مدیرکل بهزیستی استان خبر داد؛

تمام معلولان روستایی در آذربایجان شرقی شناسایی شدند

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی در افتتاح چهار پروژه عمرانی در استان از شناسایی بالغ بر ۲۳ هزار معلول روستایی خبر داد.

کد مطلب: ۶۵۸۷۰۸
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی، محسن ارشدزاده در مراسم افتتاح ۴ پروژه عمرانی در آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین حوزه‌ها در سطح استان پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است و باید در حوزه کودکان این مسائل را با جدیت بیشتری پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: طبق پیمایش وزارت بهداشت و درمان بیش از ۲۳ درصد مردم کشور اختلالات روحی و روانی دارند که مشکل بسیاری از آنها با مراجعه به مشاوران قابل ‌حل است.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با اشاره به ضرورت مراجعه به متخصص در زمان وقوع بحران روحی گفت: هر زمان به مشکلی جسمی بر می‌خوریم به پزشک متخصص رجوع می‌کنیم، در مشکلات روحی نیز باید تحت مشورت متخصص از تداوم بیماری جلویرگیری به عمل آوریم.

ارشدزاده اظهار داشت: والدین بایستی از اداره بهزیستی انتظار داشته باشند تا خدمات مورد نیاز فرزندان اوتیسم را پیگیری نمایند و نه سایر خدماتی که در حیطه وظایف بهزیستی نیست.

وی افزود: تصمیم داریم با راه‌اندازی مراکز متخصص با استانداردها و با آیین‌نامه‌های منظم، خدمات را هم ازلحاظ کیفی و هم ازلحاظ کمی ارتقاء دهیم.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با اشاره به ایجاد مرکز موقت اتیسم خاطرنشان کرد: در نظر داریم ۲ مرکز نگهداری موقت اوتیسم را راه‌اندازی کنیم، مقدمات این اقدام فراهم‌شده و این خانواده‌ها می‌توانند فرزندان خود را به این مراکز بسپارند.

وی ادامه داد: طرح اوتیسم را به‌صورت آنلاین آماده و در اختیار خانواده‌ها قراردادیم تا خانواده‌هایی که به رفتار فرزندان خود مشکوک‌اند به این مراکز مراجعه کنند، لازم به ذکر است که پیگیری هرچه سریعتر این فرزندان و کودکان، مدت‌زمان بهبودی را کاهش داده می‌شود.

این مقام مسئول یادآور شد: در هفته دولت ۱۰۰ پروژه با عنوان خدمات بهزیستی انجام خواهد شد که ۴۳ واحد از این تعداد مرکز خدمات تخصصی بوده و محل آنها ساختمان‌هایی است که نمایندگی خدمات بهزیستی استان را بر عهده‌دارند.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ۵۷ واحد مسکن برای تحویل به مددجویان آماده کردیم، تصریح کرد: ۳۳ مورد از این مسکن‌ها برای خانواده‌هایی که دو عضو معلول دارند داده می‌شود که در مجموع ۲۴ میلیارد تومان هزینه شده‌است.

وی تصریح کرد: بیش از ۳۷ هزار زن سرپرست خانوار تحت حمایت و پوشش بهزیستی استان قرار گرفته که در مقایسه با گذشته ۵۰ درصد افزایش داشتیم و برای این تعداد توانستیم بیمه تأمین اجتماعی و بیمه روستائیان و عشایر را حل کنیم.

وی ابراز کرد: در مهد کودک‌ها با رشدی بیش از ۷۶ درصد توسعه روبه‌رو بودیم و در حال حاضر کودکان بهره‌مند از مهدکودک ۴۷ هزار کودک است که با رشد ۴۱ درصد روبه‌رو شده است.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با یادآوری اینکه در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ۸۲ مراکز خدمات روانشناختی و مشاوره افزایش داده است، اذعان کرد: این مراکز در دولت یازدهم با رشد ۳۰ درصد روبه رو بوده و خدمت گیرندگان نیز ۲۷ درصد رشد را داشته است.

این مقام مسئول در خصوص افزایش مراکز ترک اعتیاد یادآور شد: رشد ۸۲ درصدی با راه اندازی یک صد و یازده مرکز ترک اعتیاد در استان حاصل شده است.

وی خاطر نشان ساخت:بالغ بر ۱۵۹ هزار و ۴۱۱ کودک در سنین ۳ تا ۶ سال مورد غربالگری قرار گرفتند که رشد ۳۰ درصدی در این حوزه نسبت به سال‌های قبل اتفاق افتاده است.

مدیرکل بهزیستی رشد ۴۶ درصدی در مشاوره‌های ژنتیکی را اعلام کرد و ادامه داد: همچنین در موسسات اجتماع‌محور با ایجاد ۲۳۵ مرکز در راستای خدمت‌دهی رشد دو برابر داشته‌ایم.

این مقام مسئول گفت: در حوزه توانبخشی تعداد خدمات مستمری ۵۸ هزار نفر افزایش را شاهد بودیم همچنین برای ۷۶۰ دانشجوی معلول شناسایی شده، توانستیم ۱۰۰ درصد تامین شهریه آنها را پوشش دهیم.

ارشدزاده خاطرنشان کرد: سهیمه استان در کاشت حلزون برای ناشنوایان و کم‌شنوایان ۵۵ نفر بود که در سال جاری به ۸۳ نفر ارتقا یافت.

وی افزود: مراکز خدمات تخصصی برای معلولین را از ۷۶ مرکز به ۱۶۰ مرکز افزایش دادیم که این رقم با رشد ۴۷ درصد است مواجه است.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه درگذشته برای هر نفر از مددجویان مبلغ ۵۳ هزار تومان به‌عنوان مستمری واریز می‌شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این مبلغ به ۱۵۰ تا ۱۶۵ هزار تومان افزایش‌یافته است.

وی با بیان اینکه طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه منجر به شناسایی صد در صد معلولان روستایی گردید، اظهار کرد: با این طرح توانستیم تا پایان سال ۹۵ بالغ بر ۲۳ هزار معلول روستایی را شناسایی کنیم که این برنامه را در سال جاری برای شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و حاشیه‌ی شهرهای بزرگ اتخاذ خواهیم کرد.

ارشدزاده با ابراز اینکه افراد تحت پوشش ضایعات نخاعی ۸۲۰ نفر است، افزود: در بخش تحت پوشش افراد با ضایعات نخاعی، رشد ۶۵ درصدی داشتیم که به همه آنها حق پرستاری داده می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان بیان کرد: بالغ بر ۱۵۱ میلیارد تومان کمک نقدی جمع آوری شده است که نسبت به سال‌های قبل ۵ برابر افزایش داشته است.

ارشدزاده عنوان کرد: ایجاد زمینه اشتغال برای ۱۱ هزار و ۳۶۹ نفر با رشد ۵/۱ درصد در جامعه‌ی هدف تعیین شده که در این خصوص اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان در بر داشته است.

وی خاطرنشان کرد: تمام خانواده‌های دارای دو عضو یا بیش از دو عضو معلول، شناسایی شده و از نظر مسکن مبالغ در حدود ۲۰ الی ۳۰ میلیون تومان به آنها اهداء می شود.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: در این شرایط اقتصادی کشور توانستیم ۲۰۶ نفر کارشناس و نیروی متخصص استخدام کرده که ۷۰ درصد از این جذب‌ها در شهرستان‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه ۱۲ پروژه عمرانی را در دولت یازدهم بهره‌برداری کردیم که آب‌درمانی ازجمله آنها بود، ادامه داد: خیرین در سال گذشتهبیش از ۵۰ میلیارد تومان به بهزیستی کمک کردند.

ارشدزاده در خصوص حقوق پرسنل بهزیستی آذربایجان‌شرقی، اظهار داشت: حقوق پرسنل بهزیستی علی‌رغم پایین بودن، تقریباً ۲ برابر افزایش‌یافته و توانستیم ۲ سال به‌صورت پیاپی هم گواهی ایزو ۹۰۰۱ دریافت نموده و در جشنواره شهید رجایی مقام دوم را کسب کنیم.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی در خصوص آسیب‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: آسیب اجتماعی باید علت‌یابی شوند، چراکه شاید اقدامی صورت گیرد و بعد از ۵ سال حاصل آن خود را نشان دهد.

وی افزود: آسیب‌های اجتماعی آتش زیر خاکسترند و امروز ۱۵ آسیب مهم در کشور در شناسایی‌شده است و آسیب‌های اولویت‌دار معین‌شده و استان ما ۵ اولویت اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی، بی‌بند و باری، فسق و فجور را در دستور کار خود قرار داده است تا آنها را فرهنگ‌سازی کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار