در پاسخ به پانا؛
رضایی:آیت الله شاهرودی به رهبری گفته بود اگر من را معاف کنید بهتر است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آیت الله هاشمی شاهرودی درباره پذیرش ریاست مجمع تشخیص به رهبر انقلاب فرموده بودند که اگر بنده را معاف کنید بهتر است اما اگر حکم بدهید می پذیرم.
محسن رضایی دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار پانا مبنی بر اینکه گفته می شود آیت الله شاهرودی تمایلی به قبول ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام نداشتند و شما به ایشان اصرار کردید گفت: آیت الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی مشغله زیادی دارد که از جمله آنها شورای حل اختلاف و دروس فقه و اصول است که به رهبر انقلاب فرموده بودند که اگر بنده را معاف کنید بهتر است اما اگر حکم بدهید می پذیرم.
رضایی درباره اصرار خود به آیت الله شاهرودی برای پذیرش ریاست مجمع افزود: اصرار بنده نیز اعلام آمادگی بود که هر کمکی باشد در زمینه امور مجمع کمک خواهم کرد.
محسن رضایی در ادامه نشست خبری خود اظهار کرد: در دور هفتم مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور رئیس و دبیر و اعضا چهارم مهرماه در محل جدید برگزار می شود و برنامه مجمع تشخیص مصلحت و بررسی اوامر مقام معظم رهبری در آن بررسی خواهد شد.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم در دوره جدید مجمع نظرات مقام معظم رهبری را برآورده کنیم مجمع تشخیص مصلحت ربع قرن سابقه سیاستگذاری و حل اختلافات شورای نگهبان و مجلس را دارد که طی آن ۲۹۲ مصوبه را به نتیجه رسانده است و ابلاغ کرده است که ۱۶۷ مورد آن اختلافیه مجلس و شورای نگهبان بوده که مواردی نظیر مبارزه با فساد ، پیشگیری وقوع جرایم، دارایی مسئولان و ... بوده است که مجمع آن را حل و فصل کرده و اختلافات را برطرف کرده است.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ۴۶ معضل توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام حل و فصل شده که مواردی نظیر بانک مرکزی که اختلافی بوده بین مجلس و شورای نگهبان حل و معضل برطرف شده است در این ۲۵ سال ۴۰ سیاست کلی ۱۶ استفساریه ، ۳ آئین نامه که در مجموع ۲۹۲ مصوبه را تشکیل می دهد در ۶۳۲ جلسه مجمع مورد بررسی قرار گرفته که به طور میانگین هر دو جلسه مجمع یک مصوبه در پی داشته است و کمسیون های مجمع هزار و ۸۳ جلسه داشتند که مواد لازم صحن مجمع را تهیه می کردند و ۴۰ سیاست کلی شامل سیاستهای محیط زیست که متربی بوده است و در همایش پاریس وقتی که خانم ابتکار این سیاست ها را اعلام کردند مسئولان سایر کشورها خواسته بودند که یک نسخه از این سیاستها را به آنها بدهند.
وی خاطرنشان کرد: سیاست های اصل ۴۴ که تا قبل از آن جلوگیری می شد از ورود بخش خصوصی مانند فعالیتهایی نظیر هواپیمایی، راه اهن ، مسائل بانکداری که مجمع راه آن را باز کرد و چشم اندازهای و سیاستهای کلان کشور نظیر اقتصاد مقاومتی همه در مجمع حل و فصل و حلاجی شده است .
رضایی ادامه داد:باید اینجا از تلاش بی وقفه ۲۰ ساله آیت الله هاشمی رفسنجانی و حضور مستمر ایشان در جلسات تشکر و قدردانی کنیم و آقایانی که هم اکنون در جمع ما نیستند نظیر ایت الله طبسی ، دکتر حبیبی، آقای عسکراولادی که از نظرات ایشان در کمیسیون اقتصاد بهره می بردیم و بنده نیز دبیری مجمع را پس از فوت آقای حبیبی در اختیار گرفتم.
وی تصریح کرد: حضرت امام خمینی ره مجمع تشخیص نظام را برای بن بست شکنی و ارتقا کارامدی نظام مطرح کردند و با چنین شرایطی هیچ مسئله ای در کشور نمی تواند به بن بست برسد و به نوعی مجمع اتاق فکر نظام جمهوری اسلامی است که هر مشکلی باشد مجمع می تواند قانونا آن را رسیدگی و حل و فصل کند بنابراین مجمع جایگاه برجسته ای در نظام جمهوری اسلامی دارد.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: از نظر شرعی نیز مجمع جایگاه مهمی دارد برای اسلامی شدن کشور دو طریق وجود دارد که یکی از آنها شورای نگهبان است که هر قانونی خلاف شرع و اسلام و مغایر آن باشد آن را رد می کند و راه دیگر آن مجمع تشخیص مصلحت نظام است که با توجه به قوانین اسلامی مشکلات شرعی قوانین را حل و فصل می کند بنابراین نظام اداری کشور و قانون هایی که به آن ورود پیدا می کند همه اسلامی هستند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از کاربردهای تشخیص مصلحت این است که امر ولایت را از طریق سیاست های کلی اعمال می کند که آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز بر این موضوع تاکید داشتند و در بسیاری از موارد سیاستهای خارجی، امنیت ملی امر ولایت جاری و ساری خواهد شد و سیاستهای کلی ابلاغ می شود و اسلامیت در همه بدنه کشور اعمال می شود.
رضایی گفت: اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود نداشت ۱۸۷ مورد اختلافی که ذکر شد ممکن بود هر کدام به اختلافی جنجالی در کشور تبدیل شود بنابراین بسیاری از گره های کشور توسط مجمع گشوده می شد.
وی ادامه داد:یکی دیگر از وظایف مجمع نظارت بر سیاستهای کلی است و اگر قرار باشد مقام معظم رهبری دستوری در مورد بازنگری قانون اساسی صادر کنند شورایی که برای بازنگری در قانون اساسی تشکیل خواهد شد بسیاری از اعضای آن از مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: رهبر انقلاب یکی از علمای برجسته جهانی اسلام یعنی آیت الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی که از شاگردان ایت الله صدر بوده و مجوز اشتهاد خود را از وی گرفته است و ۱۰ سال نیز شاگرد امام بوده است و رابط امام و شهید صدر بوده است و یکی از کسانی بوده که به همراه شهید حکیم مجلس اعلای عراق را راه اندازی کرده است.
وی ادامه داد: ساختار محتوایی فعالیتهای مجمع تغییر می کند و مرکز مطالعات راهبردی به دبیرخانه منتقل می شود و کارهای موازی که در حوزه ریاست انجام می شده است همه در دبیرخانه ادقام می شود بنابراین مدیریتی متمرکز در مجمع تشکیل می شود که باعث انسجام و یکپارچگی آن خواهد بود البته رهبر انقلاب فرموده اند که ممکن است تغییراتی در آینده به وجود بیاید. تعداد اعضای مجمع تشخیص مصلحت در گذشته ۴۴ نفر بوده که اکنون ۴۹ نفر شده است و آیت الله جنتی و ایت الله شاهرودی هم عضو حقیقی و هم عضو حقوقی مجمع هستند بنابراین ۵ الی ۶ نفر فرد جدید به مجمع اضافه شده است.
رضایی افزود: در مورد فعالیتهای پژوهشی نیز مراکز پژوهشی و پژوهشکده ها و دانشگاه ها مجمع را در کارهای پژوهشی کمک می کنند و دیگر لازم نیست که مجمع مرکز مطالعات و پژوهش داشته باشد و مقام معظم رهبری برای یک دوره ۵ساله اعضای آن را معرفی کرده اند .
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران اظهار کرد: مرکز مطالعات راهبردی منحل نمی شود بلکه به دبیرخانه منتقل می شود و در مسئله نظارت نیز هیاتی در خود مجمع تشکیل می شود که گزارشهای خود را به مجمع ارائه می دهد.
رضایی در خصوص دولت دوازدهم نیز گفت: امیدواریم دولت دوازدهم بتواند مشکلات اقتصادی کشور را حل و برطرف کند.
وی در مورد سیاستگذاری و ارزیابی و تغییرات آنها کارشناسانی را تعیین خواهیم کرد و در مسئله سیاستگذاری نظر کارشناسان را خواهیم گرفت و امادگی داریم که از ایده های جدید در این رابطه برای بالابردن اعتماد مردم و پاسخگویی به آنها انجام دهیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت در خصوص بازنگری در فعالیتهای مجمع گفت: فعالیتهای مجمع از همان زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی بنا بر بازنگری سیاستهای مجمع و فعالیهای آن بود که در همان زمان نیز اعلام کردیم و محل مجمع نیز به همین دلیل تغییر پیدا می کند البته به دلیل فعالیت ۲۰ ساله ای که در اینجا داشته ایم آثار آن نگهداری می شود.
وی در خصوص دیدار سردار باقری با رئیس جمهوری ترکیه گفت: بحث مهمی در منطقه به وجود آمده و تجزیه شمال عراق می تواند کشورهای ایران ، ترکیه و سوریه را درگیر این ماجرا کند و همین موضوع موجی از ناامنی و بی ثباتی را در کشورهای منطقه ایجاد می کند ما در جمهوری اسلامی ایران معتقدیم که هیچ کشوری نباید مرزهای جغرافیایی و سیاسی اش تغییر پیدا کند و باید مرزهای جغرافیایی کشورها به رسمیت شناخته شود.
رضایی در خصوص موضوع حصر گفت: هنوز مسئله حصر به ما محول نشده است تا بخواهیم آن را حل و فصل کنیم چون معضلها و اختلافاتی به ما ارجاع داده می شود که تمام دستگاه های کشور از حل آن عاجز باشند در این موضوع شورای امنیت ملی تصمیم گیری می کند.
وی گفت: آئین نامه اختلاف بین سران سه قوه وجود داشت که اشکالات و ایراداتی در آن بود که مورد بررسی قرار گرفت و بحث نظارت به صورت جدی پیگیری خواهدشد.
دبیر مجمع در مورد مسئله برجام و بدعهدی های آمریکا گفت: در خود برجام موادی وجود دارد که ما می تواند را برای اقدام متقابل بدون نقض برجام آنها را اعمال کنیم و راهکار ها و عکس العملهای متقابلی را در مقابل تحریم های خصمانه آنها داشته باشیم.
وی در مورد اولویت های مجمع تشخیص مصلحت در این دوره گفت: مهمترین اولویت ما تحقق اقتصاد مقاومتی ، مبارزه با فساد و سیاستهای کلی فضای مجازی است.
رضایی در خصوص رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به کابینه دولت آقای روحانی گفت: خوشبختانه هماهنگی و تعامل خوبی در این دوره بین مجلس و دولت وجود دارد و مجمع انتظار دارد که دولت در پیاده سازی اقتصادمقاومتی سرعت عمل لازم را داشته باشد.
وی در خصوص برخی افرادی نظیر احمدی نژاد و قالیباف در مجمع گفت: اعضای مجمع باید از باتجربه ترین افراد نظام باشند که مسئولیت هایی را در نظام داشتند بنابراین کسانی انتخاب می شوند که بتوانند در موارد مختلف خدمت مقام معظم رهبری مشورت لازم را بدهند بنابراین باید دانش و تجربه لازم را داشته باشند.
دبیر مجمع ادامه داد:قصد داریم در دور جدید فعالیتهای دبیرخانه از کارشناسان نسل سوم و نسل چهارم انقلاب استفاده کنیم.
ارسال دیدگاه