطمه عباسی، هستی شهبازی، مریم یوسفی، پرتو پیرویسی و محمدعادل غلامی گروه بازیگران این اثر را تشکیل می‌دهند. از دیگر عوامل این نمایش خیابانی می‌توان به نسا بخشی و مهسا فراهانی‌منفرد؛ طراحی صحنه و لباس، محمدرضا عسگری و آهنگساز اشاره کرد.
بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک‌ونوجوان ۱۵ آذرماه به کار خود پایان می دهد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار