دو دانشمند ایرانی و ترکیه‌ای برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) شدند

"ارول گلنبی" از کشور ترکیه با اثر "مدل‌سازی و ارزیابی عملکرد سیستم‌های کامپیوتری" و محمدامین شکراللهی از ایران، ‌هر دو در رشته آی‌سی‌تی برگزیده دومین دوره جایزه مصطفی(ص) شدند.

کد مطلب: ۶۸۸۰۹۷
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا، نشست خبری دومین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) ظهر امروز با حضور حسن ظهور رئیس کارگروه جایزه، نیک‌فر قائم مقام مدیر عامل شرکت همراه اول، مهدی صفاری‌نیا دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه و اصحاب رسانه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

حسن ظهور در این نشست درباره فراخوان جایزه مصطفی (ص) گفت: دوره اول جایزه مصطفی در دی ماه 94 در تهران برگزار و از دو نفر از برگزیدگان این جایزه تقدیر شد. دومین دوره جایزه با ارسال فراخوان به 700 دانشمند، 200 نهاد معتبر علمی و دانشگاه‌های معتبر داخل و خارج از اردیبهشت 95 کار خود را آغاز کرد.

وی ادامه داد: در این فراخوان از دانشمندان و نهادهای معتبر علمی خواسته شد تا افراد مورد نظر خود را در 4 حوزه علم و فناوری نانو، علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی و همه زمینه‌های علم و فناوری به دبیرخانه معرفی کنند. در سه حوزه اول قرار شد به یک نفر (هر حوزه یک نفر) جایزه اعطا شود و در حوزه چهارم دو نفر تقدیر شوند.

ظهور با بیان اینکه دانشمندان می‌بایست تابعیت یکی از کشورهای اسلامی را داشته باشند، گفت: در حوزه چهارم فقط شرط مسلمان بودن برای افراد تعیین شد این فراخوان به 51 کشور از 57 کشور اسلامی ارسال شد و تا دی ماه 95، 241 اثر از 31 کشور برای داوری مقدماتی دریافت شد. سه شرط برای دانشمندان در این فراخوان تعیین شد به این ترتیب که افراد معرفی شده باید جزء دانشمندان برتر در حوزه خود باشند دارای یک اثر علمی خاص بوده و اثر آنها نفوذ جهانی یا منطقه‌ای داشته باشد. در نهایت 12 اثر به شورای سیاست‌گذاری ارسال و داوری‌های پایانی صورت گرفت البته در حوزه چهارم فقط 21 اثر ارسال و در نهایت یک نفر به عنوان برگزیده انتخاب شد.

به گفته رئیس کارگروه جایزه مصطفی (ص) امسال جایزه مصطفی در حوزه نانو و حوزه زیستی و پزشکی هیچ اثری را شایسته انتخاب ندانسته است و این دو حوزه هیچ نفر برگزیده‌ای را معرفی نمی‌کند. در جایزه مصطفی فرد نمی‌تواند خود را نامزد کند بلکه دانشمندان برجسته دنیا و موسسات دانشگاه‌های معتبر می‌توانند فرد مورد نظر خود را معرفی کنند.

همچنین حمیدرضا ربیعی رئیس کارگروه علم و فناوری جایزه مصطفی گفت: قرار است در آینده جایزه مصطفی به صورت نوبل مصطفی جهانی شود، شورای سیاست‌گذاری این جایزه متشکل از دانشگاه‌های معتبر جهان اسلام است. 7 داور بین‌المللی در کمیته فناوری اطلاعات هستند و در سطوح خیلی بالا مشاوران بین‌المللی وجود دارند که آثار را بررسی می‌کنند. مطمئنا پروسه خیلی طولانی انجام می‌شود تا افراد برگزیده انتخاب شوند.

مراسم اختتامیه دومین دوره اعطای جایزه مصطفی روز 12 آذر امسال در تالار وحدت تهران از ساعت 10 تا 12 برگزار می‌شود و به این ترتیب دو برگزیده دومین دوره این جایزه یعنی محمد امین شکراللهی از ایران در زمینه ارائه کدهای رکتور و شبکه‌های اطلاعاتی و ارول گلمبی دانشمند ترکیه‌ای در زمینه مدل‌سازی شبکه‌های اطلاعاتی تقدیر خواهند شد.

مبلغ جایزه مصطفی 500 هزار دلار به هر برگزیده به علاوه مدال مصطفی(ص) است.

براساس سند اجرایی جایزه پیامبر اعظم، سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رییس شورای سیاست‌گذاری و مهدی صفاری نیا (رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی) دبیر شورای سیاست‌گذاری این جایزه است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار